in

Booker Finalisti Claire Keegan’ın “Böyle Küçük Şeyler” Romanı Türkçe Raflarında

Claire Keegan imzalı “Böyle Küçük Şeyler” romanı Umay Öze tarafından dilimize kazandırıldı. Eser, Jaguar Kitap tarafından yayımlanıyor.

Böyle Küçük Şeyler - Claire Keegan |
- Reklam -
- Reklam -

Claire Keegan tarafından kaleme alınan Böyle Küçük Şeyler, Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Jaguar Kitap etiketiyle basılan roman, bu yıl Booker’a da aday gösterilmişti.

1968 doğumlu İrlandalı yazar Claire Keegan’ın kitapları Türkçeye kazandırılmaya devam ediyor. Daha önce Yüz Kitap tarafından Mavi Tarlalardan Yürü ve Jaguar Kitap tarafından Emanet Çocuk kitapları dilimize tercüme edilen yazar, şimdi de Booker finalisti olduğu eseriyle Türkçede.

Orijinal adı Small Things Like These olan kitap, Booker tarihinde ödüle aday gösterilen ve kısa listeye kalan en kısa roman olmuştu.

- Reklam -

2022 Booker Ödülü’nde kısa listeye kalan roman, aynı zamanda Orwell Ödülü’nü kazanmış ve Rathbones Folio Ödülü’ne de aday gösterilmişti.

Böyle Küçük Şeyler – Claire Keegan | Arka Kapak Tanıtımı

Böyle Küçük Şeyler - Claire Keegan |

Bill Furlong, babasının kim olduğunu bilmeden büyüyen, karısıyla birlikte beş kızını borç harca batmadan okutup büyütmeye çalışan bir odun ve kömür tüccarıdır. Hayatın ağır yükü altında zaman zaman ezilse de Bill etrafında gördüğü meseleleri içten içe dert edinir. O yılın Noel’i yaklaşırken de kafalarını kaldıracak vakitleri yoktur; fakat Bill bir sabah manastıra siparişleri götürdüğünde, kömürlüğe kapatılmış bir genç kıza rastlar. Bu karşılaşma sadece ikisinin değil, belki de tüm kasaba halkının kaderini değiştirecektir.

Ülkesinin toplumsal ve siyasi geçmişine, sıradan insanların hikâyelerine yine “küçük şeyler” üzerinden dupduru bir dille ayna tutan Claire Keegan’ın son romanı Böyle Küçük Şeyler, Umay Öze’nin çevirisiyle…

- Reklam -

Böyle Küçük Şeyler Hakkında Ne Dediler?

“Keegan’ın gerçekçi ve güçlü cümlelerinden tek biri bile ciltler dolusu toplumsal tarih içerebilir. Her kelimesi doğru seçilmiştir ve doğru yerdedir; etkisi ise son derece duygulandırıcı, yürek titreticidir.” – Hilary Mantel

“Keegan nadir bulunan, hep okumak isteyeceğim bir yazar.” – Richard Ford

Toplamda 88 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini daha önce Henry David Thoreau ve J.L. Carr’ı da Türkçeye kazandıran Umay Öze tercüme ediyor.

Öyküleri The New Yorker, Best American Short Stories, Granta ve The Paris Review’da yayımlanan Claire Keegan’ın eserleri 20’den fazla dile çevrildi.

Claire Keegan’ın eserleri ve Türkçedeki son itabı Böyle Küçük Şeyler hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Spirited Fragmanı - Ryan Reynolds, Will Ferrell ve Octavia Spencer Başrolde

Ryan Reynolds ve Will Ferrell’lı Apple TV+ Müzikali “Spirited”dan İlk Fragman

Warner Bros., Cartoon Network Stüdyosunu Kapatıyor

Warner Bros. 30 Yıllık Cartoon Network Stüdyosunu Kapatarak WB Çatısı Altına Alıyor