in

Bülent Ayyıldız’ın Yeni Romanı “Biraz Evhamlı İshak Hoca’nın Karda Gece Yürüyüşü” Çıktı

Yazar ve çevirmen Bülent Ayyıldız’ın yeni romanı “Biraz Evhamlı İshak Hoca’nın Karda Gece Yürüyüşü”, Epona Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Biraz Evhamlı İshak Hoca'nın Karda Gece Yürüyüşü - Bülent Ayyıldız
- Reklam -
- Reklam -

Bülent Ayyıldız imzalı Biraz Evhamlı İshak Hoca’nın Karda Gece Yürüyüşü kitabı raflardaki yerini almaya başladı. Eser, Epona Yayınları tarafından okurlarla buluşturuluyor.

1988 Bulgaristan doğumlu Bülent Ayyıldız roman ve öykü türündeki eserlerle tanınıyor. Bir dönem Hacettepe Üniversitesi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Ayyıldız aynı zamanda çeviriler de yapıyor.

2018 yılında Kayıp Rıhtım Yılın Enleri oylamasında Yılın En İyi Fantastik Romanı kategorisinde Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değil ile birinci olan kazanan Ayyıldız’ın ayrıca Durun Yanlış Anladınız ve Gölgesiz Matiz adlı öykü kitapları, J.D. Salinger: Nefret ve Sefalet adlı kurmaca biyografi kitabı da bulunuyor. Öyküleriyle 9 Postmodernist Öykü, Acâibü’l Mahlukat ve Seyyahlar ve Kâşifler adlı seçkilere dahil olan yazar ayrıca Bitmemiş İnşa: Postmodernizm ve Perdenin Ötesine Bakmak adlı kolektif çalışmalara fikir yazılarıyla katılmıştı. Ayyıldız ayrıca Gilbert Keith Chesterton’ın Don Kişot’un Dönüşü adlı romanını da dilimize kazandırmıştı.

- Reklam -

Doğu – Batı çatışmasına yeni bir yorum getirmeyi hedefleyen Biraz Evhamlı İshak Hoca’nın Karda Gece Yürüyüşü kitabı, aynı zamanda edebiyatın temel meselelerini de ele almayı deniyor.

Biraz Evhamlı İshak Hoca’nın Karda Gece Yürüyüşü – Bülent Ayyıldız | Arka Kapak Tanıtımı

Biraz Evhamlı İshak Hoca’nın Karda Gece Yürüyüşü - Bülent Ayyıldız

Bülent Ayyıldız’dan yepyeni bir roman!

Edebiyatın olanaklarını soruşturan öyküleriyle tanıdığımız, Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değil romanı ile fantastik edebiyattaki maharetini ortaya koyan Bülent Ayyıldız, bu kez Biraz Evhamlı İshak Hoca’nın Karda Gece Yürüyüşü’ne davet ediyor bizleri.

- Reklam -

Huzur’dan Bozkırkurdu’na, Fususu’l Hikem’den Lolita’ya, Orhan Pamuk’tan Salinger’a, Barış Bıçakçı’dan James Joyce’a pek çok eser ve yazar, İshak’ın hikâyesine karışıyor.

Edebiyatımızın temel meselelerini de ele alan, felsefi çıkmazlarla ilgilenen, “doğu-batı çatışması”na yeni bir yorum getiren, metinlerden örülmüş bir metin.

Toplamda 197 sayfadan oluşan romanın editörlüğünü Tugay Kaban, düzeltisini Furkan Ece üstleniyor. Eserin kapak çizimi Feyza Ay’a, kapak tasarımı ise Onurhan Ersoy’a ait. Roman Aralık 2021 tarihinden itibaren raflardaki yerini almaya başladı.

Bülent Ayyıldız eserleri ve yazarın son kitabı Biraz Evhamlı İshak Hoca’nın Karda Gece Yürüyüşü hakkındaki yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dünyanın en küçük kitabı the lord's prayer

Dünyanın En Küçük Kitaplarından “The Lord’s Prayer” Açık Artırmada Satıldı

The Matrix Resurrections eleştirileri

The Matrix Resurrections’ın İlk İncelemeleri Gelmeye Başladı: Hayal Kırıklığı mı?