in

Brandon Sanderson’dan Yepyeni Bir Kısa Roman: “Perfect State”

Brandon Sanderson tarafından kaleme alınan kısa roman “Perfect State” okurla buluşuyor. Fantastik edebiyatın üretken ismi durmak bilmiyor.

Brandon Sanderson Perfect State
- Reklam -
- Reklam -

Fırtınaışığı Arşivi, Sissoylu ve Elantris gibi seri ve kitaplarıyla tanıdığımız, aynı anda pek çok kitap yazabilmek gibi insan üstü (nasıl açıklanır ki bu) bir güce sahip Brandon Sanderson’dan bir haber var. Yine yerinde duramadı ve kaşla göz arasında yepyeni bir kısa romana imza attı: Perfect State.

Dün satışa çıkmış olan Perfect State (Mükemmel Durum) için Sanderson’ın yaptığı açıklama bir hayli ilginç, çünkü biz onu her eserinde bambaşka bir dünyayla tanımaya alışmış olmamıza rağmen bizi uyarıyor. Şöyle diyor başarılı yazar:

“Bu şu ana kadar yazdığım her şeyden biraz daha farklı ve bence bunu seveceksiniz.”

- Reklam -

İster istemez, kendimizi hararetle kafa sallarken buluyoruz. Ama elbette önce dilimize çevrilmesi, sonra da okuyup kendi yorumumuzu getirmemiz gerek. Peki Sanderson’ın bile “diğerlerinden” farklı olarak belirttiği kısa romanın konusu tam olarak nedir? Aslında, konuya bakınca gerçekten de diğer eserlerinden farklı olduğunu görüyoruz.

Brandon Sanderson

Yeni Brandon Sanderson Romanı “Perfect State” Konusu

İmparator-Tanrı Kairominas her şeyin efendisidir. Tüm düşmanlarını yenmiş, tüm dünyayı kendi kuralları altında birleştirmiş ve gizemli sanatlarda ustalaşmıştır. Zamanını dünyasına akın etmeye çalışanlara öfkesini kusarak geçirmektedir.

Bugün hariç. Bugün, Kai’nin bir randevuya gidiyor.

- Reklam -

Güçler onun bir dengiyle – onun başardıkları kadarını başarmış başka dünyadan bir kadınla- karşılaşması gerektiği konusunda anlaşmıştır. Dünyadaki en önemli adam, dünyadaki en önemli kadınla buluşmaya zorlandığında ne olur? Perfect State, imtiyaz, kültür çatışması ve beklentiler üzerine aksiyon yüklü bir kısa roman.

Sıra dışı, değil mi? Açıkçası tanıtımda sorulan “Dünyadaki en önemli adam, dünyadaki en önemli kadınla buluşmaya zorlandığında ne olur?” sorusunun Sanderson yorumuyla cevabını bizler de çok merak ettik. Ama içimizden bir ses bu sorunun cevabının bir hayli komik olabileceğini söylüyor.

Kitabı sizler de bizim gibi merak ettiyseniz, Brandon Sanderson’ın kendi sitesinde yayınladığı bir bölüme hemen şuradan ulaşabilirsiniz.

Perfect State hakkındaki yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

J.K. Rowling - Albus Dumbledore Gay - Eşcinsel

Rowling, Dumbledore’u Gay Olarak Göremeyen Hayranına Sert Çıktı

Insurgent

Insurgent ve Sosyal Bilimkurgu Üzerine