Ayşegül Yalvaç ilk kitabı Bir İstanbul Efsanesi ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Antares Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.
1986 yılında Sakarya’nın Sapanca ilçesinde dünyaya gelen Ayşegül Yalvaç, üniversite eğitimini çevre mühendisliği üzerine aldı. Yeşilist platformunda İklim Değişikliği Hakkında Her Şey adlı bir yazı dizisinin yanı sıra çevre sorunlarına dair pek çok içerik kaleme aldı. Bilimkurgu Kulübü’nde öyküleriyle yer buldu. Yazarın Sev Beni adını taşıyan öyküsü Ege Dündar’ın kurucusu olduğu, Uluslararası Yazarlar Birliği (Pen International), Pen Norveç ve PEN Türkiye’nin desteğiyle oluşturulan genç yazarlar platformu İlkyaz’da yayımlandı. Yalvaç aynı zamanda Kayıp Rıhtım’da da yazılarıyla yer almayı sürdürüyor.
Yazarın ilk romanı olma özelliğini taşıyan Bir İstanbul Efsanesi, ekolojik kurgu türüyle yerel efsaneleri bir araya getiriyor. Eserin kurgusunda iklim değişikliği ve çevre sorunları önemli bir yer tutuyor.
Kitabın arka kapak yazısında ise Zülfikârın Hükmü, Erbain Fırtınası ve Pir-i Lezzet gibi kitaplarla tanınan Saygın Ersin’den de kısa bir alıntı yer alıyor.
Bir İstanbul Efsanesi – Ayşegül Yalvaç | Arka Kapak Tanıtımı
İstanbul’un kahramanları bu sefer suların derinliklerinde!
Asırlardan beridir Boğaz’ı korumakla görevli olan efsanevi Periyanlar ile tanışın ve onlarla birlikte hem denizin hem de şehrin karanlıklarında geçen heyecan dolu bir maceraya katılın!” – Saygın Ersin
Ayşegül Yalvaç ekolojik-kurgu türündeki ilk romanı Bir İstanbul Efsanesi ile Boğaziçi’ndeki gizemli dünyanın kapılarını okura açıyor. Hikâyemizin kahramanları, son dönemlerin en meşhur kötü karakteri iklim değişikliği ve onun tetikleyicisi çevre sorunları ile baş ederken ortaya daha önce hiç dile gelmemiş bir efsane çıkıyor.
Toplamda 158 sayfadan oluşan eserin editörlüğü Serdar Yıldız, kapak tasarımı Yunus Karaaslan, sayfa düzeni Adem Şenel imzalarını taşıyor. Antares Yayınları’nın genel yayın yönetmenliğini ise Şafak Serez üstleniyor. Roman, Haziran 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.
Ayşegül Yalvaç’ın ilk kitabı Bir İstanbul Efsanesi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!