in

Chronos Dosyaları’nda Sıra, Zaman Parçaları’nda!

Rysa Walker tarafından kaleme alınan Chronos Dosyaları serisinin son kitabı “Zaman Parçaları” okurlarıyla buluştu. Ön okuması haberimizde.

zaman parcalari ust
- Reklam -
- Reklam -

Rysa Walker tarafından kaleme alınan ve ülkemizde Hep Kitap tarafından basılan Chronos Dosyaları adlı genç-yetişkin türündeki bilimkurgu serisini son kitabıyla uğurluyoruz.

Üçlemenin ilk kitabı olan Zaman Sıçraması‘nın 2013 yılında Amazon En İyi İlk Roman Ödülü’nü genç-yetişkin dalında kucakladığını da hatırlatıp önceki serilerde neler olduğuna bakalım: Chronos Dosyaları dizisinin ilk romanında büyükannesinin on altı yaşındaki Kate’e tuhaf mavi bir madalyon vermesiyle zaman yolculuğuyla dolu bir serüven başlar. Serinin ikinci kitabındaysa başkahramanımız Kate dünyanın yarısının yok edilmesini engellemek için tarihte geriye gider ve zaman çizelgesinde tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Dizinin son kitabında da okurlar insanlığın yarısını yok etmeye çalışan büyükbabasını durdurmak için mücadele veren Kate ile yeni ekibinin zamanda heyecan dolu bir yolculuğa çıkmasını okuyacaklar.

Zaman Parçaları‘nın detaylı basın bülteni de şöyle:

- Reklam -

Zaman Parçaları – Rysa Walker | Arka Kapak Tanıtımı

zaman parcalariIşık saçan madalyonlar, tarihte geri giderek yapılan değişiklikler, dünyayı yok etmeye hazırlanan tarikatlar, çıkılması gereken zaman yolculukları… Olağanüstü “CHRONOS Dosyaları” dizisinin, gençlik kitapları kategorisinde Amazon En İyi İlk Roman Ödülü’ne layık görülen ilk kitabı Zaman Sıçraması ve ikinci kitabı Zamanın Kıyısında, daha önce hep kitap logosuyla yayımlandı.

Kate’in çok zamanı kalmadı. İnsanlığın yarısını yok etmeye çalışan büyükbabasını durdurmak için verdiği mücadelede sona yaklaştı. Zaman sıçramalarını artırması, tarihte hızla oradan oraya savrulması, büyükbabasının zaman çizelgesinde yaptığı korkunç değişiklikleri düzeltmesi gerekiyor. Bu defa yanında ona destek olacak bir ekibi de var. Neye hizmet ettiğinden emin olmadığı, güvenip güvenmemesi gerektiğini bile bilmediği bir ekip…

Ne olursa olsun zamanı durdurmak imkânsız, o ilerlemeye devam ediyor. Peki, treni yavaşça doğru raya çekmek mümkün mü?

- Reklam -

Merve Doğruer‘in İngilizce aslından dilimize çevirdiği eser raflardaki yerini kısa süre önce aldı.

Biz okurlara bundan sonra heyecanla ana seriye ek olarak yazılan novellaların, kısa hikâyelerin ve çizgi romanların yolunu gözlemek kalıyor.

Şimdiden keyifli okumalar dileriz.


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Uygar Özdemir

Sanat tarihi, Türk mitolojisi ve fantastik edebiyat meraklısı; sıklıkla okur, çizer, yazar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Hayvan Mezarlığı

Yeniden Uyarlanan “Hayvan Mezarlığı”nın Çekimlerine Başlandı

Hobbitler ve Faşizm

Hobbitler ve İtalyan Faşizmi