in

Alp Türkol’un Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde Dikkate Değer Bulunan Kitabı “Biz İse Yalnızca Arabalardık” Çıktı

Alp Türkol imzalı Biz İse Yalnızca Arabalardık raflardaki yerini aldı. Eser, 2021 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri dikkate değer bulunmuştu.

Biz İse Yalnızca Arabalardık - Alp Türkol
- Reklam -
- Reklam -

Alp Türkol imzalı Biz İse Yalnızca Arabalardık kitabı raflardaki yerini aldı. Eser, Vacilando Kitap etiketini taşıyor.

Edebiyatımızın prestijli ödüllerinden 2021 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde Kayık Hüsnü adlı dosyası ile dikkate değer bulunan Alp Türkol’un ilk öykü kitabı Biz İse Yalnızca Arabalardık okurun karşısına çıkıyor. Kayık Hüsnü’ye eklenen yeni metinlerle ortaya çıkan kitap kaybolan sokakları, sokaklardakileri, mahalleleri, köyleri, kasabaları, yiten dostlukları, komşulukları, insanlıkları, hayata birbiriyle tutunanları, yalnızlıklarıyla enkaza dönenleri, yaşama kaygısı içinde özlemlerini unutanları, kaybolan çocukluk anılarını konu alıyor.

1995’te Manisa’da dünyaya gelen Alp Türkol, TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi ve ardından Carleton College’ı tamamladı. Üniversite eğitiminin akabinde Berlin’e yerleşti. 2020 Kara Hafta İstanbul Polisiye Öykü Yarışması’nda ve 2021 Gençler Arası Öykü Yarışması’nda birincilikler aldı.

- Reklam -

Biz İse Yalnızca Arabalardık – Alp Türkol | Arka Kapak Tanıtımı

Biz İse Yalnızca Arabalardık - Alp Türkol

“Ama ben ne zaman gitmiştim? Morfin Ali ne zaman iki ekmek bir sigara kapıp getirmeyi unutmuştu? Ne zaman terk etmişti bizim eski mahalleyi? Komutan Amca öleli o kadar olmuş muydu? En son hatırladıklarım, sokaktan hızlıca geçen arabalardı. Morfin Ali, sokakta oynayan çocukları arabalardan koruyamayacağını düşününce gitmişti herhalde.”

Biz İse Yalnızca Arabalardık’taki öyküler kaybolan sokakları, sokaklardakileri, mahalleleri, köyleri, kasabaları, yiten dostlukları, komşulukları, insanlıkları, hayata birbiriyle tutunanları, yalnızlıklarıyla enkaza dönenleri, yaşama kaygısı içinde özlemlerini unutanları, kaybolan çocukluk anılarını anlatıyor.

- Reklam -

Alp Türkol, 2021 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde dikkate değer görülen dosyasına eklenen yeni öykülerle birlikte okurun karşısına ilk kitabı Biz İse Yalnızca Arabalardık ile çıkıyor. Bu öyküleri okurken duru, yalın bir anlatımla, benzersiz gözlem yeteneğiyle, samimi, yakından tanıdığınız, kendi halinde insanların hayatlarına tanık olacaksınız.

“Arabaları süren kimdi? Biz miydik? Hayır, arabaları sürenler, yavaşlayıp iki lafın belini kırmayı zaman kaybı olarak görenlerdi. Biz ise yalnızca arabalardık.”

Toplamda 76 sayfadan oluşan kitap Ağustos 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı. Eserin editörlüğü Ayşegül Karademir’e, kapak tasarımı ise Umut Durmuşoğlu’na ait.

Biz İse Yalnızca Arabalardık ve Alp Türkol öyküleri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dinozorların Dövüş Kulübü: T-rex Davranışları

Dinozorların Dövüş Kulübü: T-rex’lerin Davranışları İncelendi

Gwendoline Christie Wednesday Addams Family

Game of Thrones Yıldızı, Netflix’in Addams Family Dizisi “Wednesday”e Katıldı