in ,

Bu Bizim Havamız: Jonathan Safran Foer Yeni Kitabı ile Raflarda

Her Şey Aydınlandı ile adını duyuran Amerikalı yazar Jonathan Safran Foer, yeni kitabı Bu Bizim Havamız: Gezegeni Kurtarmak Kahvaltıyla Başlar ile Türkçede.

Bu Bizim Havamız - Jonathan Safran Foer
- Reklam -
- Reklam -

Siren Yayınları, Jonathan Safran Foer eserlerini okurlarla buluşturmaya devam ediyor. Yazar yine bir kurgu dışı bir eseri ile bizlerle oluyor. “Bu Bizim Havamız: Gezegeni Kurtarmak Kahvaltıyla Başlar” Türkçe olarak raflardaki yerini alıyor.

1977 Washington, ABD doğumlu Jonathan Safran Foer 2002 yılında yayımlanan ilk romanı Her Şey Aydınlandı ile adını geniş kitlelere duyurdu. Bu eser, 2005 yılında Liev Schreiber tarafından aynı adla sinema filmine de uyarlandı.

Buradayım, Hayvan Yemek, Aşırı Gürültülü ve İnanılmaz Yakın kitaplarını daha önce okurlarla buluşturan Siren Yayınları; yazarın son kitabını da dilimize kazandırdı.

- Reklam -

İlk olarak orijinal dilinde We Are the Weather: Saving the Planet Begins at Breakfast adı ile 2019 yılında yayımlanan kitap, bir yıl sonra Türkçeye de kazandırılmış oldu.

Bu Bizim Havamız – Jonathan Safran Foer | Arka Kapak Tanıtımı

“Bu kitabı okuyun. Sizi değiştirecek.” – Time Out

Kıyamete mahkum bir dünyada nasıl yaşanır? Çağdaş edebiyatın en özgün seslerinden Jonathan Safran Foer, Bu Bizim Havamız’da gezegenimizin içinde bulunduğu krizden ve onu ortadan kaldırmak için yapabileceklerimizden bahsediyor. Bu Bizim Havamız, topluca gerçekleştirebileceğimiz bireysel bir eylem planına odaklanıyor ve bizi, çok geç olmadan, yaşadığımız yaralı dünyayı iyileştirmeye çağırıyor. Giderek ısınan gezegenin saçtığı tehditleri insan faaliyetlerinin yol açtığı onulmaz hasarın ışığında ele alan yazar, hakikatin öyküsünü kendi öyküleriyle, kendi iç hesaplaşmasıyla birleştiriyor.

- Reklam -

Gelecekten bugüne uzanıp kendimize bir mesaj iletebilsek, uzaya gidip dünyaya bir de oradan bakabilsek, sevdiklerimizi ne zaman ve nasıl kaybedeceğimizi bilebilsek bugün neler yapar, nasıl yaşardık?

Bu Bizim Havamız, her şeye rağmen “daha yaşamak isteyen” insanlar için bir el kitabı.
Bu Bizim Havamız - Jonathan Safran Foer

Tam adı Bu Bizim Havamız: Gezegeni Kurtarmak Kahvaltıyla Başlar olan eserin çevirmenliği Şahika Tokel’e ait. 264 sayfadan oluşan kurgu dışı eserin kapak tasarımı Nazlım Dumlu’ya ait. Eserin Temmuz 2020 itibarıyla raflarda olması bekleniyor.

Peki siz daha önce Jonathan Safran Foer okumuş muydunuz? Yazarın dünyaya bakışını ve eserlerini nasıl buluyorsunuz? Yeni kitabına dair yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Uzay Turizmi Yarışında Yeni Soluk: Balonla Atmosferin Üst Sınırlarına Çıkmak!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Harry Potter Oyun RPG Açık Dünya

Açık Dünyada Geçecek Dev Bütçeli Bir Harry Potter Oyunu Geliyor

Into the Night 2. Sezon Ne Zaman

Into the Night 2. Sezon Onayı Aldı: Netflix’in Belçika Yapımı Dizisi Yola Devam Ediyor