in

Doğu Yücel’in Tanıdık Karakterinden Bir Yalnızlık Komedyası: “Beter Ol Mitat Karaman!”

Doğu Yücel imzalı “Beter Ol Mitat Karaman!” raflardaki yerini almaya başladı. Yazarın sevilen karakteri macerasına “yalnız şekilde” devam ediyor.

Beter Ol Mitat Karaman! - Doğu Yücel
- Reklam -
- Reklam -

Beter Ol Mitat Karaman! raflardaki yerini aldı. Mitat Karaman’ın soru işaretiyle başlayan macerası Doğu Yücel’in yeni kitabında ünlem işaretiyle ve yalnız başına devam ediyor.

Hayalet Kitap, Düşler Kâbuslar ve Gelecek Masalları, Güneş Hırsızları ve Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam ve Diğer Tuhaf Hikâyeler gibi eserleriyle tanıdığımız Doğu Yücel, aynı zamanda katıldığı birçok farklı öykü seçkisi ve Okul ile Küçük Kıyamet filmlerinin senaristi olarak da karşımıza çıktı. Başarılı yazar aynı zamanda Kasım 2017’de çıkan Kimdir Bu Mitat Karaman? kitabı ile de adından söz ettirmeyi başardı. Güçlü kara mizah örnekleriyle öne çıkan kitap, ağırlıklı olarak polisiye merkezliydi. 7 günlük bir süreci kapsayan roman için Kasım 2021’de çıkan sürpriz haberle sinemaya da uyarlandığını öğrendik. Şimdi ise, tehlikenin daha da büyüdüğü, daha fantastik ve daha absürt yeni bir Mitat Karaman macerası geldi.

Hemen aşağıdan yeni kitabın tanıtım yazısına ulaşabilirsiniz.

- Reklam -

Beter Ol Mitat Karaman! – Doğu Yücel | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Beter Ol Mitat Karaman! - Doğu Yücel

Mitat bir gıcık oldu, herkesin ama herkesin şu hayatta bir destekçisi vardı, kimin başına bir haksızlık gelse en az bir kişi çıkıp onun için “yalnız değildir” hashtag’i açardı.

Mitat Karaman dışında. Olur da bir gün Mitat haksızlığa uğrarsa, başına bir iş gelirse bir kişi, bir Allah’ın kulu bile arkasından “yalnız değildir” diye yazmayacaktı.

O bir istisnaydı.

Mitat önceki tweet’lerini sildi. Kimliğini açık etme pahasına yeni bir tweet girdi, yeni bir hashtag açtı, kimsenin desteklemeyeceği, sonsuza kadar tek başına kalacak bir hashtag…

#MitatKaramanYalnızdır

Mitat Karaman’ın soru işaretiyle başlayan macerası ünlem işaretiyle devam ediyor. Hayat mücadelesinde yine tek başına kalan Mitat gizli topluluklar, atölyeci yazarlar, yaşam koçları, estetik cerrahlar, Wattpad okurları, gamer’lar, cosplay’ciler ve çeşitli hayvanların da dahil olduğu bambaşka bir savaşın içinde buluyor kendini.

Doğu Yücel bu defa Cennet Apartmanı’na sığmayıp tüm bir şehre yayılan daha sert, daha absürd, daha heyecanlı, daha edepsiz ve her daim daha “yalnız” bir hikâyeyle okurların karşısında.

Beter Ol Mitat Karaman!, tabu tanımaz bir bilmece, sırlarla dolu bir saklambaç, çok yüzlü bir rubik küpü.

- Reklam -

Aynı zamanda kitap için yine yayınevi tarafından bir tanıtım videosu da hazırlandı. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

Cem Alpan’ın editörlüğünü yaptığı Can Çağdaş dizisi kapsamında yayımlanan kitabın düzeltisini Burçin Gönül, kapak illüstrasyonu ve bölüm vinyetlerini Ersin Karabulut, kapak uygulamasını Beyza Ceylan ve mizanpajını ise Atahan Sıralar üstleniyor. Toplamda 408 sayfadan oluşan eser Ocak 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Can Yayınları tarafından paylaşılan kitabın ilk sayfalarını ön okumasına ulaşmak için de buraya tıklayabilirsiniz.

Son olarak yeni kitapla ilgili 29 Ocak Cumartesi, İstanbul Kitapçısı Kadıköy‘de (Kadıköy’deki Eminönü iskelesinin üst katı) saat 15.00′te Sibel Oral moderatörlüğünde söyleşi, 16.00′da da İmza Günü düzenlenecektir.

Mitat Karaman’ın ilk macerasını okumuş muydunuz? Yeni kitabın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Trek: Picard 2. Sezon Yeni Fragman

Star Trek: Picard’ın 2. Sezonundan Yeni Bir Fragman Paylaşıldı

Death of the Justice League çizgi roman dc comics

“Death of the Justice League” Çizgi Romanı, DC’nin İkonik Süper Kahramanlarının Sonu Olacak