in

Bilimkurgu Klasiklerinin 50. Kitabı Belli Oldu

İthaki Yayınları Bilimkurgu Klasikleri Dizisi’nin merakla beklenen 50. kitabı, Amerikalı yazar Gene Wolfe imzalı İşkencecinin Gölgesi oldu.

Bilimkurgu
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları’nın içerisinde Ray Bradbury, Frank Herbert, H.G. Wells ve Ursula K. Le Guin gibi kült yazarları ve daha önce dilimize kazandırılmamış önemli isimleri barındıran Bilimkurgu Klasikleri Dizisi’nde, 50. kitap nihayet açıklandı.

2015 yılında Frank Herbert’ın Dune kitabıyla başlayan ve dört yılın sonunda 50. kitaba kadar ulaşan seride; okurların uzun süredir merakla beklediği yazar ve kitap açıklandı: Gene Wolfe imzalı İşkencecinin Gölgesi, dizinin ellinci kitabı oldu.

İşkencecinin Gölgesi, 4 Kitaplık Serinin İlk Kitabı

The Book of the New Sun adlı serinin birinci adımı olan The Shadow of the Torturer (İşkencecinin Gölgesi), uzak bir gelecekte, her şeyin ölmekte olduğu bir çağda geçen olayları konu alıyor. İşkenceciler Loncası’nın genç üyesi Severian’ın, kurbanına âşık olup onun intihar etmesine yardım eder. Böylece loncanın en büyük suçunu işlemiştir ve olaylar gelişir.

- Reklam -

Neil Gaiman’ın favori 3 bilimkurgu kitabından birisi olan, George R. R. Martin ve Ursula K. Le Guin’den övgü dolu sözler alan eser ekim ayının sonunda raflarda olmaya hazırlanıyor.

Bilimkurgu türünün Ulysses’i olarak tanımlanan kitap 328 sayfa. Eserin çevirisi Kerem Sanatel tarafından üstlenilmiş.

- Reklam -

Geçtiğimiz nisan ayında, 88 yaşında hayatını kaybeden Amerikalı bilimkurgu ve fantazi yazarı Gene Rodman Wolfe; türün en önemli yazarları arasında gösteriliyor.

The Book of the New Sun serisi dışında, dört kitaptan oluşan Solar Cycle ile de tanınıyor. Operation Ares, Peace ve The Fifth Head of Cerberus gibi tekil kitapların altında da imzası bulunan Wolfe, başta Nebula Ödülü olmak üzere dünya çapında pek çok değerli ödüle layık görülmüştür.

Bilimkurgu Klasikleri kapsamında dilimize kazandırılmaya başlanan The Book of the New Sun serisinin devam kitapları sırasıyla şöyle: The Claw of the Conciliator, The Sword of the Lictor, The Citadel of the Autarch ve The Urth of the New Sun.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Bu yılın nisan ayında Gene Wolfe’u kaybettiğimizde “maalesef ki maalesef böylesine büyük bir ustanın dilimize çevrilmiş tek bir kitabı bile yok” demiştim. The Book of the New Sun serisini özellikle merak ediyordum. İlk kitabının ustanın ölümünden sonra da olsa dilimize kazandırılması sevindirici. Devamının da gelmesi dileğiyle.

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Kitabı, seri olması nedeniyle (Bkz: İthaki ve serilerin yarım kalması sorunu) almamayı düşünüyordum ama konuyu okuyunca fikrimi değiştirdim. :slight_smile: mutlaka alacağım. Umarım hem bu seri tamamlanır, hem de yazarın diğer kitapları dilimize kazandırılır

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Valla beni eleştirebilirsiniz ama, Ray Bradbury’nin kült yazar olarak değerlendirilmesi ve Fahrenheit 451 romanının bilim kurgu alanında kült kabul edilmesi bana abartı geliyor. George Orwell ve 1984 romanı bunu 10’a katlar. :smile:

  4. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Orwell’in 1984’ü, PKD kitaplığı, Enders Game, Hyperion, Halka Dünya,Carl Sagan’ın Contact’ı,… Uzar gider bu liste :sweat_smile: o yüzden ben sırf bkk listesinde diye almıyorum kitapları. Kendi listemi kendim oluşturuyorum. Ki çoğu kitap Türkçe’ye çevrilmemiş oluyor.

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Ben aslında bu dayatmaya biraz rahatsız oluyorum. Bu kitap külttür, klasiktir diye yapılan dayatma bana saçma geliyor. Herkes Tolstoy, Balzac gibi yazarları efsane bulur, ben kitaplarını baygınlık geçirerek okudum. :blush:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Fotosentez

Fotosentez Yapabilen Suni Bir Yaprak Üretildi

Hava

Alman Hava Taksisi 2025’e Hazırlanıyor