in

Lizzie Fry’ın “Cadılar Meclisi” Romanı Okurla Buluşuyor

Lizzie Fry tarafından kaleme alınan “Cadılar Meclisi” kitabı raflardaki yerini almaya başladı. Okuru fantastik bir maceraya davet eden roman, Epsilon Yayınevi etiketiyle çıktı.

Cadılar Meclisi - Lizzie Fry
- Reklam -
- Reklam -

Lizzie Fry imzalı Cadılar Meclisi kitabı okurla buluşuyor. Fantastik kurgu türündeki eser, Epsilon Yayınevi tarafından yayımlanıyor.

İngiliz senaryo editörü ve yazar Lizzie Fry, ilk defa Türkçe raflarında. The Handmaid’s Tale (Damızlık Kızın Öyküsü) ve A Discovery of Witches gibi kitaplara hayranlığını dile getiren Fry, Orta Çağ’daki cadı avlarının sıkça yaşandığı Devon’da yaşıyor. Yazar, hayatını sürdürdüğü coğrafyanın geçmişinden ilhamla kaleme aldığı kitabı ile çoksatar olmayı başardı. Fry’ın gerilim türündeki son kitabı Kill For It ise 2022 yılında yayımlandı.

Orijinal adı The Coven olan Cadılar Meclisi, kendi dilinde ilk olarak 2020 yılında okurla buluştu. Eser, okuru büyünün gerçek olduğu bir alternatifte kadınların zorlu mücadelesini konu alıyor.

- Reklam -

Cadılar Meclisi – Lizzie Fry | Arka Kapak Tanıtımı

Cadılar Meclisi - Lizzie Fry

Cadıların ve büyünün gerçek olduğu bir dünya hayal edin; insanlarla cadıların yan yana, barış ve uyum içinde yaşadığı bir dünya!

Cadılar Meclisi, cadılık ve okültizmin lokal kültür ve tarihçeyi oldukça etkilediği Batı Amerika’da başlayan, büyünün ve büyücülerin gerçek olduğu bir öykü kurguluyor. Büyü, cadılar tarafından kendi kızlarına aktarılan önemli bir güç ve miras… Ergenliğe girer girmez Elementalist bir cadı olduğunu öğrenen 18 yaşındaki Chloe de bu kızlardan biri ve onu güçlerine kavuşturup bu öyküyü başlatan, epey sarsıcı bir ritüel.

Kadınlar arasındaki bu güç aktarımının farkında olan ve gerçeğin aksine, sahip oldukları potansiyeli onlara layık görmediğinden kötüye kullanabileceklerini düşünen bir liderse bu evrenin çürük dişi. Emrinde çalışan Nöbetçiler’le birlikte dünyadaki tüm cadıları, kendi elleriyle kurdukları gettolarda toplamayı hedefleyen Başkan, ülkedeki terörün önemli bir kısmını cadılara dayandıran tezini, ulusa sesleniş konuşmalarından birinde dillendirecek kadar gerçekçi buluyor: “Artık cadıların kadınsal aşırılıklarının bozduğu dengeyi düzeltmek için çalışmalıyız. Kendimizi korumamız gerektiği kadar, onları da kendilerinden korumalıyız. Yüce İsa Mesih’in sözlerini tekrar etmek gerekirse: Onları bağışlayın çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar.”

Ne var ki gerçek, kendi ekibinden birinin ihanetiyle açığa çıktığında kartlar herkes için yeniden karılacak…

Cadılar Meclisi, fantastik bir kurgu içinde kadının gücünü anıtlaştıran, soluksuz okunacak bir macera!

lizzie fry yazar

- Reklam -

Cadılar Meclisi Hakkında Ne Dediler?

“Düşündürücü, soluksuz bir yolculuk. Damızlık Kızın Öyküsü ve Cadı Avcısı’nın Vika geleneğine uygun yazılmış hâli gibi. Zorlayıcı ve sinematik bir gerilim.” – The New York Times

“Kesinlikle harika bir kitap… Alıp okuduğunuz için memnun kalacaksınız!” – The Independent

“Kendi dünyamızla korkutucu ölçüde benzerlikler taşıyan, ileri görüşlü ve okuyucuyu saran bir alternatif dünya.” – Morning Star

“Kadınların gücü ve potansiyeli hakkında yazılmış, sürükleyici ve canlı betimlemeleri olan distopik bir fantazi.” – Heat

“Zihni harekete geçiren, sürükleyici ve güçlü bir gerilim hikâyesi.” – Paula Daly

Toplamda 472 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini Sandra Levanta Oliver üstleniyor. Kitap, Ekim 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Lizzie Fry’ın Cadılar Meclisi kitabı hakkında sizin yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the sandman 2 sezon onay

Netflix’in Neil Gaiman Uyarlamasında Belirsizlik Sona Erdi: The Sandman Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı

george rr martin house of the dragon istek

George R.R. Martin, “House of the Dragon”da Daha Fazla Zaman Atlaması ve Oyuncu Değişikliği İstediğini Açıkladı