in

Polisiye Edebiyatımızın Usta Kalemi Celil Oker’in Külliyatı Yeni Baskılara Kavuştu

Celil Oker kitapları yeni baskılar ile okurun karşısına çıkıyor. 2019 yılında kaybettiğimiz polisiye edebiyatımızın usta kalemi, özel bir baskıyla hatırlanıyor.

celil oker kitapları
- Reklam -
- Reklam -

Celil Oker kitapları yeni baskılara kavuştu. Yerli polisiye edebiyatının usta kaleminin külliyatı yeniden raflardaki yerini aldı.

Ülkemizde polisiye edebiyat denince akla ilk gelen isimlerden olan Celil Oker, Mayıs 2019 tarihinde 67 yaşında aramızdan ayrılarak okurlarını üzmüştü. Yazar, 2020 yılında Kristal Kelepçe Ödülleri’nde “Büyük Usta” ödülünü kazanarak anılmıştı. Bu sene ise kendisinin kitapları yeni özel baskılarla yeniden raflara çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan yazar, ansiklopedi ve reklam metin yazarlığı, çevirmenlik ve gazetecilik gibi alanlarda çalıştı.

- Reklam -

İlk romanı Çıplak Ceset ile 1998 yılında Kaktüs Polisiye Roman Yarışması’nda ödül alan Oker, yıllar içerisinde geniş bir okur kitlesine ulaşmayı başarmıştı. Remzi Ünal adlı dedektif karakterini edebiyatımıza kazandıran Oker, 2014’te Murathan Mungan, Pınar Kür, Faruk Ulay ve Elif Şafak ile birlikte Beşpeşe adlı roman çalışmasına dahil olmuştu.

Eserleri Kitapları Almanya, İspanya, Yunanistan ve Hollanda’da yayımlanan Oker, bugün hâlâ geniş kitleler tarafından okunmaya devam ediyor.

Celil Oker Kitapları Yeni Baskılar ile Okurun Karşısına Çıkıyor

celil oker kitapları

Celil Oker’in Ateş Etme İstanbul, Beyaz Eldiven Sarı Zarf, Bin Lotluk Ceset, Bir Şapka Bir Tabanca, Çıplak Ceset, Kramponlu Ceset, Rol Çalan Ceset, Sen Ölürsün Ben Yaşarım, Son Ceset, Yenik ve Yalnız başlıklı eserleri, Altın Kitaplar tarafından 8 Kasım 2021 itibarıyla raflara sürüldü.

- Reklam -

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği tarafından düzenlenen Kristal Kelepçe Ödülleri’nde “Büyük Usta” ödülüne layık görülen Oker’in oğlu Ali Oker, konu hakkında şu açıklamaları yapmıştı:

 “Celil Oker’in meslektaşları tarafından ‘Büyük Usta’ olarak anılması büyük bir onurdur. Türkçe polisiye edebiyatının büyümesine katkıda bulunan babamın eserlerini okuyan, değerlendiren veya ilk kez tanışacak olan tüm okurlara selam olsun. Polisiye edebiyat artık 90’larda başlayan hareketini tamamlamış, okurları ve yazarları ile Türkiye’de yapılan edebiyat türleri içindeki tartışmasız yerini almıştır. Bu konuda önemli katkıları olan Celil Oker’i bir kez daha özlemle anıyoruz.”

Bu baskılar ile birlikte yazarın polisiye roman türünde kaleme aldığı 10 eserinin tamamı, yeniden raflardaki yerini almış oldu.

Oker’in ayrıca Genç Yazarlar İçin Hikâye Anlatıcılığı Kılavuzu adlı bir yaratıcı yazarlık kitabı da bulunuyor.

Siz Celil Oker kitapları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Şu an (09-11-2021 - 20.47 :slight_smile: ) Kitapsepeti’nde yüzde 50 indirimle satışta.

  2. Avatar for Librocubicularist Librocubicularist dedi ki:

    Huzur içinde yatsın, beni çok etkileyen bir isim kendisi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Fairly OddParents dizi

Ünlü Animasyon Serisi “The Fairly OddParents” Live-Action Dizi Oluyor

Dean Stockwell

Dune ve Quantum Leap Yapımlarında Rol Alan Ünlü Aktör Dean Stockwell Yaşamını Yitirdi