in

Brandon Sanderson’ın “Alcatraz” ve “Lejyon” Serileri İki Yeni Kitapla Devam Ediyor

Akılçelen Kitaplar, Brandon Sanderson’ın kaleminden çıkan “Alcatraz” ve “Lejyon” serileri için iki kitap daha yayımladı.

brandon sanderson
- Reklam -
- Reklam -

Çok değil, daha bir hafta önce modern fantastik edebiyatın en üretken ismi Brandon Sanderson’ın Alcatraz ve Lejyon serilerinin ilk ciltleriyle dilimize konuk olduğunu duyurmuştuk. Ancak Akılçelen Kitaplar çok güzel bir sürprize imza atarak çok ama çok kısa süre içerisinde her iki serinin de ikinci kitaplarını raflara sürdü.

Bunlardan ilki Alcatraz Kötü Kütüphanecilere Karşı 2 – Katibin Kemikleri. İlk kitabın bittiği yerden devam eden bu yeni macerada Alcatraz bu kez soluğu İskenderiye Kütüphanesi’nde alıyor. Kitabın tanıtım bülteni şu şekilde:
alcatraz 2Alcatraz Smedry yeni bir macera ile geri döndü!

Kötü Kütüphanecilerin dünyayı ele geçirmesine mani olmak için çabalamaya devam eden Alcatraz, özgürlük savaşçılarından meydana gelen ekibiyle birlikte Büyükbaba Smedry’nin izini sürüp mistik İskenderiye Kütüphanesi’ne gidiyor. Suskun Diyarlar’da yaşayanlar – yani hayatını Kütüphanecilerin kontrolündeki Kanada, Avrupa ve Amerika’da sürdürenler – İskenderiye Kütüphanesi’nin uzun zaman önce yok olduğunu sanıyor. Oysa Özgür Krallıkların sakinleri gerçeğin farkında ve kütüphanenin varlığını sürdürdüğünü, hatta bütün gezegenin en tehlikeli yerlerinden biri olduğunu biliyorlar.

- Reklam -

Acaba Alcatraz ve arkadaşları ruh çalan kütüphanecilerin elinden kurtulmayı başarabilecek mi?

“Sanderson’ın gençler ve her zaman genç kalanlar için kaleme aldığı bu orijinal ve çılgın roman, Artemis Fowl ve Talihsiz Serüvenler Dizisi’ni anımsatıyor. İçinde barındırdığı mizah öğeleri gençleri gülmekten kırığ geçirecek ve yetişkinler de bu komik kitabın sayfaları arasında kendileri için bırakılmış zekice göndermeler bulacaklar… Şeytani bir zekânın ürünü olan son sayfayı çevirdiğinizde, kendinizi bu yetenekli yazarın kaleminden çıkan başka şeyleri okumayı isterken bulacaksınız.”
– Voya Dergisi
228 sayfadan oluşan kitabın çevirisi Özge Özköprülü‘ye ait.

Lejyon 2 – Kayıp Cesedin Peşinde ismiyle yayınlanan diğer kitabın arka kapak yazısıysa şöyle:
lejyon 2Sıra dışı zihinsel rahatsızlığı nedeniyle farklı farklı kişilikler geliştirebilen adam: Stephen Leeds ya da herkesin onu tanıdığı ismiyle Lejyon. Ortaya çıkardığı kişilikler, daha doğrusu halüsinasyonları pek çok alanda dudak uçuklatan yeteneklere ve bilgiye sahip olmakla kalmıyor, karşı karşıya kaldığı farklı gizemleri gün yüzüne çıkarması için Lejyon’a yardım ediyorlar. Üstelik birbirlerinden haberdarlar ve bazıları da kendisinin bir halüsinasyon olduğunu biliyor.

Stephen Leeds ve halüsinasyonları, bu sefer çalınmış bir cesedin peşinde. Önemli olan ceset değil cesedin bildikleri; çünkü bir zamanlar görev yaptığı biyoteknoloji firmasının yetkilileri, ölmeden önce bazı çok gizli bilgileri DNA’sına kodlamış olduğu görüşünde. Bu çok gizli bilgiler yanlış ellere geçecek olursa, olaylar hiç beklenmedik şekilde gelişebilir.

- Reklam -

Bu arada, Stephen’in halüsinasyonlarıyla kurduğu ve hassas dengelere oturan ilişki de her geçen an dengesini biraz daha kaybediyor gibi görünüyor. Lejyon, bir önceki vakada nasıl olup da halüsinasyonlarıdan birinin elindeki silahı ateşlediğini hâlâ tam anlamıyla çözebilmiş değil ve halüsinasyonlardan bazıları, Stephen’in kafasında kaç kişiliğe uygun yer olduğu konusunda epey kesin fikirlere sahipler.

Acaba Stephen kendini bir arada tutmayı daha ne kadar sürdürebilecek?
200 sayfalık bu cildin çevirisi ise Deniz Evliyagil tarafından yapılmış. Her iki kitap da sanal mağazalarda satışa açılmaya başladı bile. Görünüşe bakılırsa yeni yıla Sanderson okuyarak gireceğiz. Eh, bundan daha güzel ne olabilir ki? Şimdiden keyifli okumalar dileriz!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

anlatis ust

Anlatış: Le Guin’den Bir Başka Muhteşem Anlatı

en yakin arkadasimin seytan cikarma ayini ust

En Yakın Arkadaşımın Şeytan Çıkarma Ayini: 80’leri Anımsatan Bir Korku Romanı