Siren Yayınları, Jonathan Safran Foer eserlerini okurlarla buluşturmaya devam ediyor. Yazar yine bir kurgu dışı bir eseri ile bizlerle oluyor. “Bu Bizim Havamız: Gezegeni Kurtarmak Kahvaltıyla Başlar” Türkçe olarak raflardaki yerini alıyor.
1977 Washington, ABD doğumlu Jonathan Safran Foer 2002 yılında yayımlanan ilk romanı Her Şey Aydınlandı ile adını geniş kitlelere duyurdu. Bu eser, 2005 yılında Liev Schreiber tarafından aynı adla sinema filmine de uyarlandı.
Buradayım, Hayvan Yemek, Aşırı Gürültülü ve İnanılmaz Yakın kitaplarını daha önce okurlarla buluşturan Siren Yayınları; yazarın son kitabını da dilimize kazandırdı.
İlk olarak orijinal dilinde We Are the Weather: Saving the Planet Begins at Breakfast adı ile 2019 yılında yayımlanan kitap, bir yıl sonra Türkçeye de kazandırılmış oldu.
Bu Bizim Havamız – Jonathan Safran Foer | Arka Kapak Tanıtımı
“Bu kitabı okuyun. Sizi değiştirecek.” – Time Out
Kıyamete mahkum bir dünyada nasıl yaşanır? Çağdaş edebiyatın en özgün seslerinden Jonathan Safran Foer, Bu Bizim Havamız’da gezegenimizin içinde bulunduğu krizden ve onu ortadan kaldırmak için yapabileceklerimizden bahsediyor. Bu Bizim Havamız, topluca gerçekleştirebileceğimiz bireysel bir eylem planına odaklanıyor ve bizi, çok geç olmadan, yaşadığımız yaralı dünyayı iyileştirmeye çağırıyor. Giderek ısınan gezegenin saçtığı tehditleri insan faaliyetlerinin yol açtığı onulmaz hasarın ışığında ele alan yazar, hakikatin öyküsünü kendi öyküleriyle, kendi iç hesaplaşmasıyla birleştiriyor.
Gelecekten bugüne uzanıp kendimize bir mesaj iletebilsek, uzaya gidip dünyaya bir de oradan bakabilsek, sevdiklerimizi ne zaman ve nasıl kaybedeceğimizi bilebilsek bugün neler yapar, nasıl yaşardık?
Bu Bizim Havamız, her şeye rağmen “daha yaşamak isteyen” insanlar için bir el kitabı.
Tam adı Bu Bizim Havamız: Gezegeni Kurtarmak Kahvaltıyla Başlar olan eserin çevirmenliği Şahika Tokel’e ait. 264 sayfadan oluşan kurgu dışı eserin kapak tasarımı Nazlım Dumlu’ya ait. Eserin Temmuz 2020 itibarıyla raflarda olması bekleniyor.
Peki siz daha önce Jonathan Safran Foer okumuş muydunuz? Yazarın dünyaya bakışını ve eserlerini nasıl buluyorsunuz? Yeni kitabına dair yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!