in ,

Spor Tarihinde Bir İlk Yaşandı: Can Yayınları ve Darüşşafaka Basketbol Kulübü’nden Kitap Dolu İş Birliği

Can Yayınları, Darüşşafaka Basketbol Kulübü’ne sponsor oldu. Yayınevi ile spor kulübü arasındaki kitap odaklı iş birliği “dünyada ilk” olarak tanımlanıyor.

Can Yayınları, Darüşşafaka Basketbol Kulübü kitap sponsorluğu
- Reklam -
- Reklam -

Can Yayınları, Darüşşafaka Basketbol Kulübü’ne kitap sponsoru oldu. Yayınevi, kulübün taraftarlarına ve oyuncularına kitap sağlayacak.

Sponsorluk anlaşması, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında Can Yayınları Genel Müdürü Ali Granit, Darüşşafaka Spor Kulübü Başkanı Abdurrahman Saruhan, A Takımı oyuncusu Doğuş Özdemiroğlu ve A Takımı oyuncusu Kılıçarslan Şenkahya’nın katılımıyla duyuruldu.

Dünyada ilk olma özelliğini taşıyan sponsorluk anlaşması, iki büyük markanın adını gündeme taşıdı. İş birliğine göre, Darüşşafaka Spor Kulübü’nün altyapısında bulunan takımların tüm iç saha maçlarında hem ev sahibi hem de misafir takımın tüm oyuncularına tüm sezon boyunca Can Yayınları’nın en önemli eserleri hediye edilecek. Bununla birlikte İstanbul’daki Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda bir tribünün adı “Can Tribünü” olarak değiştirilecek ve müsabakaları bu tribünden takip eden sporseverlere her maç bir adet Can Yayınları kitabı hediye edilecek.

- Reklam -

Can Yayınları ve Darüşşafaka Basketbol Kulübü’nden Ortak Açıklama

1981 yılında Erdal Öz tarafından kurulan Can Yayınları ve 1914’te kurulan Darüşşafaka Spor Kulübü, kitap sponsorluğu anlaşmasında bir araya geldi.

Can Yayınları, Darüşşafaka Basketbol Kulübü

Gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Can Yayınları Genel Müdürü Ali Granit, mutluluklarını şu sözlerle duyurdu:

“Bugün burada Türkiye’nin iki örnek kurumunun iş birliğini sizlere anlatmak üzere toplandık. Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki 150 yılı aşkın süredir gençlerimizin eğitiminde fırsat eşitliği sunan eşsiz bir kurumla yan yana olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

“Darüşşafaka Spor Kulübü sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda 70 yıldır en üst düzeyde basketbol oynanan bir spor kulübü. Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa şampiyonluğu da yaşamış, dünyayla rekabet halinde olan bir spor kulübü. Biz de Can Yayınları olarak çok sevdiğimiz Darüşşafaka Spor Kulübü’ne nasıl destek olabiliriz diye düşündük ve klasik sponsorlukların aksine, belki de dünyada ilk defa kitap sponsorluğu diye bir konsept yarattık. Bu bağlamda 2022-2023 sezonu boyunca Darüşşafaka Spor Kulübü’nün tüm altyapı takımlarının sezon boyunca oynayacakları tüm maçlarda tüm Darüşşafakalı oyunculara Can Yayınları’ndan basılan üç adet kitap hediye edeceğiz. Aynı zamanda Darüşşafaka terbiyesine uygun şekilde tüm misafir takım oyuncularına da üçer kitap hediye edilecek.

“Biz bu alanda bir kıvılcım yakmak istiyoruz. Sporcu gençlerimizin entelektüel gelişimlerine bizim gibi kurumların desteklerinin önemli olduğunu, dünyayla mücadelede entelektüel gelişimin önemli bir kriter olduğunu düşünüyoruz. Bize bu imkânı veren Darüşşafaka camiasına tekrar tekrar teşekkür ediyorum”

Can Yayınları, Darüşşafaka Basketbol Kulübü sponsorluk

- Reklam -

“Kitabı Temel Bir İhtiyaç Olarak Görüyoruz”

Darüşşafaka Spor Kulübü’nden yolu geçen gençlerin hayatında edebiyatla sporun birlikte yer almasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Darüşşafaka Spor Kulübü Başkanı Abdurrahman Saruhan ise Darüşşafaka ve Can Yayınları arasındaki iş birliğine yönelik düşüncelerini şu sözlerle aktardı:

“İmza töreninde bildiğiniz üzere spor kulüpleri ihtiyaçlarını sponsorları aracılığıyla karşılıyor. Darüşşafaka Spor Kulübü olarak kitabı da temel bir ihtiyaç olarak görüyoruz. Böyle bir anlaşmanın Can Yayınları ile olmasının bizim için ayrı bir önemi var. Çünkü Can Yayınları bizim için kulübümüzün efsanesi Yalçın Granit’in hayat hikayesini, Darüşşafaka Mezunu Ahmet Rasim’in kitaplarını okuduğumuz bir yayınevi. Hepimizin kitaplığında sırtında kalp imgesi olan kitapların ayrı bir yeri var.

“Beden için spor neyse zihin için okumak odur. Bu yüzden sporcularımızın okuyarak gelişmesi çok kıymetli. Eğitim, sanat, spor, edebiyat.. Bunlar uygar toplumun temel yapıtaşları. Bunlardan biri olmazsa diğerleri de eksik kalır. Bu yüzden Darüşşafaka Spor Kulübü’nden yolu geçen gençlerin hayatında edebiyatla sporun birlikte yer alması çok önemli. Bu proje inanıyorum ki; gençlerimizin hayatına sporun güzel katkılarının yerleşmesinde katalizör etkisi yapacak. Ali Granit’e ve Can Yayınları’na bu işbirliğini hayata geçirdikleri için teşekkür ediyorum…”

“Gurur Verici Bir Proje”

Takım kaptanlarından Doğuş Ödemiroğlu ise konuşmasında sporun ve eğitimin birlikteliğine dikkat çekti:

“Bu iş birliği biz sporcuları da oldukça heyecanlandırıyor, çünkü sporun ve eğitimin birlikteliği bizim için çok önemli. Darüşşafaka gibi eğitimde fırsat eşitliği sunan ve Can Yayınları gibi özverili iki kurumun bu projeyle yan yana olması gurur verici.”

Siz bu iş birliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Marketing Türkiye

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Shia LaBeouf Megalopolis Filmi

Tartışmaların Odağındaki Shia LaBeouf, Coppola’nın Yeni Filmi “Megalopolis”in Kadrosuna Katıldı

the rings of power eleştirileri

Yüzüklerin Efendisi Dizisi “The Rings of Power”dan İlk Eleştiriler: “Yüzüklerin Efendisi Adını Taşımaya Layık Bir Yapım”