in

Stephen King’in Bir Kiralık Katilin Son Macerasını Konu Alan “Billy Summers” Romanı Türkçede

Stephen King tarafından kaleme alınan Billy Summers kitabı dilimize kazandırıldı. Roman, bir kiralık katilin son görevini konu alıyor.

Billy Summers - Stephen King
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King imzalı Billy Summers romanı Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Altın Kitaplar tarafından dilimize kazandırılıyor.

Korku türü başta olmak üzere fantazi, bilimkurgu, macera, polisiye dahil birçok alanda çağının en önemli eserlerine imza atan Stephen King üretmeye devam ediyor. 74 yaşındaki yazar, her yıl en az birkaç kitap projesiyle okurların karşısına çıkıyor.

2018’de yayımlanan The Outsider (Yabancı) ve Elevation (Yükseliş), 2019’da yayımlanan The Institue (Enstitü), 2020’de yayımlanan If it Bleeds (Kan Varsa) yazarın son eserlerinden bazıları. Orijinal dilinde geçen yıl raflara çıkan Billy Summers da Türkçedeki yerini alan King eserleri arasına katıldı. Böylece yazarın güncel kitaplarından basılmayı bekleyen bir tek Later kalmış oldu.

- Reklam -

Stephen King’in bir kiralık katilin emeklilik öncesi son görevini konu alan bu kitabı, aynı zamanda aşk, intikam ve kader gibi temaları bir araya getiriyor.

Billy Summers – Stephen King | Arka Kapak Tanıtımı

Billy Summers - Stephen King

Billy Summers dünyanın en iyi kiralık katili, madalyalı bir Irak Savaşı gazisi, izini kaybettirmede sihirbaz Houdini kadar hünerli bir keskin nişancı. Ancak sadece gerçekten “kötü” adamları hedef alan bu amansız katil artık emekliye ayrılmak istiyor. Bundan önceyse son atışını yapıp kötülük timsali bir adamı haklamalı. Sonrasında sırra kadem basacak. Peki bu süreçte ne yanlış gidebilir ki? Muhtemelen her şey…

Stephen King’in son şaheseri Billy Summers, hem bir savaş hikâyesi, hem de Amerika’nın küçük kasabalarına ve orada yaşayan insanlara yazılmış bir aşk mektubu. Eli kanlı bir intikam romanı… Aşk, şans, kader ve kurtuluş için tek atımlık kurşunu kalmış karmaşık bir kahramanın karanlık hikâyesi.

Bu romanı elinizden bırakamayacak ve Billy’yi asla unutamayacaksınız.

- Reklam -

Toplamda 528 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Gökçe Yavaş üstleniyor. Roman 21 Nisan 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Yazarın Türkçede yer alan diğer kitapları hakkındaki detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Billy Summers Dizi Uyarlaması Yolda

Öte yandan birçok Stephen King kitabında olduğu gibi, Billy Summers da uyarlama kervanına katılan eserler arasında. J.J. Abrams’ın başında olduğu prodüksiyon şirketi Bad Robots, King’in intikam hikâyesini ekrana taşımaya hazırlanıyor.

Dizinin yazarlığını Ed Zwick ve Marshall Herskovitz ikilisi üstleniyor. Bad Robots, daha önce King’in Lisey’s Story, Castle Rock ve 11.22.63 eserlerini de ekrana taşımıştı.

Stephen King kitapları ve Türkçede yer bulan yeni romanı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum yorumlarına bizlerle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Şu ana kadar (okuduğum sayfa) Billy Summers’in okuduğu veya adı geçen kitaplar.

    Opera Anlık Görüntü_2022-04-22_193157_keep.google.com

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Bazen çıkmasını, çevrilmesini dört gözle beklediğim kitaplar oluyor. Çoğu Stephen King kitapları gibi Billy Summers da büyük merakla çevrilmesini beklediğim kitaplar arasındaydı.
    Kitabı okurken Billy Summers’ın okuduğu veya göndermeler yaptığı kitapların bir listesini tuttum.

    • Emile Zola - Therese Raquin
    • Emile Zola - Nana
    • Joseph Campbell - Kahramanın Sonsuz Yolculuğu
    • William Faulkner - Ses ve Öfke
    • Daniel Keyes - Algernon’a Çiçekler
    • Orwell - 1984
    • Slavery, Scandal, and Steel Rails ( Türkçe çevirisi yok galiba)
    • Ian Mcewan (Bir kitap ismi vermiyoru, kitaplarını peşpeşe okuyordu diye yazmış )
    • İncil
    • Tim O’Brien - Taşıdıkları Şeyler
    • Jacqueline Susann - Bebekler Vadisi
    • Blood Meridian - Cormac McCarthy
    • Scarlett O’Hara - Margaret Mitchell’in Rüzgar Gibi Geçti romanında olan karakter üzerinden gönderme (S522)

    Özellikle Emile Zola - Therese Raquin kitabına göndermeler var ama ben kitabı okumadığım için bir yere koyamadım

    Kitabı okurken bu karakteri aynı hikaye içerisinde anlatan Cormac McCarthy olsaydı Hikayenin anti- kahramanı Billy Summers’ın ve hikayenin çok daha karanlık olacağını düşünüyorum. King biraz okurlarına ve yarattığı karakterlere “insaflı” davranıyor.

    Billy Summers yüzeyde biraz “klişe” bir karakter çocukluğunda trajik olaylar yaşayan bir eski asker, gösterdiğinden çok daha zeki bir adam. Her zaman sonrasının planları yapan ama sonunda işin oluruna yani kimilerine göre kadere kimilerine göre şansa bırakan, kendi ahlak kuralları olan bir kiralık katil ve mesleği itibariyle iyi bir adam değil ama kötülük peşinde olan bir adam da değil.

    Kendisinin de söylediği gibi hepimiz gibi üçüncü çeşit insanlardan

    “iyi ve kötü olmak üzere sadece 2 çeşit insan yoktur. 3 çeşit vardır. Üçüncü çeşit insanlar iyi geçinmek için uyumlu davranırlar ………. Onlar bu dünyada en çok bulunan insanlardır ve bence gri insanlardır.”

    Yine çoğu zaman kitaplarında değindiği Trump’ın “baş düşman” :slight_smile: olduğu, Mee To, politik doğruculuk, göçmenler gibi ve hatta salgının bizi evlerimize kapatacağı gibi göndermeler ile gerçek dünyanın güncel meselelerine de 3-5 kelime ile değindiği bir hikaye olmuş.

    Hikayenin özellikle son 15-20 sayfası hikayenin en etkileyici kısmıydı. Son dönemde çıkan “Yabancı” ve “Kan Varsa” dışında kalan “Enstitü”, “Yükseliş” her ne kadar ortak kitaplar olsa bile “Uyuyan Güzeller”, “Gwendy” kitaplarına göre “Billy Summers” çok daha güzel bir hikayeydi.

  3. Avatar for alper alper dedi ki:

    Billy Summers okurken fark etmemiştim. Hikayede bir görünüp bir kaybolan otel var. Medyum kitabındaki “Overlook” oteline bir göndermeymiş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

türk astronot tarih

Türk Astronotun Uzay Yolculuğunda Tarih Belli Oldu

Stranger Things 4. Sezon Bütçesi Ortaya Çıktı

Stranger Things’in 4. Sezon Bütçesi 270 Milyon Dolar