Tom Higham’ın Bizden Önceki Dünya: İnsanlığın Kökenlerinin Yeni Tarihi isimli çalışması okurun beğenisine sunuldu. Eser, Nova Kitap tarafından yayımlanıyor.
Yeni Zelandalı arkeolog ve radyokarbon tarihleme uzmanı Thomas Higham’ın orijinal adı The World Before Us: How Science is Revealing a New Story of Our Human Origins olan ve ilk defa 2021’de yayımlanan çalışması Türkçe raflarındaki yerini alıyor.
Oxford Üniversitesi’nde Arkeoloji Bilimi profesörü olarak görev alan Thomas Higham, çoğunlukla Neandertal neslinin tükenmesi ve modern insanın Avrupa’ya gelişini tarihlendirme konusundaki çalışmalarıyla biliniyor. Higham, gizemli insan türü Denisovalıları da keşfetmişti.
Bizden Önceki Dünya kitabı, Denisovalılar keşfini ve antik insanların kökenini detaylarıyla okura aktarmayı hedefliyor.
Bizden Önceki Dünya: İnsanlığın Kökenlerinin Yeni Tarihi – Tom Higham | Arka Kapak Tanıtımı
Bundan 50 bin yıl önce, yeryüzündeki tek insan türü biz değildik. Neandertaller, Hobbitler (H. floresiensis), Denisovalılar ve H. Luzonensis’in de dahil olduğu en az dört tür daha vardı.
Bizden Önceki Dünya’da, Denisovalıların keşfinde oldukça önemli bir rol oynayan arkeoloji profesörü Tom Higham, bu keşiflerin yapılmasına olanak tanıyan bilimsel ve teknolojik gelişmeleri anlatıyor. Hem bu diğer insan türlerinin tam olarak ne kadar zaman önce yaşadıklarına hem de nasıl yaşayıp birbirleriyle nasıl etkileşimler kurduklarına ilişkin gerçekleri gözler önüne seriyor. Dahası, bu türlerin sağ kalan tek tür Homo sapiens ile, yani bizim türümüzle olan genetik bağlarını gün yüzüne çıkarıyor.
Bu bizim hikâyemiz! Ve ilk kez, tüm karakterleriyle birlikte eksiksiz anlatılıyor!
Bizden Önceki Dünya Hakkında Ne Dediler?
“İnsanlığın erken tarihine yeni bakış açıları getiren bu heyecan verici kitap, artık insan geçmişini yeniden inşa etmek için devrim niteliğinde bir araca sahip olduğumuzu gösteriyor.” – Büyük Deniz kitabının yazarı David Abulafia
“Büyüleyici ve eğlenceli. İnsanın kökeni üzerine bir kitap okuyacaksanız o, bu olmalı.” – Dünyaya Neden Batı Hükmediyor kitabının yazarı Ian Morris
“Tarihöncesi fosilleri tarihlendirme konusunda dünyanın en iyi uzmanlarından biri, insan evrimi konusundaki kim, ne, nerede, nasıl ve ne zaman sorularına cevap veriyor!” – Dinozorların Yükselişi ve Çöküşü kitabının yazarı Steve Brusatte
Toplamda 328 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Damla Karagöl üstleniyor. Kitap, Ocak 2023 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.
Bizden Önceki Dünya hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı, bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!