in

Brandon Sanderson’ın İki Yeni Serisi Daha Artık Türkçe!

Brandon Sanderson imzalı “Alcatraz” ve “Lejyon” serilerinin ilk kitapları Akılçelen Kitaplar tarafından aynı anda dilimize çevrildi.

brandon sanderson alcatraz lejyon
- Reklam -
- Reklam -

Fantastik edebiyatın aşırı üretken çocuğu Brandon Sanderson‘ın genç-yetişkin türündeki Alcatraz ve Lejyon serileri, Akılçelen Kitaplar etiketiyle bizlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Daha önce Elantris, Sissoylu ve Fırtınaışığı Arşivi gibi daha ciddi eserlerini okuma fırsatı bulduğumuz yazarın “kafasını dağıtmak” için kaleme aldığı, Steelheart ve Ritmatist benzeri kitaplardan oluşuyor her iki seri de.

Sanderson’un 2008’de kaleme almaya başladığı ve şu ana dek altı kitaba sahip olan Alcatraz serisinde seriye adını veren Alcatraz Smedry adındaki on üç yaşındaki bir çocuğun komik, eğlenceli ve fantastik maceralarına tanık oluyoruz. Sanderson seriye Sissoylu bir ve iki arasında, farklı bir şeyler deneme arzusuyla başlamış. İşin komik tarafı seride iki farklı büyü sisteminin bulunması…

- Reklam -

Serinin ilk cildi olan Alcatraz Kötü Kütüphanecilere Karşı‘nın arka kapak yazısı şöyle:

Alcatraz – Brandon Sanderson | Arka Kapak Tanıtımı

alcatrazÖksüz bir çocuk olan Alcatraz Smedry, on üçüncü doğum gününde beklenmedik bir hediye alır. Postayla gelen paketin içinden bir torba kum çıkmıştır ve bu kum, ebeveynlerinden kalan yegâne mirastır!
Alcatraz bunun tuhaf bir hediye değil, son derece değerli bir şey olduğunu kısa zamanda öğrenecektir, zira gerçekleri gizleyip yanlış bilgiler yayarak dünyaya hâkim olmayı planlayan Kötü Kütüphaneciler, çoktan kumların peşine düşmüştür!

Alcatraz onlara mani olmak zorunda ve bu zorlu mücadeleden başarıyla çıkmak için elinde tek bir silah var: Bir şeyleri bozmakla ilgili inanılmaz yeteneği!

“Sanderson’ın gençler ve her zaman genç kalanlar için kaleme aldığı bu orijinal ve çılgın roman, Artemis Fowl ve Talihsiz Serüvenler Dizisi’ni anımsatıyor. İçinde barındırdığı mizah öğeleri gençleri gülmekten kırıp geçirecek ve yetişkinler de bu komik kitabın sayfaları arasında kendileri için bırakılmış zekice göndermeler bulacaklar… Şeytani bir zekânın ürünü olan son sayfayı çevirdiğinizde, kendinizi bu yetenekli yazarın kaleminden çıkan başka şeyleri okumayı isterken bulacaksınız.”
– Voya Dergisi

Kitabın çevirisini M. Eralp Ersoy üstleniyor.

Haberimize konu olan ikici eserse yazarın bir başka meşhur serisi olan Lejyon. Şimdilik iki kitaptan oluşan, şehir fantastiği türündeki bu seride eşsiz zihinsel rahatsızlığı nedeniyle her biri bambaşka yeteneklere sahip farklı farklı kişiliklere bürünebilen Stephen Leeds‘in, ya da herkesin onu tanıdığı ismiyle Lejyon’un serüvenlerine tanık oluyoruz. Bu kitabın yazım hikâyesi de Alcatraz kadar ilginç; 2011’de, Sanderson’ın Fransa’ya uçak yolculuğu yaparken bir süredir kafasında dönüp duran fikirleri vakit geçirmek için kâğıda dökmesiyle almış ilk şeklini.

Lejyon – 1 adıyla raflardaki yerini alan kitabın arka kapak metni şu şekilde:

- Reklam -

Lejyon – Brandon Sanderson | Arka Kapak Tanıtımı

lejyonSıra dışı zihinsel rahatsızlığı nedeniyle farklı farklı kişilikler geliştirebilen adam: Stephen Leeds ya da herkesin onu tanıdığı ismiyle Lejyon. Ortaya çıkardığı kişilikler, daha doğrusu halüsinasyonları pek çok alanda dudak uçuklatan yeteneklere ve bilgiye sahip olmakla kalmıyor, karşı karşıya kaldığı farklı gizemleri gün yüzüne çıkarması için Lejyon’a yardım ediyorlar. Üstelik birbirlerinden haberdarlar ve bazıları da kendisinin bir halüsinasyon olduğunu biliyor.

Stephen Leeds ve halüsinasyonları, insanlık tarihini kökten bir şekilde değiştirip günümüz toplum yapısını derinden sarsabilecek bir icadın, çok özel bir fotoğraf makinesinin ve bu makinenin mucidi Balubal Razon’un peşinde.

Kuzey Amerika’da başlayan hikâye soluksuz bir şekilde Kudüs’e uzanırken, New York Times Çok Satanlar Listesi’nin gediklilerinden Brandon Sanderson bir dizi kritik konuya değinecek ve zaman, zamanın doğası, politika ve inançlar arasındaki oynak denge gibi konularda akıl yürütmenize önayak olacak.

Bu cildin çevirisi ise Deniz Evliyagil‘e ait.

Akılçelen Kitaplar’a bizi Sanderson’ın eserleriyle buluşturmaya devam ettikleri için teşekkürlerimizle.


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dark 1. Sezon - İnceleme

Dark: Adının Hakkını Veren Bir Alman Bilimkurgusu

Tanrı Kuşlarıyla Buluşmak - Ursula K. Le Guin

Ursula Le Guin’den Tanrı Kuşlarıyla Buluşmak Raflarda