in

Can Yayınları Baskısı Bulunmayan Roald Dahl Kitaplarını Yenilemeye Devam Ediyor

Roald Dahl bizi sıra dışı krallığında ağırlamayı sürdürüyor! Can Yayınları baskısı uzun zamandır bulunmayan iki Dahl kitabını daha bizlerle buluşturdu.

can yayınları roald dahl kitapları
- Reklam -
- Reklam -

Roald Dahl ülkemizde kitap okuyan çoğu çocuğun yakından tanıdığı bir yazar. Başta Charlie’nin Çikolata Fabrikası olmak üzere onca çocuk kitabı ve sinemaya uyarlanan sayısız yapımla Dahl, çocuk edebiyatı denince akla ilk gelen isimlerden.

Ancak kendisinin yetişkinlere yönelik kitapları da hiç azımsanacak türden değiller. Daha önce Rıhtım’da incelemesine de yer verdiğimiz Son Perde de bu kitaplardan biri. Can YayınlarıCan Çocuk‘tan çıkan Roald Dahl kitaplarını aralıksız olarak yeni baskılar çıkartırken Dahl’ın yetişkinlere yönelik eserlerineyse yeni yeni ağırlık vermeye başlamıştı. Geçtiğimiz ocak ayında “Öptüm Seni” ile “Oswald Amcam” yeniden raflarda yerini almış ve bizleri oldukça mutlu etmişti.

Can Yayınları, Dahl’ın baskısı bulunmayan eserlerini yenilenmiş kapak ve çevirilerle yayımlamaya devam ediyor. Bugün önceki seferde olduğu gibi yine iki yenilenmiş baskıyla karşı karşıyayız!

- Reklam -

Ülker İnce çevirisiyle bizlerle buluşan Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü’nün tanıtım bültenine hep birlikte bakalım.

Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü – Roald Dahl | Arka Kapak Tanıtımı

Sıra dışının krallığına hoş geldiniz! Casus, savaş pilotu, çikolata tarihçisi ve tıbbi buluşlar seker henrynin akil almaz oykusu roald dahlyapan bir mucit: Roald Dahl, yazdığı kitaplar kadar renkli bir yazar. Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve diğer çocuk kitaplarıyla tanınan Dahl’ın yetişkinlere anlattığı hikâyeler de bir o kadar sihirli.

Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü, Dahl’ın hayal dünyasını olağanüstü yaşamöyküsüyle birleştiren bir derleme. Dev bir kaplumbağayla küçük bir çocuğun dostluğu, görmek için gözlerine ihtiyaç duymayan bir Hintli ve acımasızlıkta sınır tanımayan gençler, gerçek olduğuna inanmakta güçlük çekilen bir define ve pilotluk hikâyesi yan yana geliyor.

Dahl’ın yazarlığa başlamasının rastlantılarla örülü sürpriz hikâyesi de bu kitapta yer alan metinlerden biri. Yazarın külliyatında özel bir yere sahip olan Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü, Ülker İnce’nin ustaca çevirisiyle okurlarla buluşuyor.

- Reklam -

Senin Gibi Biri – Roald Dahl | Arka Kapak Tanıtımı

Tülin Cansunar’ın çevirisiyle bizlerle buluşan Senin Gibi Biri’nin tanıtımıysa şöyle:

Sıra dışının krallığına hoş geldiniz! Casus, savaş pilotu, çikolata tarihçisi ve tıbbi senin gibi biri roald dahlbuluşlar yapan bir mucit: Roald Dahl, yazdığı kitaplar kadar renkli bir yazar. Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve diğer çocuk kitaplarıyla tanınan Dahl’ın yetişkinlere anlattığı hikâyeler de bir o kadar sihirli.

Roald Dahl, bu kez sürpriz ve gerilim dolu öyküleriyle yetişkinlerin aklına ve yüreğine sesleniyor. Kocasından intikam alan kadın eve gelen polislere ne ikram eder; sol elinizin serçeparmağına gerçekten ihtiyacınız var mı; şarap bilginizi nasıl geliştirip bahse girersiniz; bahçeden kopardığınız çiçek çığlık mı atar ağlar mı – bu soruların cevaplarını bu kitapta bulacaksınız.

Roald Dahl’ın alışılmışın dışındaki öyküleri, intikamlar, umutsuz arayışlar, acı anılar, tiksindirici fantazilerle garip ve beklenmeyen olayları dile getirerek tüylerinizi ürpertmeyi başarıyor.

Görünen o ki Can Yayınları bizlere eksiksiz bir Roald Dahl külliyatı hazırlamakta kararlı. Gelişmeleri mutlulukla takip ediyoruz!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

batman beyaz sovalye ust

Batman: Beyaz Şövalye Raflardaki Yerini Aldı

Ursula K. Le Guin

İsmi Olmayan Şeyleri Yazmak: Bir Ursula K. Le Guin Söyleşisi