in ,

Benim Zürafam Uçabilir Ödüllü Resim Yarışması Başladı

“Benim Zürafam Uçabilir” temalı resim yarışması başladı. Timaş Çocuk, 6-10 yaş arasındaki çocukların katılacağı yarışma ile ilgili detayları duyurdu.

Benim Zürafam Uçabilir - Mert Arık
- Reklam -
- Reklam -

Benim Zürafam Uçabilir temalı ödüllü resim yarışması başladı. Timaş Çocuk’un düzenlediği ve 6-10 yaş arasındaki çocukların katılabileceği yarışma ile Mert Arık’ın ses getiren çocuk kitabına özel animasyonlu bir film de hazırlanacak.

İlk olarak Ağustos 2021 tarihinde yayımlanan ve çıktığı gibi birçok farklı baskı yapan Mert Arık imzalı Benim Zürafam Uçabilir, renkleri ve çizmeyi çok seven Moni’nin kendi hayallerini istediği gibi çizebilmesini konu alan ve okuyucuları da bu yolculuğa davet eden bir kitap. Moni’nin kendini keşfettiği dersler boyunca çocukların da keşiflerini destekleyen, onlara cesaret veren bu kitap Mert Arık’ın yalın dili ve çizer Hüseyin Sönmezay’ın betimleyici görselleri ile okuyuculara keyifli ve sürükleyici bir yolculuk vaat ediyor.

Şimdi de kitapla ilgili 6-10 yaş arasındaki çocukların katılacağı bir yarışma düzenleniyor. Bu yarışma çocuklara okumayı sevdirmek, kendilerini keşfetmelerini sağlamak, hayal dünyalarını sergilemelerine olanak sunma gibi hedefler içeriyor. Bir kitabın konusundan hareketle çocukların hayal ettiklerini özgürce çizmeleri ve çizimlerini diledikleri renklere boyamaları teşvik ediliyor.

- Reklam -

Kitabın yazarı Mert Arık ve çizer Hüseyin Sönmezay ile Ayşegül Dede, Metin Özdamarlar, Savaş Özdemir ve Sevde Tuba Okcu’nun seçici kurul üyesi olarak yer aldığı yarışmada 1. 2. ve 3. olan çocukların resimleri “Benim Zürafam Uçabilir” animasyon filminde yayınlanacak. Aynı zamanda çocukların bulunduğu okullara sırasıyla 5.000 TL, 3.000 TL ve 2.000 TL değerinde kitap hediye edilecek.

Benim Zürafam Uçabilir Ödüllü Resim Yarışması Başvuru Koşulları

  • Yarışmanın konusu “Benim Zürafam…” olacaktır. Yarışmacılar hayal ettikleri zürafayı, diledikleri gibi çizecek ve istediği renklere boyayacaklar. En özgün çizimler, jüri tarafından belirlenecektir.
  • 6-10 yaş arası her çocuk yarışmaya katılabilir.
  • Katılımcılar yarışmaya tek bir resimle katılabilir. Bu resim, Benim Zürafam Uçabilir kitabının son sayfasında ki “Buraya Sen de Zürafa Çiz” alanına çizilmelidir. Kitabın son sayfası dışındaki sayfalara yapılan çizimler yarışmaya dahil edilmeyecektir.
  • Katılacak eserlerde kullanılacak teknik serbesttir. İlgili çalışmayı inceleyen jüri katılımcıların farklı çizimlerini görmek isteyebilir.
  • Çalışmalar yalnızca aşağıdaki form doldurulup yüklendiği zaman kabul edilecektir. Jpeg, png, tiff gibi uzantılardaki dosyalar sisteme yüklenebilir.
  • Yarışmanın sergisi Timaş Çocuk tarafından online olarak yapılacaktır. Jüri tarafından seçilen görseller çıktı olarak katılımcının adıyla beraber Timaş Yayınları Grubu merkez binasında sergilenecek. Timaş Yayınları, gelen resimleri yarışma sonrası fiziki sergide ve online sergide, her bir eseri çizer ve resim hikâyesiyle yayımlama hakkına sahiptir.
  • Yarışma yurt içi ve yurt dışı katılımına açıktır.
  • Yarışmaya katılacak eserlerde serbest teknik ve zemin kullanılabilir.
  • Her yarışmacı bir eser ile katılım sağlayabilir.
  • Katılımcıların yarışmaya başvurabilmesi için “Veli Muvafakatnamesi” gerekmektedir.
  • Yarışmacıların tasarımlarını özgün çalışmalardan elde etmeleri gereklidir. Alıntı eserler tespit edildiğinde değerlendirmeye alınmayacaktır. Alıntı olan eserin sorumluluğu yarışmacıya aittir.

1 Mayıs 2022 tarihinde başvuruların sonlanacağı yarışma ile ilgili daha fazla detay ve muvafakatname örneği için buraya tıklayabilirsiniz.

- Reklam -

Benim Zürafam Uçabilir – Mert Arık | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Benim Zürafam Uçabilir - Mert Arık

Herkes zürafa resmi çizebilir. Siz de çizebilirsiniz!

Moni, resim derslerini çok severdi. İlginç şekiller çizmeye ve renklerle oynamaya bayılırdı. Fakat bir gün tuhaf bir şey oldu. Moni resim çizemedi.
Hem de zürafa resmini… Öğretmeni, Moni’yi hayal ettiği her zürafayı çizebileceği konusunda cesaretlendirmeye çalışsa da o ikna olmuyordu.
Ancak öğretmeninin pes etmeye niyeti yoktu. Tabii Moni’nin de… Peki Moni, zürafa resmi çizebildi mi?

Hayal etmenin, kendine inanmanın, azim ve cesaretin önemini vurgulayan “Benim Zürafam Uçabilir”, kendini keşfetmek ve özgürce hayal etmek isteyen herkesi
büyüleyici dünyasına ortak olmaya davet ediyor.

Bu tarz teşvik edici yarışmalar konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

jk rowling trans bireyler hakkında yasa teklifi eleştiri

J.K. Rowling Trans Bireylerin Cinsiyet Değiştirmesini Kolaylaştıran Yasa Teklifini Eleştirdi

organize işler dizisi disney plus

Organize İşler Disney+ Dizisi Oluyor: Kadroda Andy Garcia ve Russell Crowe da Var