in

Bir Hayır Kurumundan Çalınan Yüzüklerin Efendisi Kitapları, Sosyal Medya Kampanyası Sonrası İade Edildi

Worcester’daki bir hayır kurumu dükkânından çalınan ilk baskı Yüzüklerin Efendisi kitapları, sosyal medyada yapılan çağrının ardından iade edildi.

Çalınan Yüzüklerin Efendisi Kitapları Geri Döndü
- Reklam -
- Reklam -

Worcester’da bulunan bir hayır kurumu dükkânından ilk baskı olan Yüzüklerin Efendisi üçlemesi çalındı. Ancak sosyal medya çağrısı sonrası kitaplar iade edildi.

J.R.R. Tolkien tarafından yazılan ve ilk defa 1954 yılında yayımlanan Yüzüklerin Efendisi serisi, bugüne dek milyonlarca okura ulaştı ve fantastik edebiyat türünün en önemli eserleri arasında yer alıyor. Film uyarlamasının yanı sıra şu sıralar heyecanla beklenen Amazon Prime dizisiyle de yıllar sonra yeniden gündem olmuş durumda. Pek tabii bu tarz bir serinin ilk baskıları da hem maddi hem manevi anlamda önemli bir değer taşıyor. İşte bu ilk baskı setlerden biri geçen günlerde İngiltere’de bir hayır kurumundan çalındı.

Yüzük Kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü’nü içeren üç ciltlik set, 19 Aralık Pazar günü St Swithin’s Caddesi’ndeki St Richard’s hayır kurumu dükkânındaki kilitli bir vitrinden alındı. Kısa sürede olay fark edildi ve polise bildirildi.

- Reklam -

Gerçekleşen hırsızlık olayının ardından hayır kurumu sosyal medyada bir paylaşım yaptı. Yetkililer, bu eserleri açık artırmada sattıkları takdirde bakımevinin çalışmaları için önemli miktarda para toplayabileceklerdi. Ancak bu hırsızlık olayından sonra bunun gerçekleşemeyeceğini ve “üzüldüklerini” belirttiler.

Çalınan Yüzüklerin Efendisi Kitapları Hayır Kurumu Dükkânına Geri Döndü

Çalınan Yüzüklerin Efendisi Kitapları Geri Döndü

St Richard’s’ın yetkili isimlerinden biri olan Dan Corns, ciltli kitapların 1954’ten ilk baskı metinlerini içerdiğini, ancak hepsinin 1957’de yayımlandığını açıkladı. Üçlemenin değerinin yaklaşık 1.500 Euro civarında olduğunu da belirten Corns, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu güzel, değerli kitapların çalınması bizi üzerken, hikâyemizi paylaşan ve ürünlerin bize iade edilmesini isteyenlerin söyledikleri bizi yüreklendirdi.”

- Reklam -

Neyse ki hırsızlığı yapan kişiler sosyal medyadaki paylaşımları görmüş olacaklar ki seti iade etmeye karar verdiler. Kendilerini ele vermeden ürünleri tekrar hayır kurumu dükkânına getirerek bir rafa geri koydular.

“Dün mağaza müdüründen bir telefon aldım ve mağazayı sadece ortalığı toparlamak için dolaştığını ve üçlemeyi farklı bir rafta fark ettiğini söyledi. Biri dikkatlice içeri girip onları rafa yerleştirmişti. Hemen fark edilemeyecek bir yerdi. Neyse ki başka biri onları görmeden ve onlarla birlikte çıkmadan önce fark ettik. Bunun sosyal medyadaki topluluğumuzun gücü sayesinde mümkün olduğundan eminiz ve tüm destekçilerimize, çağrımız hakkında farkındalığı artırdıkları ve kitapları bize geri getirdikleri için teşekkür ederiz.”

İlerlemiş hastalığı olan yetişkinlere bakım yapan St Richard’s Hospice, teşhisten başlayıp tedavi sonrasına ve hastanın son günlerine kadar yaşam kalitelerini iyileştirir. Aynı zamanda sevdiklerine de destek olur. Bağımsız bir hayır kurumu olan bakımevinin yıllık harcaması ise 8,75 milyon strelini buluyor.

Siz çalınıp iade edilen ilk baskılar hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Worcester News

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gedofatuan Gedofatuan dedi ki:

    “Worcester’daki bir hayır kurumu dükkânından çalınan ilk baskı Yüzüklerin Efendisi kitapları, sosyal medyada yapılan çağrının ardından geri iade edildi.“ bu ara başlıktaki geri kelimesi fazladan kullanılmış.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

londra doğa tarihi müzesi tür keşifleri

“Boynuzlu Timsah Yüzlü Cehennem Balıkçılı” Dahil, Londra Doğa Tarihi Müzesi’nin 2021 Keşifleri

george r.r. martin house of the dragon

George R.R. Martin, House of the Dragon’un İlk Bölümünü İzledi ve İzlenimlerini Paylaştı