in

Bir Otelde Yedi Kişi: Kenan Hulusi Koray Eserleri Yeniden Okurla Buluşuyor

Erken Cumhuriyet dönemi edebiyatının önemli yazarlarından Kenan Hulusi Koray eserleri yeniden yayımlanıyor. “Bir Otelde Yedi Kişi” raflardaki yerini aldı.

Bir Otelde Yedi Kişi - Kenan Hulusi Koray
- Reklam -
- Reklam -

Edebiyatımızda korku türünün öncül kalemlerinden Kenan Hulusi Koray’ın “Bir Otelde Yedi Kişi” adlı öykü kitabı raflardaki yerini aldı. Yazarın ikinci kitabı olan eser Karbon Kitaplar etiketiyle yayımlandı.

Yedi Meşalecilerden birisi olan Koray, toplulukta öykü yazan tek isim olarak da karşımıza çıkıyor. Korku türüne ayrı bir ilgi duyan yazarın üzerinde Edgar Allan Poe’nun da önemli bir etkisi var.

Poe tarafından prensipleri belirlenen “Tek Etki Kuramı” adlı edebiyat kuramını öykülerinde uygulayan yazarın kitaplarında uzun zamandır güncel ve eksiksiz baskılar bulamıyordu.

- Reklam -

Karbon Kitaplar geçen aylarda yazarın Bir Yudum Su adlı öykü derlemesini 76 yıl sonra okurla buluşturmuştu. Şimdi ise yazarın ikinci kitabı raflardaki yerini alıyor. Eserde toplamda 22 öykü bulunuyor.

Bir Otelde Yedi Kişi – Kenan Hulusi Koray | Arka Kapak Tanıtımı

Bir Otelde Yedi Kişi - Kenan Hulusi Koray

“Kenan Hulusi Koray’ın Bir Otelde Yedi Kişi adlı eseri, Cumhuriyet döneminin toplumsal olaylarına, savaş yıllarının gündelik hayata etkisine ve diğer birçok konuya dokunan yirmi iki hikâyeden oluşuyor. Farklı anlatım tekniklerinin kullanıldığı hikâyelerde “korku edebiyatı”nın da dikkat çeken ilk örnekleri mevcut. Kenan Hulusi Koray, hem taşradan hem de şehirden karakter ve olaylara yer verdiği hikâyelerinde, sade ve akıcı diliyle okuyucuyu yirminci yüzyılın başlarına götürüyor. Bengü Vahapoğlu’nun yayıma hazırladığı Kenan Hulusi Koray külliyatının ikinci kitabı Bir Otelde Yedi Kişi, erken Cumhuriyet dönemi edebiyatının bugünü de beslemeye devam eden en güzel örneklerinden biri olarak okuyucuların huzuruna çıkıyor.”

- Reklam -

Karbon Kitaplar’ın Kenan Hulusi Koray külliyatını, akademisyen Doktor Bengü Vahapoğlu yayıma hazırlıyor. Öykü derlemesi Ekim 2020 itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

1906 – 1943 yılları arasında yaşayan erken Cumhuriyet dönemi edebiyatının değerli kalemlerinden birisi olan Kenan Hulusi Koray bugün hâlâ öyküleriyle değer görmeyi başarıyor. Yayınevinin aktardığına göre Kenan Hulusi Koray imzalı bütün eserler yavaş yavaş yayıma hazırlanacak ve eksiksiz bir külliyat oluşturulmaya çalışılacak.

Peki siz Kenan Hulusi Koray ile tanışan okurlardan mısınız? Yazarın öykülerine dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Tomris Uyar’dan Edgar Allan Poe ve Borges Üzerine

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: [email protected]

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Saygı Fragmanı: Ercüment Çözer Dizisi

Saygı Fragmanı: Ercüment Çözer Dizisi Ekimde Geliyor

Orlando Bloom The Cleaners

The Cleaners Dizisi Yolda: Amazon Yapımının Başında Orlando Bloom Var