in

Bora Abdo’nun Cinsel Tacizi İfşalanınca Yayınevi Yazarla İlişkisini Kesti

İletişim Yayınları, cinsel taciz ifşaları ortaya çıkan yazar Bora Abdo ile bütün ilişkisini kestiğini duyurdu.

Bora Abdo Cinsel Taciz İfşa
- Reklam -
- Reklam -

Yerli edebiyatta iki gündür süren MeToo Hareketi, somut sonuçlar vermeye başladı. Dün, cinsel tacizleri ortaya çıkan Hasan Ali Toptaş özür dilediğini açıklamıştı. Eş zamanlı olarak Bora Abdo’nun da tacizi yazar Aslı Tohumcu tarafından paylaşılmıştı. Bugün, Abdo’nun yayıncısı İletişim Yayınları yazar ile tüm ilişkilerini kestiklerini duyurdu.

Her şey Hasan Ali Toptaş hakkında paylaşılan bir Tweet ile başladı. Toptaş hakkındaki gerçeklerin ne zaman ortaya çıkacağını sorgulayan bir Twitter kullanıcısı fitili ateşledi. Yazar Pelin Buzluk, Toptaş’ın kendisine cinsel saldırısını açıklayan bir gönderi paylaştı. Ardından 20’ye yakın kadın benzer tacizlere uğradıklarını duyurdu. Toptaş ertesi gün özür diledi, yayınevi de süreci takip ettiklerini paylaştı.

Pelin Buzluk’un cesur açıklaması sonrası pek çok kadın da başlarından geçen tacizleri paylaşmaya başladı. Bunlardan birisi de Aslı Tohumcu’nun Bora Abdo ifşası oldu.

- Reklam -

Tohumcu, şu sözleri ifade etti:
“Bora Abdo’nun adını vererek, Pelin Buzluk’un Hasan Ali Toptaş ifşasından cesaret alarak yani, yalnız olmadığımızı göstermek istedim. Kadınlar birbirinden güç alarak konuşuyor, daha da konuşacaklar belli.”

İletişim Yayınları, Cinsel Tacizde Bulunan Bora Abdo ile Yollarını Ayırdıklarını Duyurdu

Bugün ise Abdo’nun yayıncısı İletişim Yayınları, net bir açıklama yayınlayarak yazarla yollarını ayırdıklarını duyurdu.

Yayınevi, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:
İletişim Yayınları olarak, maruz bırakıldıkları gayriinsani davranış, zorbalık ve tacize karşı yazarlarımız Pelin Buzluk ve Aslı Tohumcu’yla beraberiz. Bora Abdo ile olan yayın ilişkimizi sona erdirdiğimizi okurlarımızın bilgisine sunarız.

İletişim Yayınları, son olarak yazarın Hayali’nin Tesadüfleri kitabını yayımlamıştı.

Aslı Tohumcu, yaşadığı tacizi şöyle açıklamıştı:
“Hasan Ali Toptaş da yalnız değil tabii. Bora Abdo var. Beni arkadaşımdan ayırıp taksime atlamasıyla gelişen bir olay. Ben de büyüdüm, kadınlarla sarmalandım iyice. Konuşabiliyorum. Herkes konuşsun. Bizim korkacak bir şeyimiz yok!”

Doğan Kitap’tan Açıklama

Bora Abdo’nun eski yayıncısı Doğan Kitap da bu sabah bir açıklama yayınlayarak kadına yönelik her türlü şiddet, taciz ve ayrımcılığı kınadıklarını belirtti:
“Doğan Kitap olarak kadınlara yönelik her türlü şiddetin, tacizin ve ayrımcılığın karşısındayız, failleri kınıyoruz. Yayın dünyasında bu tür olumsuzlukların ortadan kalkması için gösterilen çabaların ise her zaman yanındayız.”
Öte yandan yerli MeToo Hareketi’ni başlatan ifşa için Hasan Ali Toptaş’ın yayıncısı Everest Yayınları da yazarları ile yola devam etmeyeceklerini açıkladı.

Konuya dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for pervane pervane dedi ki:

    Kendisine verilen Sait Faik hikaye ödülü de bir an önce kendisinden alınmalıdır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cobra Kai 3. sezon fragmanı

Cobra Kai 3. Sezon Fragmanı: Karate Kid Efsanesi Devam Ediyor

Everest Yayınları Hasan Ali Toptaş Cinsel Taciz İfşa

Everest Yayınları, Hasan Ali Toptaş ile Yollarını Ayırdı