in

Julia Samuel’den Değişim, Kriz ve Umut Dolu Başlangıç Hikâyeleri: “Bu da Geçecek”

İngiliz psikoterapist Julia Samuel’in “Bu da Geçecek” kitabı, Eksik Parça Yayınları tarafından Türkçe ile buluşturuldu.

Bu da Geçecek: Değişim, Kriz ve Umut Dolu Başlangıç Hikâyeleri - Julia Samuel
- Reklam -
- Reklam -

Julia Samuel imzalı Bu da Geçecek kitabı Türkçe raflarında. Eser, Eksik Parça Yayınları tarafından dilimize kazandırıldı.

1959 doğumlu İngiliz psikoterapist ve pediatrik danışman Julia Samuel, orijinal dilinde 2020’de Penguin Life tarafından yayımlanan kitabının Türkçe çevirisi ile okurun karşısına çıkıyor. This Too Shall Pass: Stories of Change, Crisis and Hopeful Beginnings adını taşıyan çalışma dilimize “Bu da Geçecek: Değişim, Kriz ve Umut Dolu Başlangıç Hikâyeleri” başlığıyla kazandırılıyor.

Julia Samuel bu eserinde zor ve travmatik deneyimlerin sonucuna uyum sağlama kazanımının nasıl edinebileceğini masaya yatırıyor. Samuel, bu süreçte danışanlarıyla gerçekleştirdiği terapi seanslarındaki verilerden yararlanıyor.

- Reklam -

Yazarın benzer bir üslupla kaleme alıp 2017’de yayımladığı ilk kitabı Grief Works: Stories of Life, Death and Surviving ise henüz Türkçeye tercüme edilmedi.

Bu da Geçecek: Değişim, Kriz ve Umut Dolu Başlangıç Hikâyeleri – Julia Samuel | Arka Kapak Tanıtımı

Bu da Geçecek: Değişim, Kriz ve Umut Dolu Başlangıç Hikâyeleri - Julia Samuel

Değişim her şeyin doğal düzeniyse, neden hayatımızdaki devasa dönüm noktalarıyla mücadele ediyoruz?

Julia Samuel, önde gelen bir terapist. Hayattaki önemli krizleri ve onlardan neler öğrenebileceğimizi keşfetmek için unutulmayacak ve hepimize çok tanıdık gelecek danışan hikâyelerini paylaşıyor.

- Reklam -

2020 Sunday Times listelerinin bu çok satan kitabında, tanınmış İngiliz psikoterapist Julia Samuel, en zor ve travmatik deneyimlerimizin sonucu olarak uyum sağlamayı ve hatta gelişmeyi nasıl öğrenebileceğimizi göstermek için danışanlarıyla saatler süren konuşmalardan yararlanıyor.

Doğum izninden sonra işe dönen ve yeniden çalışmaya başlayan bir kadından, ciddi bir tıbbi teşhisle uğraşan bekar bir babaya kadar, bu kitap, değişimi kucaklamamızı ve zorluklara yaklaşım biçimimizi geliştirmemizi sağlayacak, on dokuz güçlü sıradan insanın derin ve samimi hikâyelerinden hareketle hayatlarımızdaki temel dönemeçler üzerine kapsamlı analizler yapıyor.

Bu da Geçecek, Covid19 pandemisinin yıkıcı etkilerinden ekonomik krizlere hepimizin ağır süreçlerden geçtiği bir dönemin ortak deneyiminin kitabı.

Toplamda 416 sayfadan oluşan kitabın Türkçe çevirisi Serdar Yüce imzasını taşıyor. Eserin editörlüğü ise Kürşad Kızıltuğ tarafından gerçekleştiriliyor. Bu da Geçecek kitabı 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Julia Samuel imzalı Bu da Geçecek hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kite Man dizisi Harley Quinn

Kite Man Odaklı Yeni Harley Quinn Spin-Off Dizisi Yolda

DCeased incelemesi DC

DCeased İncelemesi: Her Şeyin Sonu Burada Başlıyor