in

Booker Ödüllü Bernardine Evaristo, Yazarlık Yolculuğunu “Manifesto” Kitabıyla Anlatacak

Booker Ödüllü yazar Bernardine Evaristo, 40 yılı bulan yazarlık kariyerini Manifesto: On Never Giving Up kitabında anlatacak.

Bernardine Evaristo yeni kitap yazarlık
- Reklam -
- Reklam -

2019’da Booker Ödülü’nü almış ilk siyahi kadın yazar olan Bernardine Anne Mobolaji Evaristo yeni kitabını duyurdu. Bernardine Evaristo, edebiyat yolculuğunu anlattığı Manifesto: On Never Giving Up kitabıyla, hayalleri için çabalayan insanlara cesaret vermek istiyor.

2020’de British Book Awards’ta Yılın Yazarı Ödülü’nü alan yazarın kitapları 35 dile çevrildi. The Emperor’s Babe (2001) ve Hello Mum (2010) romanları BBC radyo için tiyatroya uyarlandı. Evaristo kendi gibi birçok yazarın haklarını savunmak ve edebi kariyerlerine yol açmak adına birçok projeye imza attı. Brunel Üniversitesi bünyesinde verilen Brunel International African Poetry ödüllerinin kurucusu oldu.

Bernardine Evaristo’nun, 30 yılı aşan kariyeri boyunca kıyılardan büyük denizlere nasıl ulaştığına dair anılarını kaleme aldığı kitabından yayımcısı Hamis Hamilton şu sözlerle bahsetti:

- Reklam -

Evaristo’nun Manifesto kitabı, ‘özgün isyanının ve anlatılmamış hikâyelerin ortaya çıkarılması için yaşam boyu sürdürdüğü çabasının’ bir ürünü olacak. Pes etmemeyi savunduğu kitabında ırkçılık, sınıf ayrımı ve feminizm gibi sosyal meselelere de dikkat çekmeye çalışıyor.

Bernardine Evaristo’nun 2019 Booker Ödülü’nü alması, onun adına ve İngiliz kültürü için devrimsel bir andı. Margaret Atwood ile ortaklaşa alınan ödül, Evaristo’nun sekizinci romanına, Girl, Woman, Other’a verildi. Türkçeye Kız, Kadın, Öteki adıyla kazandırılan eser Doğan Kitap etiketiyle dilimizde de yayımlandı.

Bernardine Evaristo yeni kitap yazarlık

Brunel Üniversitesi’nde yaratıcı yazarlık alanında profesör ve Royal Society of Literature’da başkan yardımcısı olan yazar aynı zamanda, şiir, drama ve edebi eleştiriler de yazıyor.

- Reklam -

Bernardine Evaristo: “Hayatımı ve Kalemimi Besleyen Şeyleri Yazmak İstedim”

Bernardine Evaristo yeni kitabı hakkında şu ifadelerde bulundu:

“Uzun zamandır üzerinde çalıştığım bu kitapla, hayatımı ve yazarlık sürecimde kalemimi besleyen şeyleri yazmak istedim. 40 yıldır yürümeye devam ettiğim bu edebiyat yolunda ulaştığım yere nasıl geldiğimi yazıya dökme zamanının artık geldiğini düşündüm. Pes etme düşüncesini zihnimde asla misafir etmedim. Zira başarılı olarak görünsem de görünmesem de yazmaktan başka bir şey düşünemiyordum. Seçimlerime ve hayatıma bakış açım, özgünlüğümü ve yola devam etmeye olan arzumu güçlendirdi. Hikâyemin, hayatın her alanında çabalayan insanlara umut verecek olması düşüncesini seviyorum. Hayatımızın, seçimlerimizle şekillendiğini ve kararlarımızın sanatımıza yön verdiğini okuyucunun bilmesini istiyorum.”

Penguin Books etiketiyle çıkacak olan otobiyografi türündeki kitabın 7 Ekim 2021’de yayımlanması öngörülüyor. Manifesto: On Never Giving Up için Türkçede bir çalışma yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

Yazar ve eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Üç Kelimelik Dünya - Osman Palabıyık | Yazarının Kaleminden

Üç Kelimelik Dünya – Osman Palabıyık | Yazarının Kaleminden

James Joyce Eserleri müzik

James Joyce Eserlerinde Müzik: “İrlanda Tarihini Tüm Melodileriyle Duymak”