in

Deniz Eldam’ın İlk Öykü Kitabı “Bunu Kimseye Anlatma” Çıktı

Deniz Eldam, ilk öykü kitabı “Bunu Kimseye Anlatma” ile raflardaki yerini alıyor. Eser, Notos Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Deniz Eldam - Bunu Kimseye Anlatma
- Reklam -
- Reklam -

Deniz Eldam imzalı Bunu Kimseye Anlatma okurla buluşuyor. Öykü türündeki eseri Notos Kitap yayımlıyor.

1975’te Ankara’da dünyaya gelen Deniz Eldam, üniversite eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya bölümünde tamamladı. Öyküleri Notos, Sözcükler, Öykü Gazetesi, Trendeki Yabancı ve Oggito gibi dergi ve mecralarda yer buldu. Musa’nın Eli adını taşıyan öyküsü 2021 yılında AltKitap Öykü Ödülü’ne layık bulundu.

Eserde toplam 15 öykü yer alıyor. Metinlerin isimleri sırasıyla şu şekilde: Geride Kalan Ayaklar, Bon Jovi Posteri Sende Kalsın, On İki Dakika, Neon Tanrılar Karanlık Köşeleri Sever, Kertenkele, Anne Sana Nasıl Seslenirdi, Şimdi “Felicità” Çalsa Herkes Mutlu Olur, Ece, Kapı, İki Kutu Ateş Kızılı Saç Boyası, İyi Bir Koca, İki Tuğla, Pembe Battaniye ve Memelerim, Yağlı Ballı Bir Dilim Ekmek, Musa’nın Eli ve Misafir.

- Reklam -

Deniz Eldam – Bunu Kimseye Anlatma | Arka Kapak Tanıtımı

Deniz Eldam - Bunu Kimseye Anlatma

Farklı kesimlerden kadınların türlü hallerini anlatan on dört öykü. Çocuğunu kaybetmiş annenin acısı, kanserin pençesinde yaşam mücadelesi veren kardeşin çaresizliği, erken menopoza girmiş kadının bocaladığı anlar, şehir yaşamı içinde köşeye sıkışmış kadınların saf iyilik ve saf kötülük arasındaki gelgitleri.

Deniz Eldam Bunu Kimseye Anlatma’da öfkeli, protest kadınların var olma çabalarına odaklanıyor. Kaybettikleriyle hırçınlaşmış, çabaladıkça daha da batmış kadınların hesaplaşma kararlılıkları uğruna göze aldıklarını göstermeye çalışıyor. Okurları, pes etmeye çok yaklaşmış ama yine de hayata bir yerinden tutunmaya çalışan kadınların dünyasına davet ediyor. Bunu Kimseye Anlatma yıkıcı tutkulara, kadın erkek ilişkilerine, aile kurumuna yönelen etkileyici, sonunda gene de umuda yer açan bir sorgulama.

- Reklam -

Bunu Kimseye Anlatma şaşırtıcı bir yazarı önümüze getiriyor. Bu çok farklı öykülerin yazarının bundan sonra yazacaklarından kurtulmak zor görünüyor.

Toplamda 132 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Mehmet Zeytin, son okumasını Tuğba Eriş, kapak tasarımını Virginia Elena Patrone üsteniyor. Kitabın teknik hazırlığı ise Duygu Şentuna’ya ait. Eser, Temmuz 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Deniz Eldam’ın öyküleri ve yazarın ilk kitabı Bunu Kimseye Anlatma hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars Andor Dizisi Yeni Fragman

Star Wars’un Yeni Dizisi “Andor”dan İkinci Fragman: Yıldız Savaşları Evreni Genişliyor

funko pop figürler OverGame

Pop Figürler Şimdi Canlı Yayında!