in

Fransız Yazar Jean Echenoz’nun Tuhaf Dedektiflik Anlatısı “Cherokee” Okurla Buluşuyor

Jean Echenoz’nun Prix Médicis sahibi romanı “Cherokee” Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Ketebe Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Cherokee - Jean Echenoz
- Reklam -
- Reklam -

Jean Echenoz imzalı Cherokee romanı okurlarla buluşuyor. Ketebe Yayınları tarafından basılan eseri dilimize Mehmet Emin Özcan kazandırıyor.

1947 yılında dünyaya gelen Fransız yazar Jean Echenoz, edebiyat dünyasına ilk adımını 1979’da atıyor. 980’de Fénéon Ödülü’nü alırken 1983’te Prix Médicis ve 1999’da ise Prix Goncourt’a layık görülüyor. Echenoz ülkesinde “Günümüzün Gustave Flaubert’i” tanımlamasıyla anılıyor.

Yazarın Türkiye’deki macerası da son olarak Ketebe Yayınları tarafından sürdürülüyor. Yayınevi, yazarın Türkçedeki külliyatına yeni eserler kazandırmaya devam ederken Kraliçenin Kaprisi, Göl ve Ravel gibi eski eserlerini bir kez daha okurlarla buluşturmuştu.

- Reklam -

Orijinal dilinde ilk defa 1983 yılında yayımlanan Cherokee, Prix Médicis’i kazandı ve Jean Echenoz’u Avrupa’nın en parlak genç yazarları arasına dahil etti. Roman, bir dedektifle bir yeraltı figürünü buluşturan bir başkarakter eşliğinde; okuru sıra dışı bir Paris gezisine davet ediyor.

Cherokee – Jean Echenoz | Arka Kapak Tanıtımı

Cherokee - Jean Echenoz

“Az” söyleyerek “çok” anlatmanın modern üstadı Jean Echenoz, Prix Médicis ödüllü romanı Cherokee’de okurunu ilk bakışta çok sakin görünen, ama içine girdikçe karmaşa ve koşturmaca dozu artan bir maceraya davet ediyor. Dedektif mi gangster mi olduğu şüpheli kahramanımız Georg Chave’ın peşine takılıyoruz ve sıradışı bir Paris turuna çıkıyoruz! Eski Paris, yeni banliyöler, gökdelenlerin yükseldiği iş ve finans merkezleri, şehrin eteklerindeki karanlık varoşlar, metro durakları, geniş otoyolların kenarları ve salaş dükkânlar uğrayacağımız yerlerden bazıları. Biz buralarda muazzam bir servetin kayıp varisini bulmaya çalışıp insanların çoğundan bilge o papağanla konuşur ve insan kurban etmeye çalışan tuhaf delilerin ayininden kaçarken Mösyö Chave elinde tabancasıyla aşkı, zenginliği ve mutluluğu arayacak.

- Reklam -

“Bir hata oldu, talihsiz bir hata. Hemen gidiyoruz.”

Toplamda 196 sayfadan oluşan eseri Fransızca aslından Türkçeye Mehmet Emin Özcan tercüme ediyor. Özcan, Jean Echenoz’un yayınevindeki diğer eserlerinde de çevirmen koltuğunda yer almıştı. Romanın editörlüğü Kadir Daniş, düzeltisi Muhammet Karakaya ve kapak tasarımı Harun Tan imzalarını taşıyor.

Jean Echenoz kitapları ve Cherokee hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı, daha fazla edebiyat içeriği için bizleri Google Haberler’den takip etmeyi unutmayın.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BurakMetin BurakMetin dedi ki:

    Uzun zamandır Echenoz basılmasını bekliyorum ama yayınevi hayal kırıklığı oldu. Echenoz okumak için başka baharları bekleyeceğim…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Steven Spielberg John Williams Belgesel

Steven Spielberg, Ödüllü Besteci John Williams’ın Hayatını Anlatan Bir Belgesel Üzerinde Çalışıyor

Michael Jackson Filmi Başrol

Michael Jackson’ın Yeğeni, Popun Kralı’nın Hayatını Anlatan Filmde Başrol Olacak