in ,

Black Mirror Kitabının Yazarları Açıklandı

Dünya çapında hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Black Mirror’ın kitabında da tıpkı dizide olduğu gibi farklı farklı yazarlar kalem oynatacak. Tanıdık isimler de var.

black mirror 4. sezon inceleme
- Reklam -
- Reklam -

Gelişen teknoloji ve küresel iletişim araçlarının insan hayatındaki etkilerini eleştirel bir bakış açısıyla ekrana yansıtan distopik televizyon dizisi Black Mirror’ın kitap uyarlamasında yer alacak yazarlar açıklandı. Hatırlayacağınız gibi, dizinin kitap uyarlamasının yapılacağı haberi bizlere direkt olarak serinin yaratıcısı Charlie Brooker tarafından geçtiğimiz yazın başlarında verilmişti.

Tıpkı serinin her bölümünü farklı senaristlerin yazması gibi kitaptaki hikâyeler de farklı yazarlar tarafından kaleme alınacak.

İlk üç hikâyeyi kitaba aktaracak yazarlar belli oldu: Harry August’in İlk On Beş Hayatı (Koridor Yayınları) ile okuma fırsatı bulduğumuz, Carnegie adaylığı bulunan Claire Northİyi Güzel Muhteşem Yarın’ın (Versus Kitap) New York Times çoksatar yazarı Cory Doctorow. ve Sleeping Giants’ın yazarı Sylvain Neuvel. Üç ismin de bilimkurgu edebiyatının yükselen yıldızları olması hayranlar tarafından heyecanla karşılandı.

- Reklam -

Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker bu gelişme hakkında esprili bir demeçte de bulunmuş:

- Reklam -

“Heyecan verici yazarlardan yepyeni Black Mirror öyküleri… bu oldukça keyif verici bir vaat. Üstelik hepsi adına kitap denen, son teknoloji ürünü bir formatta çıkacak. Dediklerine göre kâğıdın üstüne basılmış bir tür mürekkep koduna bakıyormuşsunuz ve görüntüler ile sesler büyülü bir şekilde” kafanızın içinde belirip hikâyeyi canlandırıyormuş. Bana abartılı gibi geldi ama göreceğiz.

Brooker’ın kitapta herhangi bir eseri olmayacak lâkin editörlüğünü bizzat kendi yapacak. Kitabın 2018 yılının şubat ayında yurt dışındaki okurlarla olması planlanıyor.

İhsan Çağatay Boz

1991 yılında geldiğim bu dünyanın mevcut gerçekliğinden hiçbir zaman memnun olmamam hasebiyle oyunların ve kitapların sonsuz dünyasında yaşarken, her şeyi istediğim şekilde bükebildiğim öyküler yazıyorum. Tarih ve felsefenin yanı sıra insanlığın nükleer savaşlar, durdurulamayan virüsler veya kontrolden çıkan yapay zeka ile intihar ettiği veya karanlığa gömüldüğü eserlere de ilgim ve takdirim sonsuz. Son olarak, George Romero ile başlayan zombi sevdam katlanarak devam etmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

black beetle ust1

Kara Böcek: 1930’ların İstanbul’unda Bir Süper Kahraman

lacivertdergi ust

Lacivert Öykü ve Şiir Dergisi’nin Yeni Sayısında “Distopya” Var