in

Brandon Sanderson İki Yılda 4 ‘Gizli’ Roman Yazdı: Başlattığı Kickstarter Projesi İlk Günden Rekor Kırdı

Brandon Sanderson pandemi ile geçen iki yılda 4 ‘gizli’ roman yazdığını duyurdu. Kitaplar için başlattığı kampanya ilk günde 15 milyon dolara ulaştı.

brandon sanderson yeni kitap gizli proje
- Reklam -
- Reklam -

Brandon Sanderson Koronavirüs pandemisi ile geçen iki yılda gizlice kaleme aldığı 4 yeni romanı duyurdu. Ünlü yazar, Kickstarter üzerinden başlattığı kampanyada ilk günden 15 milyon dolara ulaşmayı da başardı.

Çağdaş bilimkurgu ve fantazi edebiyatının en önemli ve üretken isimleri arasında yer alan Brandon Sanderson, Kickstarter üzerinden yeni çalışmalarını paylaştı. “Suprise! Four Secret Novels by Brandon Sanderson” ismini taşıyan Kickstarter projesiyle okurlarıyla buluşacağını belirten yazar kampanyanın ilk gününde 15 milyon dolar toplamayı başardı.

Robert Jordan’ın ölümünden sonra yazarın kült fantastik roman serisi Zaman Çarkı’nı tamamlayan Sanderson son iki yılda beş farklı kitap yazdığını duyurdu. Ünlü yazar 2019 yılında dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisinde kendisine ayırdığı sürede yeni fikirler üzerinde çalıştığını açıkladı. Başarılı yazar sonrasında gelen iki yıl boyunca bu fikirleri kitaba uyarladığını, böylelikle 4 roman ve bir kısa roman olmak üzere beş farklı kitap yazdığını aktardı.

- Reklam -

Usta yazar okurları sadece bu haberle şaşırtmakla kalmıyor. Sanderson bu kitapları okurla buluşturmak konusunda alışıldığın dışında bir yol izleyecek.

Geçen çarşamba günü YouTube üzerinden It’s Time to Come Clean başlığını taşıyan video ile kitaplarını duyuran Sanderson planlarını okurlarıyla paylaştı. Yazar, Dragonsteel Entertainment yayınevinin basacağı kitapları Kickstarter desteğiyle yayımlayacak.

Fon toplama platformu üzerinden kendisini destekleyen okurlarına 2023 yılı içinde 4 kitabı üç aylık aralıklarla okurların tercih ettiği formatlara göre gönderecek. Bununla birlikte “en az kendisi kadar çılgın” okurları için ise geniş kapsamlı bir plan daha hazırlamış durumda. Bir yıllık süreci kapsayan planda yazar 4 kitap ile birlikte çeşitli hediyeleri de her ay boyunca okurlarına ulaştırmayı sürdürecek.

Brandon Sanderson: “Eskiden Ne Zaman ve Nasıl İstersem O Şekilde Yazabiliyordum”

İlk etapta yeni romanını eşi Emily’ye bir hediye olarak tasarlamaya başladığını söyleyen yazar, bir süre sonra projenin 4 farklı kitaba evirildiğinden bahsediyor. Bununla birlikte pandemi dolayısıyla daha az seyahat ettiğini ve arta kalan zamanı yazmaya ayırabildiğini söylüyor. Sanderson ayrıca bu dönemde yazdığı eserler konusunda da farklılıklar olduğunu ekliyor.

“İlk başta bunu sadece eşim için bir hediye olarak yazıyordum. Gizliden gizliye kitap yazmak bana eski günlerimi hatırlattı. Basılmış kitaplarım olmadan önce ne zaman ve nasıl istersem o şekilde yazabiliyordum.”

brandon sanderson yeni kitap gizli proje

Yazar 4 farklı romanının yanı sıra bir adet kısa roman da yazdığını sözlerine ekliyor. Ancak bu romanın formatı konusunda çekinceleri olduğunu belirtiyor. Çocuklarına özel olarak yazdığı bu eseri grafik roman tarzında yayımlaması bekleniyor.

Sanderson, 2023’ün ’Kendi Yılı’ Olacağını Düşünüyor

Kickstarter üzerinden başlattığı proje henüz ikinci gününü doldurmasına ve 1 milyon doları hedeflemesine rağmen ünlü yazar yaklaşık 20 milyon dolar toplamayı başarmış durumda. Bu, kuruluşun şimdiye kadar bir proje için topladığı en yüksek miktarlardan birisi olmasıyla da dikkat çekiyor.

- Reklam -

80 binden fazla okurun Kickstarter üzerinden kitapları “sipariş” etmesine rağmen Sanderson henüz ilk romanı dışında bir ayrıntı paylaşmış değil. Sanderson bu eserlerin bazılarının eski kitaplarıyla bağlantılı olacağını bazılarının ise tamamen farklı konuları ele alacağını söylüyor.

3 Mart tarihinde YouTube üzerinden ilk gizli projesini paylaşan Sanderson, Tress of the Emerald Sea adını taşıyan kitabının ilk beş bölümünü okudu. Ayrıca kitabını nasıl bir motivasyonla yazdığını ve nelerden ilham aldığını da video boyunca açıklamayı ihmal etmedi.

Tress of the Emerald Sea’nin ilk beş bölümünü hemen aşağıdan dinleyebilir ya da buradan okuyabilirsiniz.

YouTube video

Yazarın paylaştığı videoda beyaz tahta üzerinde gösterdiği plana göre ilk gizli kitap Tress of the Emerald Sea 2023 yılının ocak ayında okurlarla buluşacak. Diğer kitaplar da nisan, temmuz ve ekim aylarında yayımlanacak. Sanderson’ın Kickstarter kampanyası da 31 Mart 2022 tarihine kadar devam edecek. Kampanya detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yazar daha önce The Way of Kings kitabının 10. yıl özel baskısı için de bir kampanya düzenlemiş ve 6,7 milyon dolar para toplamıştı.

Brandon Sanderson çoğu Türkçeye de kazandırılan Elantris, Mistborn, The Stormlight Archive, The Reckoners, Warbreaker, The Rithmatist, Legion ve Alcatraz Versus The Evil Librarians gibi serileriyle tanınıyor.

Siz Brandon Sanderson’ın bu sürpriz romanları hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Salgın sürecini, kişisel üretkenliği üzerinde olumlu açıdan kullanıp yeni bir şeyler üretmiş olması gerçekten takdir edilesi :slight_smile: Umarım başka yazarlar ve senaristlerde bu süreci üretkenlik yönünde kullanmışlardır, bu yıl ve ileriki yıllarda güzel şeylere imza atarlar :upside_down_face:

  2. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Arkadaş, hayrettir ki adam dur durak bilmeden yazıyor.
    Şöyle bir teorim var: Ya tuvalet, banyo, yemek vs gibi insani faaliyetlere ilgi duymayan bir uzaylı, ya da kendisinden en az 8-10 tane klonlamış. Yoksa yani, bu kadar sürede bunca yaratıcı, kolum kalınlığında kitaplar üretebilmek normal bir insanoğlunun harcı değil bana kalırsa.

  3. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    King 'den daha fenası da varmış. Yazarı, fantastik roman okumadığım için, duyuyordum hep ama pek ilgimi çekmiyordu. Birkaç fantastik kitap okudum, such as Malazan. Bakalım ufaktan radarıma alayım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Saye - Bektaş Şenel

Bektaş Şenel’in Yeni Romanı “Saye” Yayımlandı

the batman incelemesi

The Batman İncelemesi: Takdir Edilesi Ama Yetersiz Bir Deneme