in

Bülbülü Öldürmek Yeni Yayıneviyle Raflarda!

Harper Lee’nin unutulmaz romanı “Bülbülü Öldürmek” yeni yayıncısı Epsilon Yayınevi etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

Bülbülü Öldürmek
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı yazar Harper Lee, yıllar önce yayımladığı Bülbülü Öldürmek (To Kill a Mockingbird) romanıyla edebiyat dünyasının klasikleri arasına girmişti. Lee, şimdi Türkçedeki macerasına yeni yayınevi Epsilon’da devam ediyor.

Harper Lee kitaplarını daha önce dilimizde Sel Yayıncılık etiketiyle okumuştuk. Yazarın telif haklarının yeni sahibi ise Epsilon Yayınevi olmuştu.

Harper Lee, 1960 tarihli Bülbülü Öldürmek kitabından tam 55 yıl sonra Tespih Ağacının Gölgesinde adlı kitabıyla okurların karşısına çıkmıştı. Ortaya çıkan bu ikinci eser ise aslında yazarın, ilkinden de önce yazdığı bir metni kaynak alıyordu. Editörlerin ısrarı sonucu yeniden işe koyulan Lee, seneler sona ikinci kitabını da okurlarıyla buluşturmuştu.

- Reklam -

Nihayetinde yayımlanan yalnızca 2 kitap, reddedilen belki de yüzlerce söyleşi… Ortalıkta pek de fazla gözükmeyen bir yazar ve iyi edebiyatın yıllar boyunca nefes almaktaki ısrarı. Harper Lee kuşkusuz bu açıdan bir hayli nadir bir yazar. Yayın dünyasına sürekli göz önünde olmadan da iyi edebiyatın okura ulaşabileceğini göstermeyi başarıyor.

Bülbülü Öldürmek – Harper Lee | Arka Kapak

1961 PULITZER EDEBİYAT ÖDÜLÜ

“İstediğin kadar saksağan vur vurabilirsen, ama unutma, bülbülü öldürmek günahtır.”

Bülbülü ÖldürmekTüm zamanların en sevilen hikâyelerinden biri olan, kırktan fazla dile çevrilen, Oscar ödüllü bir sinema filmi için temel oluşturan ve yirminci yüzyılın en iyi romanlardan biri seçilen Pulitzer ödüllü Bülbülü Öldürmek, Amerika’nın acımasız bir önyargı ile zehirlenmiş güneyinde geçen, sürükleyici, yürek burkan ve dikkat çekici bir büyüme hikâyesi. Büyüleyici güzellikler ve vahşi eşitsizlikler dünyasında haksız yere korkunç bir suçla suçlanan bir “zenci”yi savunmak için her şeyi riske atan bir adamın hikâyesi çocuk kahramanın gözünden anlatılıyor.

Şefkat dolu, dramatik ve düşündürücü Bülbülü Öldürmek okurları insan doğasının köklerine; masumiyet ve deneyime, nezaket ve zulme, sevgi ve nefrete, mizah ve pathosa götürüyor. Harper Lee’nin her zaman basit bir aşk hikâyesi olarak gördüğü romanı bugün Amerikan edebiyatının bir şaheseri olarak kabul ediliyor.

- Reklam -

“Lee estetiğin arkasına sığınmayı reddediyor. Kalemi öyle güzel, güçlü, ölçülü ki zor konuları doğrudan ele almak zorunda olmamasına rağmen Bülbülü Öldürmek’te tam olarak bunu yapmış.”  – Chimamanda Ngozi Adichie

“Yaşama sevinciyle dolu, dokunaklı ve nadiren rastlayacağınız türden bir roman.”  –Truman Capote
Eserin çevirmen koltuğunda, kitabı daha önceki baskıda dilimize kazandıran Ülker İnce’yi görüyoruz. Romanın editör koltuğunu ise Tuğçe Nida Gökırmak ve Enis Köksaldı paylaşıyor. 360 sayfalık kitap Şubat 2020 itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Harper Lee - Bülbülü Öldürmek

Bülbülü Öldürmek kitabı, 1962 yılında başrolünde Gregor Peck’in yer aldığı bir filmle beyaz perdeye de aktarıldı. Robert Mulligan’ın yönettiği film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Uyarlama Senaryo, En iyi Sanat Yönetimi dallarında Oscar Akademi Ödülü’nü kucakladı.

Yazar Harper Lee ise 2016 yılında aramızdan ayrıldı. Lee’nin diğer kitabı Tespih Ağacının Gölgesinde, yine Epsilon Yayınevi etiketiyle okurun karşısına çıkacak.

Siz bu yeni baskıyı nasıl karşılıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Amerikalı Roman Yazarı Clive Cussler Hayatını Kaybetti

* Paul Auster: Söyleşi Tadında Edebiyat İçin Bir Seçki

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Altered Carbon 2. Sezon Yayında - Netflix

Altered Carbon 2. Sezon Netflix’te Yayında!

Tom Holland Spider-Man

Tom Holland: “Spider-Man’in Geleceği Sony ile Parlaktı”