in

Sinem Sal Yeni Romanı Bizim Zamanımız ile Okuru 90’lı Yıllara Davet Ediyor

Sinem Sal yeni romanı Bizim Zamanımız ile raflarda. Okuru 90’lı yıllara davet eden eser, Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Bizim Zamanımız - Sinem Sal
- Reklam -
- Reklam -

Sinem Sal yeni kitabı Bizim Zamanımız ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, Karakarga Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Daha önce şiir ve öykü türündeki eserlerle karşımıza çıkan Sal’ı Anekta, Lakuna, Geçtiğimiz Altı Ayda Çok Şey Oldu, Dank ve Yine de Amin kitapları ile tanıyoruz. Yazar, yeni çalışması Bizim Zamanımız’da ise bu defa roman türüyle bizlerle oluyor.

Sinem Sal yeni romanı Bizim Zamanımız’da okuru 90’lı yılların sıradan bir mahallesinde, sıra dışı bir maceraya davet ediyor.

- Reklam -

1987 yılında İstanbul’da doğan yazar, Afili Filintalar ve Ot Dergi ile de karşımıza çıkmıştı.

Yazar, Hürriyet Cumartesi’de İpek İzci’ye verdiği söyleşide kitabın ortaya çıkış sürecini şu sözlerle ifade ediyor:

“Çocukluğumun bir kısmı Hasköy’de geçti. Yıllar sonra romanı yazmak için yeniden Hasköy’e gittiğimde 5.5 yaşındayken kaybettiğim babamı tanıdım. Hakkında neredeyse hiçbir kanlı canlı hikâye bilmiyormuşum. Biri dedi ki: ‘Faşistlerle aramızda bir kavga çıktığında, baban yanımızdaysa sayımıza bakmazdık.’ Bir gün bir kavga sırasında babam cinsiyetçi küfürler ediyormuş. Arkadaşı, ‘Abi böyle düz küfretme Allah aşkına, politik küfret biraz,’ deyince babam bu defa ‘Oportünist çocukları, revizyonist çocukları…’ diye bağırmış. Hani şimdi siyasi olarak ‘aynı mahalleden’ diyoruz ya… Bu da ‘aynı mahalle’nin çocuklarının hikâyesi.”

Bizim Zamanımız – Sinem Sal | Arka Kapak Tanıtımı

Bizim Zamanımız - Sinem Sal

- Reklam -

“İçimdeki yangını söndüremezsem, kötü genlerime karşı gelemeyeceğimi hissediyorum. Babamın bastırılmış öfke dolu genlerine, annemin telaşlı genlerine, anneannemin hırslı genlerine, babaannemin işgüzar genlerine karşı gelemeyeceğim. Sanki hepsi birden olacağım. Aliye Rona gözlerim, Aliye Rona bakışlarım ve Aliye Rona sesim olacak. Yönetmen ‘Kes!’ dese kesmeyeceğim. Hem niye keseyim ki? Rolüm gereği çok sevilecekken terk edilmeme göz yuman yönetmeni mi dinleyeceğim? Daha neler…”

Sinem Sal, Bizim Zamanımız’da, hüzünden ve neşeden beslenerek, sizi doksanlı yılların sıradan bir mahallesinde geçen sıradan olmayan bir maceraya davet ediyor.

Bizim Zamanımız, doğduğu sokaktan çıkamayanların, sadece gülerek acıyla baş edebilenlerin, milenyuma girmeyi dört gözle bekleyenlerin, şarkılardan ve büyülerden medet umanların, televizyondakiler dışında “Bugün nasılsınız?” diyeni olmayanların, âşık olunca geçer sananların, kendi enkazına sahip çıkanların, küçük bir tuhafiye dükkânını ayakta tutmaya çalışırken ayağa kalkan bir anne kızın ve tanıdık bir mahallenin kadınlarının hikâyesi.
Hazırsanız, şimdi, bizim zamanımız!

Toplamda 216 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Seçil Epik, kapak tasarımını Sedat Gösterikli üstleniyor.

Peki siz Sinem Sal’ın kitaplarını takip ediyor musunuz? Yazarın yeni kitabını nasıl buldunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Düttürü Dünya İncelemesi - Kemal Sunal

Düttürü Dünya: 80’lerden Günümüze Seslenen Bir Sinema Anlatısı

Alexandre Dumas Hayatı Hakkında Eserleri Bilgi

Monte Kristo Kontu’nun Yazarı Alexandre Dumas Hakkında 10 Gerçek