in

Buz ve Ateşin Şarkısı’na Yeni Kitap Geliyor

“The Winds of Winter”dan hâlâ haber yok; fakat 2018’de George R.R. Martin, Targaryen tarihini ele alan yeni bir kitapla okurlarının karşısına çıkacak!

Buz ve Ateşin Şarkısı Yeni Kitap - George RR. Martin
- Reklam -
- Reklam -

Okurlarını bekletmekle ün yapmış olan George R.R. Martin, bu yıl da geleneği bozmayarak The Winds of Winter için kesin bir çıkış tarihi vermeyi reddetti. Serinin 2011’den beri yeni kitabı bekleyen hayranları için bu haber pek hoşnutluk verici olmasa da hâlâ biraz teselli imkanı var: Martin’in blogunda yaptığı açıklamaya göre bu yıl Buz ve Ateşin Şarkısı evrenine “Fire & Blood” adında yeni bir kitap eklenecek.

Martin’in söylediğine göre Targaryen hanedanının tarihini konu edinecek olan Fire & Blood’ın ilk cildi neredeyse bitmiş durumda. Eserin ikinci cildi halen hazır değilse de ilk cildin 2018’de okurlarıyla buluşması planlanıyor. 2014’te yayımlanan The World of Ice and Fire’daki içeriğin bir kısmını barındıracak olan kitabın bunun yanı sıra Martin’in genişletilmiş notlarını ve daha önce yayımlanmamış bölümleri içermesi bekleniyor. Aegon’un Fethi’ni başlangıç tarihi olarak alan ilk cildin kronolojisisin sona ereceği nokta ise Aegon III Targaryen’in hüküm sürdüğü dönem olacak.

Targaryen sembol

- Reklam -

Martin’in açıklamasının içinde The Winds of Winter’ın çıkış tarihine dair ufak bir ipucu da yer almakta: Yazarın belirttiğine göre yıllardır beklenen altıncı kitap Fire & Blood’ın ilk cildi çıktıktan sonra yayımlanacak. Çeşitli tahminlere göre bu durum, eserin 2019’a kadar sarkacağının bir işareti.

- Reklam -

Her zamanki gibi, serinin hayranlarının beklemekten başka çaresi yok.

Elif Laçin Aytaç

98, İstanbul. Küçükken Harry Potter sayesinde fantastik edebiyata giriş yaptım ve daha sonra hayal gücü içerikli her şey hayatımın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bunun yanısıra animasyonun her türlüsünü, özellikle bilgisayar animasyonunu çok seviyorum. İflah olmaz bir Disney ve Pixar hayranıyım. Boş vakitlerimde Fleet Foxes dinleyip hayal kuruyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

karanlik ada ust

Karanlık Ada: Bilimin Yarattığı Kaos

Viking Mitolojisi - Snorri Sturluson

İskandinav Kültürünü Tanımak İsteyenler için “Viking Mitolojisi” Raflarda