in

“Büyük Ustalardan Gerilim Öyküleri” Diken Üstünde Okuyacağınız Öyküleri Tek Kitapta Topluyor

Dipnot Yayınları, birbirinden değerli yazarların kaleme aldığı gerilim öykülerini tek kitapta toplayarak heyecan verici bir öykü seçkisini Türk okurlarla buluşturuyor.

Büyük Ustalardan Gerilim Öyküleri kapak
- Reklam -
- Reklam -

Korku – gerilim dendiğinde aklımıza bazı yazarlar gelir. Edgar Allan Poe, Bram Stoker gibi bu isimlerin eserlerinde gerilim ögelerine rastlamak elbette bizleri şaşırtmaz. Fakat Fransız Edebiyatı’na İnsanlık Komedyası gibi bir başyapıt kazandırmış Honoré de Balzac ya da işçi sınıfının özgür ruhlu ozanı Jack London gibi bambaşka dönemlerden iki ustanın kaleminden gerilim türünde öyküler okumak, diken üstünde anlatılara pek yanaşmak istemeyen okurları bile heyecanlandıracak bir teklif gibi görünüyor.

Dipnot Yayınları’ndan Büyük Ustalardan Gerilim Öyküleri isimli bu değerli seçkinin tanıtım bülteni ise kitabın okuruna vaat ettiklerini etraflıca özetliyor:buyuk ustalardan gerilim oykuleri

Elinizdeki kitap, ister fantastik boyutlar içersin ister tamamen bilime dayansın, gerilim temasını merkezine alan öykülerden oluşuyor. Kitap, Edgar Allan Poe gibi bu türle özdeşleşmiş isimlerin yanı sıra daha önce bu yönleriyle hiç tanışmadığımız Jack London ve Honoré de Balzac gibi büyük yazarların öykülerini içermesiyle de gerilim türü bağlamında göz alıcı bir seçki sunuyor.

- Reklam -
- Reklam -

Farklı ülkelere ve farklı zaman dilimlerine ait bu öyküler her ne kadar gerilim unsurunu işlemeleri bakımından birbirlerinden farklılaşsa da bir noktada ortaklaşıyorlar: gerilim ortaya bir kez çıktıktan sonra hayat asla eskisi gibi devam etmiyor.
Usta kalemlerin tadına bir de gerilim türüyle varmak isteyen okuyucularımızın beğenisine sunarız.

Edgar Allan Poe, John William Polidori, Jack London, Jerome K. Jerome, Otto Larssen, Selma Lagerlöf, Honoré De Balzac, William Gilbert ve Hugh Conwa’nın kaleminden çıkan gerilim öykülerini dilimize kazandıran çevirmen ise Pars Esin. Türün meraklılarının ve hatta adı geçen yazarlara ilgisi olan tüm okurların severek okuyacağı bu seçki kaçmaz!

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Döngü Serisinin 2. Kitabı "Temas"

Döngü Serisinin 2. Kitabı “Temas” Raflarda

beren ile luthien ust

Lúthien: Tolkien’in Amansız Elf Prensesi | Bölüm 2