in ,

Beyaz Gürültü Film Oluyor: Don DeLillo Romanı Netflix’e Geliyor

Beyaz Gürültü film oluyor. Don DeLillo’nun ikonik romanı, Marriage Story’nin yönetmeni tarafından Netflix’e taşınıyor. Başrolde Adam Driver var.

Beyaz Gürültü Film Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı yazar Don DeLillo imzalı Beyaz Gürültü romanı film oluyor. Netflix, başarılı eseri filme adapte edecek. Yapımın başına ise Noah Baumbach geçecek.

3 defa Oscar’a aday olan, Marriage Story adlı Netflix filmi ile adından çokça söz ettiren Noah Baumbach; Beyaz Gürültü romanının uyarlamasında yönetmen olarak görev alacak.

Orijinal adı White Noise olan ve ilk olarak 1985 yılında yayımlanan eser; Türkçede de daha önce Dost Kitabevi, ardından da Siren Kitap tarafından okurla buluştu. Eseri dilimize Handan Balkara kazandırmıştı.

- Reklam -

White Noise filmi ile birlikte Don DeLillo’nun filme uyarlanan romanlarının sayısı çoğalıyor. Yazarın daha önce Cosmopolis ve Beden Sanatçısı kitapları da sinemaya taşınmıştı.

Bir Amerikan üniversitesinde, Hitler Çalışmaları adlı bölümde ders veren Profesör Jack Gladney’nin yaşamını konu alan roman, sakin bir kasabada geçiyor. Gladney, eşi Babette ve çocuklarıyla yaşıyor. İdeal bir yaşamı sürdürdüklerine inanan çift, yavaş yavaş kâbusları aratmayacak bir hale bürünüyor.

Beyaz Gürültü Filminde Başrol Adam Driver Olacak

Yapımcı, yönetmen ve senarist Noah Baumbach, yeni filminde de eski ekibi bir araya getiriyor. Marriage Story’nin yıldızı Adam Driver, Beyaz Gürültü’nün de başrolü olarak karşımıza çıkıyor. Driver, Profesör Jack Gladney karakterini canlandıracak. Son yıllarda adını sık sık işittiğimiz Adam Driver’ı ayrıca Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, Paterson ve Lincoln yapımlarından da hatırlıyoruz.

Beyaz Gürültü Film Adam Driver Netflix

- Reklam -

Babette rolü de yönetmenin daha önce Frances Ha filminde birlikte çalıştığı Greta Gerwig olacak. Gerwig daha önce Lady Bird, Mistress America ve Greenberg filmlerinde rol almıştı.

Noag Baumbach şu sıralar Margot Robbie’li Barbie filminin yapımcılığıyla meşgul. Yönetmenin sıradaki projesinin White Noise olup olmayacağı ise şimdilik belli değil.

Netflix cephesinden ya da yapım ekibinden Beyaz Gürültü filmi için bir tarih paylaşılmadı. Noah Baumbach’ın Marriage Story’deki kadın ve erkek ilişkisini ekrana taşıma başarısı göz önüne alınırsa White Noise uyarlaması için de kâğıt üzerinde doğru bir aday olarak durduğu söylenebilir.

Peki siz Beyaz Gürültü kitabını okumuş muydunuz? Film uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Onuryigit Onuryigit dedi ki:

    Bir hata olmuş sanırım. Don DeLillo’nun Cosmopolis ve Beden Sanatçısı romanları da sinemaya uyarlanmıştı. Yani Beyaz Gürültü, yazarın sinemaya uyarlanan ilk romanı değil.

  2. Avatar for Devrim_Bey Devrim_Bey dedi ki:

    Teşekkür ederim, gözden kaçmış. Güncelledik :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

peaky blinders 6. sezon final

Peaky Blinders 6. Sezon ile Final Yapacak

NASA Türkiye Kuraklık Haritası

NASA’dan Türkiye’ye Kuraklık Uyarısı: Yer Altı Suları Tehlikede!