in

Brandon Sanderson’ın Fırtınaışığı Arşivi 3. Romanı Oathbringer Geliyor

Türkçe çevirisi uzun zamandır beklenen Brandon Sanderson’ın Fırtınaışığı Arşivi serisinin 3. kitabı “Oathbringer” nihayet ön siparişe çıktı.

Oathbringer
- Reklam -
- Reklam -

Oathbringer ufukta gözüktü. Şimdi sakin olma zamanı.

Robert Jordan meşhur fantastik kurgu serisi Zaman Çarkı’nın finalini yazmaya fırsat bulamayıp hayata gözlerini yumduğunda, seriyi Jordan’ın notlarından yola çıkarak tamamlayacak birisine ihtiyaç duyuluyordu. Brandon Sanderson o kişi oldu. Sanderson’ı Türkiye’de popüler yapan da bu hamlesi oldu.

Ardından yazarın pek çok serisi dilimize kazandırıldı. Sissoylu, Alcatraz, Lejyon, Savaşkıran… ve Fırtınaışığı Arşivi. Okurların merakla beklediği serinin üçüncü kitabı nihayet Türkçede.

- Reklam -

“Oathbringer”ın arka kapağı şu şekilde:

Yeni bir fırtına geldi.oathbringer

Kül ve kırmızı yıldırımlar dünyayı süpürüyor, kadim düşmanlarımızı uyandırıyorlar. İnsanoğlunun gözleri açılırken, düşmanın ruhunun gölgeleri olan Yaradılmamışlar hareketleniyor. Bu savaş onların düşündüğü gibi değil ve hiçbir zaman da olmamıştı.

Yakında Dalgalar elimizde olabilir tekrar çünkü Işık bazılarına geri döndü ve bazılarına doğru parlıyor. Kayıpların kırdığı Yüzbaşı uzlaşmayı arıyor. Zulmün kırdığı Casus tamamlanmayı arıyor. Yeminlerin kırdığı Taştayürüyen hakikati arıyor. Hırsın kırdığı Hain özgürlüğü arıyor.

- Reklam -

Ve son olarak savaşın kırdığı Kral… O da geçmişi arıyor. Terk edilmiş olanı. Bilmemesi gerekeni.

Çünkü o sırlar, onu da aynı kendinden önceki şövalyeleri ezdiği gibi ezip geçecek.
Kitabın yılan hikâyesine dönen Türkçe baskısı böylece raflardaki yerini almış oldu. Akılçelen Kitaplar etiketiyle gelen eserin dikkat çeken detayıysa kitabın tam 7 çevirmenle Türkçeye kazandırılmış olması: Utku Tönel, Görkem Güvenir, Aybars Yurdun, Can Sevinç, Ece Yılmaz, Muzaffer Eralp Ersoy ve Alican Develioğlu.

Dileriz Brandon Sanderson adına yakışır bir baskı bizleri bekliyordur. Şu an için ön siparişte olan eser 19 Ağustos 2019‘da raflardaki yerini almaya başlayacak.

Serinin dördüncü kitabının adı The Rhythm of War olarak açıklandı. Kitap henüz yurt dışında da çıkmış değil.

Fırtınaışığı Arşivi Serisi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Brandon Sanderson’ın Parlayan Şövalyeleri Hakkında Bildiğimiz Her Şey

* Brandon Sanderson’dan Robert Jordan’ı Anma Yazısı

* Brandon Sanderson’la Fırtınaışığı Arşivi Röportajı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

18 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    10 kitap. İlk 5 kitap yayınlandıktan sonra yazarın vereceği bir aradan(ki bu ara kitapın hikayesinde de gerçekleşecek) sonra 2. 5 kitap yazılacak.

  2. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Şubat 2019 da basılacağı söylenmişti önce. Neredeyse yıldönümüne yakın sonunda duyurdular. Zamanında etmediğim sitem kalmadı Akılçelen’e de, ne bir ses ne bir nefes… Hiç tepki alamamıştım.
    Hemen şu an ön siparişi geçiyorum.
    Şimdi bağışlanma olmasa da bağışlamanın dört yolundan birini tercih etme zamanı. Seni bağışlıyorum Akılçelen. (Ohh ne kadar da tatmin edici bir duygu bu anlatamam dostlar.)

  3. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Kapaktaki sari renk çok güzel degil mi yahu?¿¿

  4. Avatar for GkiraraJ GkiraraJ dedi ki:

    Sorma… gördükçe beni de fena halde kendine çekiyor.

  5. Avatar for muaet muaet dedi ki:

    Kapak enfes olmuş. Ne kadar emek verdikleri bir değil tam yedi çevirmene yer vermelerinden belli. Akılçelen’i tebrik eder, devamının gelmemesini dilerim. Umarım Brandon Sanderson’un yayın haklarını başka bir kitabevine devrederek okuyucularına keyifli bir süpriz yaparlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

13 cevap daha var.

Fransa Kitapçı

Hayallerdeki Meslek: Fransa Kırsalında ‘Eviyle Birlikte’ Gezen Kitapçı

Minotor'un Gölgesi

Minotor’un Gölgesi: Paralel Evrene Açılan Kapı