in

Brandon Sanderson, Fırtınaışığı Arşivi 4. Kitabın Yazımını Tamamladı

Brandon Sanderson, merakla beklenen Fırtınaışığı Arşivi serisinin dördüncü kitabı Rhythm of War’un yazımını tamamladı. Savaş Ritmi, sonbaharda çıkıyor!

Brandon Sanderson Rhytm of War kapak Fırtınaışığı Arşivi 4. Kitap
- Reklam -
- Reklam -

Fırtınaışığı Arşivi serisinin dördüncü kitabı olan kitabı Rhythm of War (Savaş Ritmi) resmi olarak tamamlandı! Brandon Sanderson güzel haberi sosyal medya hesabından paylaştı. Orijinali kasım ayında basılacak olan kitabın çıkmadan önce bazı ön okumaları da yayınlanacak.

Her serisiyle gündem olan ve Kayıp Rıhtım okurlarınca da çok sevilen Brandon Sanderson, Fırtınaışığı Arşivi (Stormlight Archive) serisinin dördüncü kitabının yazımını da nihayet tamamlamış durumda. Geçen hafta sonu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada eserin son taslağının harika göründüğünü söyledi:


“Ve… tamam! Bu gece çalışmalarımı sonlandırırken nihayet Fırtınaışığı Arşivi serisinin dördüncü kitabı olan Savaş Ritmi’nin son taslağını tamamladım. Harika görünüyor! Tamamını sizinle paylaşmak için büyük heyecan duyuyorum. Kitap kasımda yayınlanacak ama yakında bazı önizleme bölümleri sunacağız. Hafta sonunun tadını çıkarın!”
Yazar daha önce Facebook üzerinde yaptığı bir yorumla Stormlight Archive 4. kitabın uzunluğunun serinin üçüncü adımı olan Oathbringer civarlarında seyredeceğini ve 460 bin kelimeden oluşacağını belirtmişti. Aynı zamanda kitabın toplamda 112 bölüm olacağını da açıklamıştı. Görünen o ki sonunda tüm düzenlemeler sona ermiş gibi!

Brandon Sanderson: Rhythm of War Çok Önemli Sahneler İçeriyor

Brandon Sanderson Rhytm of War Fırtınaışığı Arşivi

- Reklam -

Geçen ay TorCon’da dijital ortamda Christopher Paolini ile yaptığı söyleşide Sanderson serinin yeni çıkacak olan kitabı Rhythm of War’dan da bahsetmişti. Tartışma sırasında Sanderson, Rhythm of War’un Fırtınaışığı Arşivi’nin ilk beş kitap döngüsünün yakın ucunu işaret ettiğini ve on kitap sayısının “mitolojik olarak önemli” olduğunu ve “iki dizi arasında bir karakter sürekliliği olacağını” söylemişti.
Kitabın geneli için kolon görevi gören, bir karakter sahnesi var. Üzerinde çalıştığım sahne. Şimdiye kadar kolon diyebileceğimiz iki üç sahne olmuştu. Test okurlarım bu sahnenin amacına ulaştığını düşünüyor. 7 veya 8. kitaba kadar bir daha böyle bir sahne gelmeyecek.
Tor Books etiketiyle basılacak olan kitabın kesin çıkış tarihi ise 17 Kasım 2020 olarak gösteriliyor. Dilimize ne zaman çevrileceği ise henüz belli değil. Serinin önceki üç kitabı sırasıyla Kralların Yolu, Parlayan Sözler ve Oathbringer adıyla yayımlanmıştı. Akılçelen Kitaplar etiketiyle dilimize kazandırılan serinin son kitabı geçen yılın ağustos ayında çıkmıştı.

Fırtınaışığı Arşivi serisini okuyor musunuz? Serinin yeni kitabı konusunda heyecanlı mısınız? Yeni kitapla ilgili yorumlarınızı ve teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Brandon Sanderson’la Fırtınaışığı Arşivi Röportajı

Kaynak: Tor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Shelpe Shelpe dedi ki:

    Kozmer’e tam zamanında başlamışım.Tabi benim başladığımı gördü hızlandı herhalde. :sunglasses:

  2. Avatar for Eluchael Eluchael dedi ki:

    Akılçelen Kitaplar bu sefer 14+1 çevirmen ile anlaşmış . +1 ise sakatlık olursa direk çeviriye devam etmek içinmiş yaşasın Akılçelen .

  3. Avatar for Turan Turan dedi ki:

    Umarım kısa sürede çevirisi yapılır. Ayrıca Brandon hız kesmeden beşinci kitabı yazmaya başlarsa memnun olurum :slight_smile:

  4. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    8+2+2 yapalım yabancı sınırı gibi olsun. Sekiz çevirmen çevirecek iki çevirmen yayınevinde duracak iki çevirmen evde duracak.

  5. Avatar for Eluchael Eluchael dedi ki:

    İki çevirmenin de ofisten yetişmesi lazım hocam . Altyapı şart .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Lucifer 5. Sezon Fragman Netflix

Lucifer 5. Sezon Fragmanı: Cehennemden Dönüş Zamanı!

Prenses ve Goblinler George Macdonald - jrr tolkien

Prenses ve Goblinler: Tolkien’e İlham Veren George Macdonald’ın Fantastik Dünyası