in

Çatlaklar: Göktuğ Canbaba Tekinsiz Öyküleriyle Okurun Karşısına Çıkıyor

Göktuğ Canbaba yeni öykü kitabı “Çatlaklar” ile raflardaki yerini alıyor. Yazarın tuhaf ve tekinsiz metinlerini bir araya getiren eser, Doğan Kitap etiketini taşıyor.

Çatlaklar - Göktuğ Canbaba
- Reklam -
- Reklam -

Göktuğ Canbaba yeni kitabı Çatlaklar ile raflarda. Eser, Doğan Kitap etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

Çağdaş edebiyatın üretken kalemlerinden Göktuğ Canbaba, yeni eserinde öykü türündeki metinlerini bir araya getiriyor. Yazarın tuhaf ve tekinsiz anlatılarını barındıran çalışma toplamda 10 öyküden oluşuyor.

Kitapta yer alan öyküler şu şekilde sıralanıyor: Apartman Boşluğundaki Hediye Paketi, Karanlığa Gülümsemek, Siz… Biz…, Bir Kabartı, Bir Çıkıntı, Bir Dağınıklık, Tatlı Niyetine, Babamın Eşyaları, Karşı Komşu, Siluetler, İrili Ufaklı Yavuz Beyler ve İçler Dışlar Çarpımı.

- Reklam -

1981 yılında Ankara’da dünyaya gelen yazar, 2007 senesinde Anadolu Üniversitesi Basın-Yayın Bölümünü tamamladı. Kişisel fotoğraf projeleri üzerine çalıştı. İlk romanı Ozanın Şarkısı 2007 yılında yayımlandı. Onu 2010’da Tılsım-ı Kudret takip etti. İşeyen Atmaca 2013’te, Ayyaş Buda 2016’da Ben, Babam ve Diğerleri romanı 2019 yılında raflara çıktı. Öyküleri çeşitli dergilerde yayımlandı. Arayış Ormanı ve Valizdeki Kedi gibi pek çok çocuk kitabına imza atan Canbaba; edebiyat üretimine aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Çatlaklar – Göktuğ Canbaba | Arka Kapak Tanıtımı

Çatlaklar - Göktuğ Canbaba

Seksenlerden kalma oturma takımı salonun bej duvarlarını hüzünlendiriyor, fiskos masasının üzerindeki sigara paketleri ve kristal kâsenin içindeki şekerler, bakanı zamanda seyahate davet ediyordu… “Benim baktığım yerden hiç bakmamışlardır salona” dedi belli belirsiz. “Benim gördüğüm gibi görmemişlerdir hiç.” Bir süre olduğu yerde kaldı ve öylece salonu izledi.

- Reklam -

Camlı vitrinin karşısına geçip elleri belinde içerideki biblolara, kahve fincanlarına, üzeri desenli tabaklara baktı. Kapakları açıp alt raflardaki minik geyik biblosunu cebine attı. İçtiği kahve fincanını dolaptakilerden biriyle değiştirip aldığını ceketinin sağ cebine yerleştirdi. Acele etmeden, sakince kapakları kapatıp askılığa yöneldi ve şeffaf şemsiyeyi kemerine takıp aynadaki aksine gülümsedi. “Bunlar da yaşadıklarını sanıyorlar” dedi.

Odalar, apartman boşluğu, asansör, otopark, kazan dairesi… Apartmanın her köşesini sinsice mesken tutan tekinsiz öyküler… Göktuğ Canbaba’dan mekânların ve zihinlerin çatlaklarında tuhaf ve keyifli bir yolculuk…

Toplamda 128 sayfadan oluşan Çatlaklar’ın editörlüğünü Hülya Balcı, kapak tasarımını Serkan Yolcu üstleniyor. Eser, Ekim 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Çatlaklar ve Göktuğ Canbaba eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Squid Game 2. Sezon Teorileri

Squid Game 2. Sezon Teorileri: Hikâye Nasıl Devam Edecek?

The Matrix Resurrections biletleri

The Matrix Resurrections: Yeni Morpheus Görselleri Yayınlandı