in

Christopher Paolini: “To Sleep in a Sea of Stars Bilimkurguya Aşk Mektubum Olacak”

Christopher Paolini yeni kitabı To Sleep in a Sea of Stars hakkında konuştu. Miras Döngüsü’nün yazarı, yeni eserinin bilimkurgu türünde olduğunu açıkladı.

Christopher Paolini To Sleep in a Sea of Stars
- Reklam -
- Reklam -

Fantastik kitaplara ilgi duyan bir okursanız Miras Döngüsü (The Inheritance Cycle) serisini muhtemelen duymuşsunuzdur. Dört kitaplık bu serinin ve bunun yanı sıra henüz Türkçeye çevrilmemiş olan kısa hikâye kitabı The Fork, The Witch and The Worm’un yazarı Christopher Paolini yeni kitabı To Sleep in a Sea of Stars hakkında konuştu.

Reddit’in r/Books isimli başlığı altında pek çok soruyu yanıtlayan yazar, yeni kitabının yazım sürecinden, temasından ve sıklıkla başarısız olarak anılan Eragon film uyarlamasından bahsediyor.

Tor Books tarafından 15 Eylül’de yayımlanacak olan To Sleep in a Sea of Stars, Paolini okurlarının uzun süredir beklediği bir kitap. Eragon ile başlayan serisiyle beraber fantazi türüne genç yaşında değerli katkılarda bulunan yazar, bu sefer bilimkurgu türünde bir eser kaleme aldığından bahsediyor. Miras Döngüsü’nün kendisinin fantazyaya olan aşkı sonrası ortaya çıktığını hatırlatan Paolini, yeni kitabı için de bilimkurgu edebiyatına bir “aşk mektubu” değerlendirmesini yapıyor.

- Reklam -

Christopher Paolini To Sleep in a Sea of Stars kapak

Miras Döngüsü’nde daha eski çağları anımsatan bir evren kurmuş olan Paolini; sıradaki kitabında dolu dolu uzay gemileri, lazerler ve patlamalar olacağını ifade ediyor.

Christopher Paolini Yeni Kitabı To Sleep in a Sea of Stars Hakkında Konuştu

Yazar, To Sleep in a Sea of Stars’ın Miras Döngüsü kitaplarının hepsinden; hatta Stephen King’in üç kitabı hariç bütün kitaplarından daha uzun olacağını da belirtiyor. Sebebi ise kitabı yazma aşamasının çok çok uzun sürmesi ve o sırada bilim hakkında pek çok şey öğrenmek zorunda kalması olmuş. Öğrendiklerini kitaba ekleyerek aynı zamanda öğretmek istemiş. Her şeyin yanı sıra Paolini, The Inheritance (Miras Döngüsü) sonrası olay örgüsü oluşturma yeteneğinin de epey paslandığını ekliyor. Kitabın Eragon’un geçtiği Alagaësia evreninde geçip geçmediği sorusuna ise gülerek yorum yapmaktan kaçınıyor.

Alagaësia
Alagaësia Haritası

Paolini kitabı yazma sürecini bu sefer her zamankinden daha detaylı işlemiş. Öğrendiği en ufak detayları dahi not aldıktan sonra yazma sürecini belirli katmanlara ayırmış. Önceliğini ise kitabın geçeceği dünyaya dair her şeyi yaratmaya vermiş. Sonraki adımda ana karakteri oluşturmuş ve ardından yan karakterleri derken kitabı defalarca baştan sona okuyarak hatalarını giderip her katmanın üzerinde detaylıca durmaya dikkat etmiş.

- Reklam -

Christopher Paolini Eragon Filminin Başarısız Olma Nedenini de Açıklıyor

Yazara son olarak Sony tarafından yapılmış Eragon filmi hakkındaki düşünceleri soruluyor. Paolini o yapımın problemini çekimler sırasında düşülen fikir ayrılığı olarak tanımlıyor. Çünkü yönetmenle beraber yapımcı firma Sony’nin film için bambaşka planları varmış. Paolini ise kendi fikirlerini eklemek istemiş. Yazar yine de filmin en azından bir deneyim olduğunu söylüyor. Bu sayede kitaplarına pek çok okuyucu kazandığını ve Sony’nin To Sleep in a Sea of Stars ile beraber seriyi sıfırlayarak yeniden çekmeye başlamasını umduğunu söylüyor.

Eragon - Christopher Paolini
Eragon (2006)

To Sleep in a Sea of Stars 15 Eylül 2020’de raflardaki yerini alacak. Tor Books’un yayıncılığını üstlendiği kitabın Türkçeye çevrilip çevrilmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Christopher Paolini imzalı kitapları Türkçede Altın Kitaplar etiketiyle okuyoruz.

Peki siz yazarın yeni kitabından neler bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Şamanizm ile Modern Tıbbı Kaynaştıran Çizgi Roman Kahramanları

Kaynak: Tor

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Westworld 4. Sezon

Westworld 4. Sezon Resmi Olarak Duyuruldu

Margaret Atwood sinema uyarlamasi

Margaret Atwood İmzalı Kısa Hikâye Sinemaya Uyarlanacak