in

Eston Yazar Kivirähk İlk Defa Türkçede

İsmi Terry Pratchett gibi usta fantazi yazarlarıyla anılan Andrus Kivirähk, Çataldili Konuşan Son İnsan adlı kitabıyla Türkçede.

Andrus Kivirahk
- Reklam -
- Reklam -

Eston yazar Andrus Kivirähk’ın dilimize ilk defa kazandırılan kitabı Çataldili Konuşan Son İnsan, İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

1970 senesinde Estonya’nın Tallinn kentinde doğan yazar 1996 yılından beri Eston Yazarlar Birliği (Estonca: Eesti Kirjanike Liit) üyeliğini sürdürmekte. 49 yaşındaki yazarın 2004 yılında yayımlanan kitabı Rehepapp ehk November, 25.000 kopya satarak Kivirähk’ı 21.yüzyılın en çok satan Eston yazarlarından biri yapmıştır. Andrus Kivirähk’ın aynı zamanda senaryosunu yazdığı Sevimli Köpek Lotte (Leiutajateküla Lotte) ve Kasım adlı iki de filmi bulunuyor.

Yazar, Akıllara Terry Pratchett’ı Getiriyor

Orijinal adı Mees, kes teadis ussisõnu olan  Çataldili Konuşan Son İnsan, Estonya’da çok satan kitaplar arasında yer alıyor. Kitap şimdilerde Türkçeye kazandırıldı. İthaki Yayınları’ndan fantazya türünde çıkan bir eser okurla buluşmak üzere.

- Reklam -

Çataldili Konuşan Son İnsan’ın sayfalarında kadınları sessizce baştan çıkarmaya çalışan bir ayı, yüzmeyi hayatının merkezine koyan devi bir bite evcil hayvanlarıymış gibi bakan iki primat, uçan kurbağa ve Ints adlı karizmatik bir engereğe yer veriyor. Sıra dışı bir Estonya rüyası okurlarla buluşmayı hedefliyor.

- Reklam -

David Mitchell ve Terry Pratchett gibi usta kalemlere benzetilen Kivirähk okurlarını beklenmedik bir Estonya’ya götürecek. Kivirähk, Çataldili Konuşan Son İnsan’ında dünyanın iki uç halini, bir çırpıda huzurlu bir anın nasıl kararacağını fantastik bir roman olarak karşımıza çıkarıyor.

Eserin çevirmenliğini Burcu Uluçay üstleniyor. 400 sayfalık kitabın etiket fiyatı ise 38 TL olarak duyuruldu.

Elif Şeyda Doğan

Eylül 1994’te Ankara’da doğdum. İzmir’de büyüdüm. İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalında doktora yapmaktayım. Öykü yazıyorum. İki kişi olarak CosmicZion Zine (czz) adlı fantastik edebiyat, uzay ve mitoloji fanzinini çıkartmaktayız.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    4 gün oldu bir karar veremedim :slight_smile: “hayvanlı” fantastiklerden pek hoşlanmıyorum ama

    böyle yazılınca da kararsız kalıyorum. Kitabı okuyan olursa 3-5 kelimede olsa yorumlarını buraya yazar umarın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yahya Abdul-Mateen II Matrix

Aquaman Oyuncusu Matrix 4’te Başrolü Paylaşacak

Meryem Uzerli

Meryem Uzerli, Dark’ın Deneme Çekimlerine Katıldı