in

Beşerbazın Marifeti: Arlin Çiçekçi’den Kadim Bir Zanaatın Akıl Dışı Hikâyesi

Arlin Çiçekçi imzasını taşıyan Beşerbazın Marifeti raflardaki yerini aldı. Kadim bir zanaatın akıl dışı hikâyesini konu alan roman, Holden Kitap etiketiyle yayımlandı.

Beşerbazın Marifeti - Arlin Çiçekçi
- Reklam -
- Reklam -

Arlin Çiçekçi imzasını taşıyan Beşerbazın Marifeti raflardaki yerini alıyor. Eser, Holden Kitap etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

Yeni nesil yayınevi Holden Kitap, yeni yazarları edebiyatımıza kazandırmaya devam ediyor. Holden’in çalışması Arlin Çiçekçi tarafından kaleme alınan Beşerbazın Marifeti oldu.

1981 yılında İstanbul’da doğan Arlin Çiçekçi, Feriköy İlköğretim Okulu ve Pangaltı Ermeni Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü’nü tamamladı. 8 yıl boyunca prodüksiyon şirketlerinde kurgucu ve yönetmen yardımcısı olarak görev aldı. 2008 yılında başladığı Microsoft kariyerine Ortadoğu ve Afrika Bölgesi – Bulut Pazarlama görevi ile devam ediyor.

- Reklam -

“Kadim bir zanaatın akıl dışı hikâyesi!” cümlesiyle tanıtılan eser, Adorno’nun, “Her sanat eseri işlenmemiş bir suçtur,” cümlesiyle açılıyor. Onu, Beşerbaz’ın, “İşlenmiş bir suç da pek tabii sanat eseri olabilir ve failleri sanatkâr,” takip ediyor.

Zamansız karakterleri bünyesinde buluşturan Beşerbazın Mârifeti, okurları yeryüzünden gökyüzüne, geçmişten geleceğe, Beyoğlu’ndan Kazablanka’ya, Sultan Abdülaziz’den Jean D’arc’a uzanan bir gizemli bir maceraya çağırıyor.

Yazarın ilk kitabı olma özelliği taşıyan eserin konusu şu cümlelerle tanımlanıyor:

“On sekizinci doğum gününde, annesine hitaben yazılmış gizemli bir mektup bulan 2018 doğumlu Atlas, mektuptaki izlerin peşinden Fas’a giderek 1853 doğumlu Tarlabaşılı Barba Hulki’nin kılavuzluğunda akıl dışı bir göreve soyunur. Hiç tanımadığı annesi Betül’e hitaben yazılmış, ‘Van Gogh’un evini sarıya boyayan boyacı Frederic Beauchamp’ imzalı bir mektuptur bu. Ona verilen görevin ardındaki sırrı ancak otuz ikinci doğum gününde eline geçen bir başka mektupla öğrenecektir.”

Beşerbazın Marifeti – Arlin Çiçekçi | Arka Kapak Tanıtımı

Beşerbazın Marifeti - Arlin Çiçekçi

- Reklam -

“İyilik, pamuk kalplerin değil ancak ve ancak taş kesmiş yüreklerin mârifeti olabilecek bir zanaatmış meğer.”

“Ertesi sabah, Büyük Beyoğlu Yangını diye manşet attı, 6 Haziran 1870 tarihli bütün gazeteler. On iki ayrı koldan, iki milyon arşın araziye sirayet eden bu yangının zayiatını, dört ayrı dilde, sütunlarca yazdılar. Kül olan altmış beş sokağı, yüz altmış üç mahalleyi, üç bin dört yüz kırk dokuz binayı, erinmeden, tek tek isimleriyle bildirdiler günler boyu. Ölü sayısı ise sadece satır arasında “yüzlerce” olarak geçti kayıtlara. Bu sebeple Hulki, hiçbir zaman bilemedi, o “bir kişi” dışında daha başka kimlerin cehennemini harladığını. Ve onlar da hiçbir zaman öğrenemedi, koca Beyoğlu’nun, altı yaşında bir muhacir çocuğunun on yedisine kadar büyüttüğü nefretinden tutuştuğunu.”

Beşerbazın Mârifeti

On sekizinci doğum gününde, annesine hitaben yazılmış tuhaf bir mektup bulan Atlas, mektuptaki izlerin peşinden Fas’a giderek 1853 doğumlu Tarlabaşılı Barba Hulki’nin kılavuzluğunda akıl dışı bir görev üstlenir. Bu tekinsiz görevi tamamlamakla kalmayan Atlas, yeryüzünü gökyüzüne, geçmişi geleceğe, Beyoğlu’nu Kazablanka’ya, Sultan Abdülaziz’i Jean D’arc’a bağlayan kadim bir zanaatın tüm inceliklerini de öğrenir.

Toplamda 224 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Çiğdem Uğurlu, Nazlı Tancı ve Ayşe Çavdar üçlüsü üstleniyor. Kapak tasarımını Ömer Faruk Yıldız’ın üstlendiği eserin sayfa tasarımı ise Deniz Tugay’a ait.

Beşerbazın Marifeti hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2021 World Fantasy Awards kazananları - dünya fantazi ödülleri

2021 World Fantasy Awards Kazananları Belli Oldu

Watchmen testi quiz

Watchmen Testi: Alan Moore’un Unutulmaz Çizgi Roman Serisine Dair Neler Biliyorsunuz?