in

Chuck Palahniuk’tan “Uydurma Bir Şeyler” Raflarda

Sivri bir yazım tarzına sahip yazar Chuck Palahniuk’un “Uydurma Bir Şeyler Kafanızdan Silip Atamayacağınız Hikayeler” adlı kitabı, Ayrıntı Yayınları aracılığıyla bizlerle.

uydurma bir seyler ust
- Reklam -
- Reklam -

21 Şubat 1962 doğumlu yazar Chuck Palahniuk (Charles Michael Palahniuk) Washington eyaletinde doğdu. Oregon Üniversitesi’nde gazetecilik öğrenimi alan kalem, üniversite yılları boyunca yazar olmayı aklından geçirmedi. 1996 yılında arkadaşları ile birlikte katıldığı edebiyat grubunda “Project Mayhem” (Kargaşa Projesi) adlı hikâyesini kaleme aldı. Chuck Palahniuk, hikâyelerini yayınevlerine gösterdiği her seferinde geri çevrildi ve her geri çevrilişinde de yazdıklarının tonunu biraz daha karanlık hâle getirdi. Hikâyesi bu süreçte Dövüş Kulübü’ne (Fight Club) dönüştü ve nihayetinde ilk kitabı olan Fight Club basım onayını aldı.

23 adet hikâyeyi içerisinde barındıran “Uydurma Bir Şeyler Kafanızdan Silip Atamayacağınız Hikayeler”, tonu karanlık ve sindirilmesi oldukça güç bir hâlde bizlere sunuluyor. Aynı zamanda kendini de eleştiren yıkıcı bir dili de barındıran kitap bizlere kendimiz hakkında uydurduğumuz dünyaya tedirgin edici bir bakış açısı sunuyor.

Tanıtım bülteni şu şekilde:
uydurma bir seylerAmerikalı kült yazar Chuck Palahniuk’un Uydurma Bir Şeyler’de bir araya gelen 23 hikâyesi unutulmayacak, kolay sindirilemeyecek tarzda bir evren çiziyor: Yalnızlığa gömülmüş ve kendi dillerini yaratmak zorunda kalmış karakterler, kapatıldıkları okullar ve “sağaltım” merkezlerinde hayatta kalmaya çalışan çocuklar, iş ve pazarlama dünyasında sattığı ürünle özdeşleşmeye çalışırken en yakınlarına ve kendine yabancılaşmış yetişkinler… Küçük burjuva hayatını kasıp kavuran gizemli salgınların, çöl komünitelerinin ve beden manipülasyonunun sınırlarında gezinen, aynı zamanda kendini de eleştiren yıkıcı bir dil var bu kitapta. Bu sarsıcı hikâyeler okuru Palahniuk’un kurduğu, “güvenlik” vaat etmeyen etkili bir yüzleşme deneyimine davet ediyor. Uydurma Bir Şeyler, kendimiz hakkında uydurduğumuz dünyaya tedirgin edici bir bakış…
Aynı zamanda kendini de eleştiren yıkıcı bir dili de barındıran kitap bizlere kendimiz hakkında uydurduğumuz dünyaya tedirgin edici bir bakış açısı sunuyor.

- Reklam -

352 sayfalık, çevirisini Damla Karadeniz’in kitap Ayrıntı Yayınları’nı etiketiyle satışa çıktı.

- Reklam -

Keyifli okumalar.

Burak Can Erdem

Fantastik edebiyat ve bilimkurgu hastası. -Özellikle Game Of Thrones konuşmaktan kesiblikle bıkmaz.-kitap kurdu, part time Witcher, dans tutkunu, hayalperest ve meraklı. Araştırmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi sever. Üniversite yıllarını özleyen ancak bir yandan da ileriye bakması gerektiğini biliyor, kendince yazıları ve hikayeleri ile edebiyat dünyasında yer almak istiyor.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


fatih sultan mehmet

Netflix’ten Fatih Sultan Mehmet Dizisi Geliyor!

Cıva: Barok Döngüsü #1 - Neal Stephenson

Neal Stephenson’un Barok Döngü Üçlemesi’nin İlki Bizlerle: “Cıva”