in

Ahmet Ümit’ten Bir Masal Kitabı: Kaf Dağı’ndan Issız Çöllere Uzanan “Bir Aşk Masalı”

Ahmet Ümit imzalı “Bir Aşk Masalı” okurla buluşuyor. Yazarın, ‘büyükler için yazdım’ dediği eser, 11 Ekim’de raflarda olacak.

Bir Aşk Masalı - Ahmet Ümit
- Reklam -
- Reklam -

Ahmet Ümit bu defa bir masal kitabı ile okurların karşısına çıkıyor. Bir Aşk Masalı adlı eser, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Türkiye’de polisiye edebiyat denince akla ilk gelen isimlerden olan Ahmet Ümit, bu defa bir ‘yetişkinler için’ masal kitabı ile okurların karşısına çıkıyor.

Ahmet Ümit, kitap hakkında Twitter hesabında şu ifadeleri kullanıyor:

- Reklam -

“Bir gece beş prens aynı rüyayı görmüşler: Bir kentin karanlık sokaklarında ışıktan bir güzellik halinde dolaşan bir kız. O kızı gördükten sonra artık ne eski hayatları kalmış ne de eski hakikatleri. Evet, büyükler için yazdığım “Bir Aşk Masalı” 11 Ekim’de kitap satılan her yerde.”

Kitap, beş prensin aşk adına giriştikleri serüvenleri konu alıyor.

Bir Aşk Masalı – Ahmet Ümit | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Bir Aşk Masalı - Ahmet Ümit

ÖZGÜRLÜK YOKSA AŞK DA YOKTUR

Asla sevdiğin insanın gardiyanı olma…
Bir varmış bir yokmuş, dünyada acayiplikler çokmuş. Bir gece beş farklı ülkede, beş prens aynı rüyayı görmüşler: Bir genç kız, kadim bir kentin alacakaranlık sokaklarında ışıktan bir güzellik halinde dolaşıyormuş. İşte o kızı gördükten sonra, artık ne eski hayatları kalmış ne de eski hakikatleri.

Ahmet Ümit’ten insanlığın en yüce duygusu olan aşkın doğasına dair bir hikâyat.

Bir Aşk Masalı, beş prensin sevda uğruna revan oldukları bir yol ve hal macerası. Kaf Dağı’ndan ıssız çöllere, ücra hanlardan savaşçı kabilelerin çadırlarına, devlerden denizkızlarına, balinalardan devasa yılanlara, cümle tabiatın ve mahlukatın geçiş yaptığı bir hayal perdesi.

- Reklam -

“Yolculukların en çilelisi aşk için yapılandır. Ve zorluk ne kadar artarsa aşk o kadar kıymete biner, o kadar anlam kazanır, o kadar vazgeçilmez bir hal alır…”

Toplamda 256 sayfadan oluşan kitap 11 Ekim 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alacak. Yazar daha önce Masal Masal İçinde ve Olmayan Ülke adlı masal kitaplarını da kaleme almıştı.

İstanbul Hatırası Dizi - Ahmet Ümit

Ahmet Ümit Kimdir?

1960 yılında doğan Ahmet Ümit, üniversite eğitimini 1983’te Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. Moskova’da Siyaset eğitimi aldı. Şiirleri 1989’da, ilk öykü kitabı Çıplak Ayaklıydı Gece 1992’de yayımlandı. Bir Ses Böler Geceyi, Agatha’nın Anahtarı, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Sis ve Gece, Patasana, Aşk Köpekliktir, Beyoğlu Rapsodisi, İstanbul Hatırası, Sultanı Öldürmek ve Kayıp Tanrılar Ülkesi gibi eserlere imza attı.

Başkomser Nevzat adlı karakteri yarattı. Eserleri birçok yabancı dile çevrildi, diziye ve filme uyarlandı.

Ahmet Ümit eserleri ve yazarın son kitabı Bir Aşk Masalı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the rings of power 2 sezon çekimleri

Amazon’un “The Rings of Power” Dizisinde 2. Sezon Çekimleri Başladı

elon musk twitter anlasma

Elon Musk, Twitter’ı Yeniden Satın Almaya Karar Verdi: 44 Milyar Dolarlık Orijinal Teklif Tekrar Masada