in

Ricardo Sumalavia’nın Üç Kollu Bir Adamın Tuhaf Yaşantısını Konu Alan “Bir Kol Hikâyesi” Kitabı Çıktı

Ricardo Sumalavia imzalı “Bir Kol Hikâyesi” Türkçe raflarında. Eser, Holden Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Bir Kol Hikayesi - Ricardo Sumalavia
- Reklam -
- Reklam -

Ricardo Sumalavia’nın kaleme aldığı Bir Kol Hikâyesi raflardaki yerini alıyor. Kitap, Hazal Akbaş çevirisiyle Holden Kitap tarafından yayımlanıyor.

Holden Kitap, yeni dizisi Holden#Modern’i duyurdu. William Gay, Lorrie Moore, Denis Johnson, Daniel Mason, Wells Tower, Patricia Engel ve Tim Winton gibi yazarları bünyesinde buluşturacak serinin ilk adımı ise Perulu yazar Ricardo Sumalavia ile geldi.

1968 yılında Peru’nun başkenti Lima’da doğan Ricardo Sumalavia, edebiyat doktorasını Fransa’daki Bordeaux Üniversitesi’nde tamamladı. Peru Katolik Üniversitesi Doğu Edebiyatları’nda profesör ve Doğu Araştırmaları Merkezi’nde müdür olarak da görev alan Sumalavia, akademik kariyeri dışında kaleme aldığı eserlerle tanınıyor.

- Reklam -

1993’te Habitaciones, 2001’de Retratos familiares, 2004’te Enciclopedia minima, 2008’de Que la tierra te sea ve 2012’de Mientras huya el cuerpo kitaplarını kaleme aldı.

Orijinal adı Historia de un Brazo olan Bir Kol Hikâyesi, kendi dilinde ilk defa 2019’da yayımlandı. Eser, üç kollu bir adamın tuhaf yaşantısını gözler önüne seriyor.

Bir Kol Hikâyesi – Ricardo Sumalavia | Arka Kapak Tanıtımı

Bir Kol Hikayesi - Ricardo Sumalavia

- Reklam -

“Anneme, başlatmak zorunda olduğumuz cenaze işlemleri gibi daha acil konulardan bahsettim. Talimatlarımda daha kesin olmaya çalıştım, ancak annem gibi benim de aklımdan gitmiyordu üç kollu yaşlı bir adamın cesedi önünde aklı uçmuş hemşirenin görüntüsü. Daha net olmam gerekirse, beni terk etmeyen görüntü hemşirenin üçüncü kola sabitlenmiş, sanrı görür gibi bakan; yıllardır saklanmış, doğalı birkaç hafta olmuş bir bebeğinkine benzer üçüncü koldaki gözleriydi. Üstüne üstlük, ailedekilerin ona hitap ettiği şekliyle bu kolcuk, babamın ölüm anında üçü arasında yumruğunu tek sıkandı. O minik yumruk hâlâ boşluktaki bir şeylere tutunmaya çalışıyordu”

Perulu yazar Ricardo Sumalavia, Bir Kol Hikâyesi’nde davetsiz bir uzvun öyküsünü tasarruflu ve zarif bir dille anlatıyor. Her şey babanın ölümüyle başlıyor ama oğul için aslolan, babasının “nasıl” yaşadığıdır. Sumalavia bu kısacık romana koca bir hayat sığdırmayı başarıyor ve üç kollu bir adamın hayatını anlatırken, bir yandan da okurları büyük bir gizemin parçası haline getiriyor. Üç kollu adamın bilmecelerle dolu hayatındaki en “normal” şey ise, üçüncü koludur. Yüzleşmekte zorlandığımız hakikatlerle gerçeküstü ayrıntıları bir araya getiren Bir Kol Hikâyesi, sizlere unutulmaz bir okuma deneyimi yaşatacak.

Toplamda 85 sayfadan oluşan eserin İspanyolca aslından çevirisini Hazal Akbaş, editörlüğünü ise Beyza Fırat üstleniyor. Kitabın kapak tasarımı Barış Şehri, sayfa tasarımı Deniz Tugay imzalarını taşıyor. Roman, Ekim 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Bir Kol Hikâyesi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir, Google Haberler üzerinden bizi takip ederek en güncel kitap haberlerine daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Kapaktan dolayı aklıma Şans Kapıyı Kırınca filmindeki selamlaşma işareti geldi :joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yeni the flash george mackay olabilir

Ezra Miller’ın Ardından The Flash Karakterini Canlandıracak İsim George MacKay Olabilir

midjourney - cengiz aytmatov eserleri yorum

Ünlü Yapay Zekâ Programı Midjourney, Cengiz Aytmatov’un Eserlerini Yorumladı