in

Steven Erikson’ın Dünyaca Ünlü Fantastik Destanı “Malazan”, 3. Kitabı “Buzun Anıları” ile Türkçe Raflarında

Steven Erikson imzalı “Malazan Yitikler Kitabı” serisinde 3. adım “Buzun Anıları” ile atılıyor. Roman, İthaki Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Buzun Anıları / Malazan Yitikler Kitabı 3 - Steven Erikson
- Reklam -
- Reklam -

Steven Erikson’ın ünlü fantastik roman serisi “Malazan Yitikler Kitabı”, Türkçe yolculuğunu Buzun Anıları ile sürdürüyor. İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanan kitap, tanrıların oyununa fanileri de davet ediyor.

Epik fantazi türünün önde gelen örneklerinden Steven Erikson’ın Malazan Yitikler Kitabı serisinin ilk kitabı orijinal dilinde 1999 yılında yayımlanmıştı. O tarihten bugüne toplamda 10 ana kitap ve birçok yan kitapla geniş bir evren yaratmayı başaran Kanadalı bilimkurgu ve fantazi yazarı Erikson, spekülatif kurgunun en önemli yazarları arasında yer alıyor.

Yazar kimliğinin ardında arkeoloji ve antropoloji birikimi de bulunan Erikson, orijinal adı Malazan Book of the Fallen olan 10 kitaplık serisiyle dünyaca üne kavuşmuştu. Rejoice, a Knife To the Heart ve Willful Child Trilogy gibi bilimkurgu türünde çalışmalara da imza atan Erikson’ın Malazan macerası, 2022 itibarıyla Türkiye’de de başladı.

- Reklam -

Serinin ilk kitabı Ay Bahçeleri geçen ocak ayında, ikinci kitabı Ölühane Kapıları ise haziran ayında yayımlandı.

Orijinal adı Memories of Ice olan ve kendi dilinde ilk defa 2001’de yayımlanan Buzun Anıları, Türkçede önceki baskılarda olduğu gibi yine ciltli ve ciltsiz olarak iki ayrı edisyonla yayımlanıyor.

Buzun Anıları / Malazan Yitikler Kitabı 3 – Steven Erikson | Arka Kapak Tanıtımı

Buzun Anıları / Malazan Yitikler Kitabı 3 - Steven Erikson

“ŞİMDİ GERİ DURUN VE BİZ FANİLERİN NELER YAPABİLECEĞİNE
BİR BAKIN. BANA KALIRSA SİZİ BİR İKİ SÜRPRİZ BEKLİYOR.”

Ardı arkası kesilmeyen savaşların ağırlığı altında zayıf düşen, uğruna dövüştükleri imparatorluğun kanun kaçağı ilan ettiği ve deli bir peygamberin istilaya hazırlandığı bir kıtada yapayalnız kalan Tekkol’un Ordusu… Arkasında karanlık güçlerin ve gizli ellerin desteğiyle durdurulamaz bir şekilde Genabackis kıtasını işgale gelen Pannion Domin İmparatorluğu, karşısında zorlu bir rakip bulmayı beklemiyordu ancak Tekkol’un Ordusu’nun, eski düşmanları Darujhistan şehri, Anomander Rake ve Caladan Brood ile ittifaka girdiğinden habersizdi. Herkesin kendi çıkarını gözettiği bir savaşta, ihanet de kaçınılmaz bir sonuç olacaktı.

Genabackis kıtasında süregiden tek çatışma bu değildi. İki tarafın da kendini galip sayamadığı, yüz binlerce yıldır devam eden bir savaş daha vardı. Bu gaye uğruna faniliklerinden vazgeçip namevt savaşçılara dönüşen T’lan Imasslar, Genabackis kıtasında toplanıyorlardı. Ve bu seferki düşmanları her zamankinden daha zorlu olacaktı.

- Reklam -

Tanrıların oyununa yepyeni bir oyuncu katılmak için can atıyordu. Zincirlenmiş Tanrı oyundaki ilk hamlelerini yapmaya hazırlanırken, karşısında diğer tanrıları bulacaktı. Ancak Zincirlenmiş Tanrı’nın hesaba katmadığı bir şey vardı: Artık bu oyuna faniler de dahil olmuştu.

“Malazan Yitikler Kitabı serisini ağzım bir karış açık okudum.”  Glen Cook

“Erikson, epik fantazi yazarları arasında en tepedekilerden biri.” Publishers Weekly

Buzun Anıları / Malazan Yitikler Kitabı 3 - Steven Erikson - Ciltli

Toplamda 1048 sayfadan oluşan Buzun Anıları’nın çevirmenliğini, serinin diğer kitaplarında olduğu gibi Cihan Karamancı, editörlüğünü ise Emre Aygün üstleniyor. Kasım 2022 itibarıyla raflardaki yerini alan 3. kitabın kapak illüstrasyonu Marc Simonetti’ye ve kapak uygulaması ise Hamdi Akçay’a ait.

Buzun Anıları hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da ve forumdaki binlerce mesajı bulan Malazan başlığında bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Bu kitabı ben de çok merak ediyorum. Gelsin de okumaya başlıyayım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sihirli Aynalar Buda Tasvir

15. Yüzyıldan Kalma Aynanın, Buda’nın Gizemli Bir Tasvirini Sakladığı Ortaya Çıktı

Artemis 1 - Dünyanın En Güçlü Roketi Ay'a Gidiyor

NASA’nın Ay’a Dönüş Yolculuğu Başladı: Dünyanın En Güçlü Roketi Artemis 1 Başarıyla Fırlatıldı