in

Gürcü Yazar Dato Turaşvili’nin Gerçekle Kurgunun İç İçe Geçtiği Başkaldırı Romanı “Blucin Devrinin Çocukları” Raflarda

Dato Turaşvili imzalı “Blucin Devrinin Çocukları” Türkçe raflarındaki yerini aldı. Eser, Ketebe Yayınları etiketini taşıyor.

Blucin Devrinin Çocukları - Dato Turaşvili
- Reklam -
- Reklam -

Dato Turaşvili’nin bir neslin başkaldırı hikâyesini anlattığı Blucin Devrinin Çocukları kitabı bir kez daha Türkçe raflarında. Mirhan Petek’in Türkçeye tercüme ettiği roman Ketebe Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Ketebe Yayınları, Beka Adamaşvili’nin ardından bir başka Gürcü yazarı daha okurların beğenisine sunuyor.

Çağdaş Gürcü edebiyatının önemli kalemlerinden olan Dato Turaşvili, 1966 yılında Tiflis’te dünyaya geldi. Üniversite eğitimini doğduğu kentteki Tiflis Devlet Üniversitesi’nde sanat tarihi üzerine aldı. Sovyet rejimine karşı yürütülen öğrenci hareketinin önemli aktörlerinden birisi oldu. Öykü ve romanları başta olmak üzere tiyatro oyunları ve senaryolar da yazdı. Kaleme aldığı yirmi eseri, pek çok dile çevrildi ve ödüllere değer bulundu.

- Reklam -

Türkçede daha önce Blucinliler adıyla yayımlanan roman, kendi dilinde ilk defa Cinsebis Taoba ismiyle 2008’de çıkış yaptı. Eser, ilk etapta bir tiyatro oyunu olarak kaleme alındı ve 2001-2008 yılları arasında sahnelendi. Dato Turaşvili’nin romana taşıdığı çalışması, Gürcistan’ın en çok satan kitapları arasında yer aldı.

Blucin Devrinin Çocukları romanı, genç bir aktör olan Gega Kobakhidze ve arkadaşlarının Tiflis’ten Leningrad’a giden bir uçağı kaçırma girişimlerini anlatıyor.

Blucin Devrinin Çocukları – Dato Turaşvili | Arka Kapak Tanıtımı

Blucin Devrinin Çocukları - Dato Turaşvili

- Reklam -

Blucin Devrinin Çocukları, Gürcistan’ın en meşhur yazarı David ‘Dato’ Turaşvili’nin on beşten fazla dile ve tiyatro eserine çevrilmiş romanı. Gerçek ve trajik bir olayı konu edinen roman, 1983’te, henüz genç ve yakışıklı bir aktör olan Gega Kobakhidze ve arkadaşlarının Tiflis’ten Leningrad’a giden bir uçağı kaçırma girişimlerini konu ediniyor. Sovyet rejiminden özgürlüğün ve kot pantolonun bol olduğunu düşündükleri Batı’ya kaçmak isteyen bu gençlerin başarısız uçak kaçırma girişimi, okuru huzurlu bir son umuduyla daima tetikte tutuyor. Diyalog merkezli bir anlatım tarzıyla Dato Turaşvili, gençlerin romantizmini de idealizmini de ifade etmeyi başarırken, rejimin memurlarının uyguladığı baskıyı da gözler önüne seriyor.

Gerçekle kurgunun iç içe geçtiği Blucin Devrinin Çocukları, Gürcü gençliğinin başkaldırı hikâyesi…

Toplamda 160 sayfadan oluşan romanın çevirmenliğini Mirhan Petek, editörlüğünü Burcu Bayer, düzeltisini Kübra Şimşek üstleniyor. Kasım 2022 tarihinde yayımlanan romanın kapak tasarımı ise Harun Tan imzasını taşıyor.

Dato Turaşvili’nin Blucin Devrinin Çocukları kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir, en güncel edebiyat haberleri için bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Oh Yeong-su Cinsel Taciz Squid Game

“Squid Game”in 78 Yaşındaki Yıldızı Oh Yeong-su, Cinsel İstismarla Suçlanıyor

DreamWorks Animation Yeni Logo

“Shrek” ve “Kung Fu Panda” Gibi Filmlerin Yapımcısı DreamWorks Animation Logosunu Güncelledi