in

Cinai Tuhaflıklar: Armağan Tunaboylu’dan Polisiye Öyküler

Polisiye türünde kaleme aldığı romanlarla tanıdığımız Armağan Tunaboylu’nun ilk öykü kitabı Cinai Tuhaflıklar okurla buluşuyor.

Cinai Tuhaflıklar - Armağan Tunaboylu
- Reklam -
- Reklam -

Armağan Tunaboylu’nun polisiye türünde kaleme aldığı öyküleri bir araya getiren Cinai Tuhaflıklar kitabı okurla buluşuyor. Eser, Oğlak Yayınları’nın Maceraperest Kitaplar dizisi altında raflara geliyor.

1962 doğumlu yazar Armağan Tunaboylu, üniversite eğitimini sinema ve televizyon üzerine tamamladı. Gazetecilik yaptı, çeşitli televizyon şirketlerinde ve dizilerde görev aldı. Tunaboylu, polisiye türünde kaleme aldığı pek çok romanla tanınıyor. Bunlar arasında Resim Cinayetleri, Konsey Cinayetleri, Yıldız Cinayetleri, Karakol Cinayetleri ve Park Cinayetleri bulunuyor. Yarattığı Metin Çakır karakteri; yerli polisiye edebiyatta öne çıkan dedektiflerden birisi oldu.

Cinai Tuhaflıklar, yazarın öykü kitabı türündeki ilk eseri olma özelliğini de taşıyor.

- Reklam -

Cinai Tuhaflıklar – Armağan Tunaboylu | Arka Kapak Tanıtımı

Cinai Tuhaflıklar - Armağan Tunaboylu

“Armağan Tunaboylu bu sefer de hikâyeleriyle karşımızda… Gene iyi bildiği, nasıl bu kadar iyi bildiğini bilemediğimiz karakterlerle. Ama sonuç olarak Metin Çakır’ı yaratmış adamdan söz ediyoruz. Oğlak’tan çıkan Cinai Tuhaflıklar’ın ilk hikâyesinde Ay Katili’ne yakalanmadan kapağı eve atmaya çalışıyoruz. Kendisi “intikam”dan söz ediyor ama aslında mesele “adaleti bizzat tecelli ettirme” meselesiymiş gibi geldi bana… Nasıl der eskiler? Pek leziz!” – Sevin Okyay

“Tabutta röveşata gibidir polisiye öykü yazmak. Armağan Tunaboylu bu sınırlı ve dar alanda her biri suçu anlatan öykülerini karakterleriyle, atmosferiyle, gizemiyle ve kurgusuyla diriltmeyi başarmış ve âdeta onlara nefes aldırmış.” – Ahmet Ümit

- Reklam -

Oğlak Yayınları, Armağan Tunaboylu’nun ilk hikâye kitabı Cinai Tuhaflıklar’ı Maceraperest Kitaplar arasında yayımlamaktan gurur duyar.

128 sayfadan oluşan eserin kapak tasarımı Deniz Çorbacıoğlu’na ait. Cep boy olarak okurla buluşan öykü kitabı Aralık 2020 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Peki siz daha önce Armağan Tunaboylu’nun polisiye eserleri ile tanışma fırsatı bulmuş muydunuz? Yazardan polisiye hikâyeler okuma fikrini nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

One Piece 1000. Bölümü Yayınlandı

One Piece 1000. Bölümü Yayınlandı: Bir Nesli Peşinden Sürükleyen Manga

Soul pixar 2021 Bafta

Soul Filmi Başlangıçta Farklı Bir Sona Sahip Olacaktı