in

Cehennem Evi: Richard Matheson’ın İkonik Lanetli Ev Romanı Türkçede

Richard Matheson’ın lanetli ev romanları arasında ayrı bir noktada duran “Cehennem Evi” kitabı Türkçe raflarındaki yerini aldı.

Cehennem Evi - Richard Matheson
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları’nın Karanlık Kitaplık dizisi devam ediyor. Richard Matheson imzalı Cehennem Evi raflardaki yerini aldı.

Amerikalı bilimkurgu, fantazi ve korku edebiyatının önde gelen yazarlarından olan Richard Matheson ismi ülkemiz okurlarınca da biliniyor. Yazarın, sinemaya da uyarlanan Ben, Efsane (I am Legend) kitabı, Yaşamın Ötesinde ve Gecenin Konukları adlı eserleri daha önce dilimize kazandırılmıştı.

Şimdi ise orijinal adı Hell House olan ve ilk defa 1971 yılında yayımlanan korku romanı dilimize kazandırılıyor.

- Reklam -

Stephen King, Neil Gaiman ve Anne Rice gibi yazarları ve George A. Romero ve Steven Spielberg gibi yönetmenleri etkileyen Matheson’ın bir başka popüler eseri de böylece Türkçedeki yerini alıyor.

Cehennem Evi – Richard Matheson | Arka Kapak Tanıtımı

Cehennem Evi - Richard Matheson
“Cehennem Evi, yazılmış en korkunç lanetli ev romanı.” – Stephen King

“Richard Matheson, yirminci yüzyılın en iyi yazarlarından biri.” –Ray Bradbury

Richard Matheson korku, fantazya ve bilimkurgu türünde yazdıklarıyla yirminci yüzyıla damga vurmuş yazarlarından biri. Yalnızca Stephen King, Neil Gaiman ve Anne Rice gibi yazarları değil, George A. Romero ve Steven Spielberg gibi yönetmenleri de derinden etkileyen Matheson’ın Ben, Efsane’yle beraber en meşhur eseri olan Cehennem Evi, kâbuslara neden olacak bir lanetli ev anlatısı.

- Reklam -

Lanetli evlerin Everest’i olarak bilinen Belasco Evi, namıdiğer Cehennem Evi, yıllar içinde iki kez ziyaret edilmişti ve iki seferde de ziyaretçilerin sonu ölüm, intihar ya da delilik olmuştu. Şimdi, bu tekinsiz yere üçüncü bir ziyaret yapılacaktı. Biliminsanı Dr. Barrett ve eşi Edith ile iki medyum, onları “heyecanla” bekleyen Cehennem Evi’nde bir hafta geçireceklerdi. Deliliğin, sapkınlığın ve kan arzusunun hüküm sürdüğü evin sırrı bu kez çözülebilecek miydi?

Cehennem Evi’nin kapıları ardına kadar açıldı.
Ömer Ezer tarafından tercüme edilen eserin editörlüğü Alican Saygı Ortanca’ya, kapak tasarımı Hamdi Akçay’a, redaksiyonu Emre Aygün’e, yayıma hazırlığı ise Setenay Karaçay’a ait.

Toplamda 264 sayfadan oluşan kitap raflardaki yerini aldı.

Cehennem Evi, Karanlık Kitaplık dizisinin 33. kitabı olma özelliğini taşıyor. Serinin diğer kitaplarına buradan göz atabilirsiniz.

Peki siz daha önce Richard Matheson okumuş muydunuz? Esere ve yazara dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Stephen King’in Yazar Adaylarına Önerdiği 42 Kitap

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kavuk Şevket Çoruh - Rasim Öztekin

Kavuk, Rasim Öztekin’den Şevket Çoruh’a Devredildi

Buket Uzuner, Atiye İntihal Dava

Buket Uzuner, Atiye Dizisine İntihal Davası Açtı