in

Asimov’un Bilim ve Buluşlar Tarihi Raflarda

Bilimkurgu yazarı Isaac Asimov’un kaleme aldığı ve uzun süredir baskısı bulunmayan Bilim ve Buluşlar Tarihi, bir kez daha raflardaki yerini aldı.

isaac asimov Bilim ve Buluşlar Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu edebiyatının en önemli isimlerinden bahsedilince akla mutlaka Isaac Asimov da gelir. Hatta çoğu kişi kendisini türün babası olarak kabul eder. Ama bununla birlikte Asimov bir biyokimyacı ve profesördür. Yazdığı bilimkurgu öykü ve romanlarının altındaki doluluk bilimsel anlamda belli bir mantığa dayanır. Bu nedenle günümüzde saygın yazarlardan biri olarak kabul edilir. Pek tabii çoğu okur kendisini Vakıf Serisi gibi bir külliyatla tanıyor olsa da aslında Asimov birçok bilimsel kitap yazmıştır. Bunlardan bir tanesi de dünya uygarlığının kökenlerine ışık tutan bir çalışma olan Bilim ve Buluşlar Tarihi kitabıdır.

Bu kitap bizlere ateşin keşfinden başlayarak teknolojide yaşanan son gelişmelere kadar hemen hemen her şeyi anlatıyor. Bir bakıma insanlığın ve uygarlığımızın gelişmesine Bilim ve Buluşlar Tarihi kitabıyla birlikte bir kez daha tanık oluyoruz.

Isaac Asimov Karmaşık Olan Tarihi Basitleştirerek Anlatıyor

Asimov kitap boyunca bizlere geçmişimizin en önemli olaylarını anlatıyor ve bununla birlikte bilimsel gelişmelere de değiniyor. Üstelik tüm bunları duru ve yalın bir dille yapıyor. Örneğin ilk televizyonun nasıl yapıldığı, ilk buharlı trenin yola çıkışı, gezegenlerin keşfedilişi gibi birçok konuyu basit şekilde okurlara aktarıyor.

- Reklam -

Kitap daha önce 2006 yılında yine İmge Yayınları etiketiyle satışa sunulmuş ama baskısı tükendikten sonra sadece sahaflar üzerinden ikinci el olarak temin edilebilir hale gelmişti. Yayınevi yakın zamanda kapak görselini de yenileyerek kitabı bir kez daha satışa sundu.

- Reklam -

767 sayfalık oldukça kalın kitabın çevirisi Elif Topçugil’e ait. Kitabın satış liste fiyatı da 73 TL olarak belirlenmiş. Bilim ve Buluşlar Tarihi’ni kitapçılardan satın alabilir veya indirimli olarak çevrimiçi kitap satış sitelerinden temin edebilirsiniz.


* Ian McEwan’ın Ödüllü Kitabı Kayıp Türkçede

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

20 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    73 tl mi? :flushed: (20 karakter)

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Ciltli baskı olsaydı 200 TL olurdu.

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Nihayet benimle aynı düşünceleri paylaşan birisi… Indirimli 59 diye anımsıyorum. :slight_smile:

  4. Avatar for Erdal_01 Erdal_01 dedi ki:

    Ben hala 100 lira etiketli genç ergen kitapların ya da 60 lira etiketli pelür kağıt/kapak kitapların yanında uygun olduğunu düşünüyorum :slightly_smiling_face:

  5. Avatar for alper alper dedi ki:

    İmge twitter’da Kayıp Rıhtım’ın haberini retweetlemiş. Burayı ziyaret edip, mesajlarımızı okurlarsa diye yazmak istedim kitabın etiket fiyatı çok yüksek.

    @Erdal_01 sert kapak ciltli baskı olsaydı sana katılırdım. Örneğin Pegasus’un Yükseliş kitabının 99.98 TL etiket fiyatı var, bu kıyaslama ile bu fiyatı eleştiremiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

15 cevap daha var.

The Irishman

The Irishman Salon Bulamayınca Alternatiflere Yöneldi

pamuk çin

Çin, Ay’da Pamuk Yetiştirmeyi Başardı