in

Cahit Zarifoğlu’nun Yeni Yayıncısı Belli Oldu: Usta Şair Bütün Eserleriyle Ketebe’de

Cahit Zarifoğlu bütün eserleri ile Ketebe Yayınları ailesine katıldı. Usta sanatçının kitapları, şairin ölüm yıldönümünde yeniden okurlarla buluşturuldu.

Cahit Zarifoğlu Bütün Eserleri
- Reklam -
- Reklam -

Cahit Zarifoğlu bütün eserleri ile Ketebe Yayınları’na dahil olan yazarlar arasına katıldı. Şairin ölümünün 35. yılında, Zarifoğlu külliyatı yeni yayıncısına kavuştu.

7 Haziran 2022’de vefatının 35. yılında anılan şair Cahit Zarifoğlu, eserlerinin yeni baskılarıyla bir kez daha okurların karşısına çıkıyor.

Geçen dönemlerde İkinci Yeni’nin önemli sanatçılarından Ülkü Tamer’i bütün eserleriyle bünyesine katan Ketebe Yayınları, şimdi de Türk şiirinin bir başka kalemini okurlarla buluşturuyor.

- Reklam -

İlk etapta Zarifoğlu’nun toplam 8 kitabını basan yayınevi; plan, içerik, kapsam ve biçimsel özellikleri bakımından, yazarın kendi sağlığındaki tercihlerini korumayı da hedefliyor.

Cahit Zarifoğlu Kitapları Artık Ketebe Çatısı Altında Toplanıyor

Cahit Zarifoğlu Bütün Eserleri ile Ketebe Yayınları'nda

Cahit Zarifoğlu’nun düzyazı ve şiirlerinin, yazarın hayatta olduğu dönemde yapılan baskılardan yola çıkılarak hazırlandığı kaydediliyor. Kitaplardaki şiirler ise dönemin dergilerinde yayımlanan hâlleri ve şairin daha sonraki zamanlarda yaptığı değişiklikler göz önünde bulundurularak elden geçirilmiş.

Şairin 35. ölüm yıldönümünde Ketebe Yayınları tarafından yayımlanan kitapları şu şekilde:

İşaret Çocukları, Yedi Güzel Adam, Menziller, Korku ve Yakarış, İns, Savaş Ritimleri, Yaşamak ve Bir Değirmendir Bu Dünya.

Yayınevinin ilk etapta yayımladığı eserler şiir, öykü, günlük, deneme ve roman türlerinde. Zarifoğlu’nun diğer düz yazı ve şiirleri de ilerleyen dönemlerde okurla buluşmayı sürdürecek.

- Reklam -

Kitapların yayıma hazırlığını Ali Oturaklı ve Gülşen Funda üstleniyor. Kapak tasarımlarında ise Harun Tan’ın imzası bulunuyor.

Cahit Zarifoğlu Kimdir?

Cahit Zarifoğlu

1940 senesine Ankara’da dünyaya gelen Cahit Zarifoğlu, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde başladığı eğitim hayatını lisenin sonuna dek Maraş’ta devam etti. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Öğretmen ve çevirmen olarak çalıştı. Açı ve Mavera dergilerini yayıma hazırladı. Şiirleri Mavera, Diriliş ve Edebiyat dergilerinde yer buldu.

Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Ali Kutlay ile birlikte “Yedi Güzel Adam” adıyla anılan Zarifoğlu, 1987d’e İstanbul’da hayatını kaybetti.

Yazarın hayattayken yayımladığı kitaplar sırasıyla şu şekilde:

İşaret Çocukları (Şiir, 1967), Yedi Güzel Adam (Şiir, 1973), İns (Öykü, 1974), Menziller (Şiir, 1977), Yaşamak (Günlük, 1980), Korku ve Yakarış (Şiir, 1985), Savaş Ritimleri (Roman, 1985), Bir Değirmendir Bu Dünya (Deneme, 1986), Sütçü İmam (Oyun, 1987) ve çocuklar için kaleme aldığı Katıraslan (1983), Serçekuş (1983), Ağaçkakanlar (1983), Yürekdede ile Padişah (1984) ve Küçük Şehzade (1987).

Cahit Zarifoğlu eserleri hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Kitap kapkalarına niye yazarları vesika ediyorlar anlamıyorum. Kapak, içeriği tanıtmak için mi bir araç yazarı tanıtmak için mi? Şiirlerden yazılardan bir kısmı kapağa tasvir etmek daha anlamlı değil mi?

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Ben de senin gibi düşünüyorum, aşırı saçma geliyor. Kitabın konusuyla ilgili bir tema olsa çok daha olur.

  3. Avatar for alys alys dedi ki:

    Sevgi Soysal’ın İletişim baskılarından sonra daha kötüsü gelir mi diyordum, çok da uzakta aramamak lazımmış. Kadını renkten renge boyadılar desem çok da absürt olmaz.

    Normalde çok severim. YKY’nin baskılarını seviyorum, sıkça söyledim. Selçuk Baran, Vüsat Bener, Tezer Özlü vs.
    Fakat bu tasarım inanılmaz kötü olmuş. Çoğu okur da tasarım istiyorken diretmeleri anlamsız. Şiir okumam çok fazla, bu kapakla da dikkatimi çekeceğini sanmıyorum.

  4. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Bence kolaylarına geliyor. Ä°çeriği oku, ona uygun bir şeyler resmet, ona butçe ayır falan sanki işimiz gücümüz kitapmış gibi o ne öyle.

  5. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    İthaki’nin Kemal Tahir kitapları da oldukça kötü.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The War of the Rohirrim Seslendirme Kadrosu Eowyn Miranda Otto

The War of the Rohirrim Filminin Anlatıcısı, Yüzüklerin Efendisi’nde Éowyn’i Canlandıran Miranda Otto Oldu

Bloomsday james joyce kutlama

James Joyce’a Adanan Bloomsday Etkinliklerle Kutlandı: Leopold Bloom’un O Ünlü Yürüyüşe Çıktığı Gün Unutulmadı