in ,

Açık Radyo’nun Kurucularından Cem Madra Yaşamını Yitirdi

Cem Madra hayatını kaybetti. Açık Radyo’nun kurucularından, etnolog, programcı, belgeselci ve kütüphaneci Madra aramızdan ayrıldı.

cem madra açık radyo
- Reklam -
- Reklam -

Cem Madra hayatını kaybetti. Türkiye’de kültürel açıdan önemli bir boşluğu dolduran Açık Radyo’nun kurucuları arasında yer alan Madra, hayata veda etti.

Ölüm haberi, Açık Radyo’nun sosyal medya hesabı üzerinden şu sözlerle duyuruldu:

“Radyomuzun kurucularından, programcımız, dostumuz, etnolog, belgeselci ve kütüphaneci Cem Madra’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Açık Radyo’ya sayısız katkıda bulunmuş olan dostumuzun ailesine, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz.”

- Reklam -

Yazar ve akademisyen Ömer Madra’nın oğlu olan Cem Madra, Açık Radyo’da Bosna Savaşı sırasında yaptığı Bosna Günlüğü programı başta olmak üzere sayısız programa emek harcamıştı.

2009 yılında Sulukule’nin Son Günleri adlı belgeseli de hazırlayan Cem Madra’nın ölümü ardından taziye mesajları paylaşıldı.

Cem Madra Hakkında Taziye Mesajları Paylaşıldı

Yazar ve müzisyen Zülfü Livaneli, Madra’yı şu sözlerle andı:

“Haber beni şoka uğrattı. Yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyorum. Huzur içinde uyusun.”

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo ise şu ifadeleri kullandı:

“Çok çok üzgünüm Cem… İyi ki tanıdım, iyi ki arkadaşım oldun… Cıvıl cıvıl bir mahallenin rant uğruna vahşice yıkımına kameranla tanıklık ederken, incitmeden kimseyi, sessizce çektin sokaklarında olanı biteni. Öyle de çekip gittin… Huzur içinde uyu…”

- Reklam -

cem madra açık radyo

Bilgi Yayınevi, Cem Madra için şunları kaydetti:

“Sevgili Ömer Madra’nın oğlu Cem Madra’nın vefatını üzüntüyle öğrendik. Tüm ailesine, Açık Radyo ekibine, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”

Açık Radyo ayrıca internet sitesinde yaptığı duyuruda, Cem Madra’nın 13 Kasım 1995 tarihindeki Açık Gazete açılış anonsunu paylaştı. Yaklaşık 5 dakikalık kayıtta, Madra Açık Radyo’nun kuruluş hikâyesini anlatıyor. İlgili ses kaydını buradaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

Cem Madra hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Açık Radyo

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Obi-Wan Kenobi Yeni Fragman

Obi-Wan Kenobi’nin Star Wars Günü’ne Özel Yeni Fragmanı Yayınlandı

Ian Fleming kayip james bond senaryosu

James Bond’un Yaratıcısına Ait Kayıp ‘007’ Senaryosu Ortaya Çıktı: Ian Fleming, Tamamen Farklı Bir Film Hayal Etmiş