in

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi Rektörlük Tarafından Kapatıldı İddiası

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi rektörlük tarafından kapatıldı iddiası sosyal medyada yer buldu. Rektörlük, iddiaları yalanladı.

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi kapatıldı iddiası
- Reklam -
- Reklam -

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi rektör Naci İnci tarafından alınan kararla kapatıldı iddiaları sosyal medyada yer buldu. Boğaziçi Üniversitesi’ne bağlı yayınevi, çeyrek asırdır birbirinden önemli bilim ve felsefe kitaplarını yayımlıyordu.

2 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne getirilen Melih Bulu sonrasında, Boğaziçi’nde sular durulmamıştı. Üniversite öğrencileri ve akademisyenler, yaşanan sürece tepkilerini gösterirken Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’nin yayın kurulunda olan yazar ve editör Murat Gülsoy, 2004 yılından beri devam ettiği görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Melih Bulu’nun yine bir gece yarısı kararnamesiyle görevinden alınıp yerine Naci İnci’nin atanması da tepkileri dindirmedi.

- Reklam -

“Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi Artık Yok”

Bugün ise Boğaziçili öğrencilerin kurduğu Boğaziçi TV, okula bağlı olan yayınevinin kapatıldığını şu sözlerle iddia edildi:

“Son Dakika

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi, atanmış yönetim tarafından kapatıldı.”

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde profesör olarak görev yapan akademisyen Cem Say ise kararı Twitter hesabı üzerinden paylaştı:

“Çeyrek asırdır çok önemli bilim kitaplarını Türk insanıyla buluşturan Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi artık yok.”

Rektörlükten Açıklama: “İddialar Doğru Değil”

Gelen yoğun tepkiler üzerine Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı yazılı açıklamada yayınevinin kapatıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını aktardı.

Rektörlük açıklamasında, “Yayınevinin eski dönemlere ait borçları ve yeni kaynak sağlanması ile ilgili sorunları olmakla birlikte Ağustos 2021’de göreve gelen bir yönetimin sorumluluğu olarak açıklanması kabul edilemez,” ifadesini kullandı.

- Reklam -

Rektörlük, “Boğaziçi Üniversitesi, daha verimli bir yayınevi anlayışı ile konuyu gözden geçirerek yayıncılık faaliyetine devam edecektir,” dedi.

Cem Say, daha sonra konu hakkında şu güncellemeyi paylaştı:

“Yayıncılıkla ilgili son çalışanının da işten çıkarılması ve bu sırada ’üniversitenin artık yayıncılık yapmayacağı’ bilgisinin verildiğinin belirtilmesi üzerine ’Yayınevi artık yok’ denilmişti. Rektörlük az önce ’Boğaziçi Üniversitesi yayıncılık faaliyetine devam edecektir’ demiş.”

Yayınevi, resmi internet sitesinde kuruluş amacını şu sözlerle açıklamıştı:

“Ülkenin kültür ortamına katkılarda bulunmak, üniversitede üretilen / derlenen bilgilerin topluma iletilmesinde köprü oluşturmak ve toplumsal sorunlara hızlı ve güncel yanıtlar üreten bir yapı haline gelmek Yayınevi’nin öncelikli amaçlarıdır.”

BOUN Yayınevi bugüne kadar Dil Miti, Biyokod, Higgs Kuvveti, Sıfır: Sayıların Kökenine Yolculuk, Bilim Deyince, Sevgili Edebiyat ve İtalya’nın Kısa Tarihi gibi pek çok kitabı okurlarla buluşturmuştu.

Kaynak: Twitter, Evrensel

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

senaryosu yapay zeka tarafından yazılan film mr. puzzles

Yapay Zekâ Tarafından Yazılan Korku Filmi Yayında: Netflix’ten Bir İlk Daha

Noel Domuçu ile Jack’in Müthiş Maceraları – J.K. Rowling

Harry Potter’ın Yazarından Yeni Çocuk Kitabı: “Noel Domuçu ile Jack’in Müthiş Maceraları”