in ,

Quentin Tarantino, Sinema Tarihine Dair Bir Kitap Yazdı: “Cinema Speculation”

Cinema Speculation kitabı geliyor. Quentin Tarantino, sinema tarihi hakkında bir eser kaleme aldı.

Cinema Speculation quentin tarantino kitap
- Reklam -
- Reklam -

Cinema Speculation kitabı yolda. Ödüllü yönetmen Quentin Tarantino, sinema tarihi hakkında kaleme aldığı yeni eseriyle okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Kurgu dışı olarak tanımlanan eserde Tarantino’nun film eleştirileri, film teorileri ve kişisel hayatından detaylar bulunuyor.

HarperCollins adlı yayınevi tarafından basılacak olan kitap Amerikan yönetmen Tarantino imzasıyla raflarda olmaya hazırlanıyor.

Yönetmenlik kariyerini son bir film çekerek noktalamayı planlayan Tarantino, bu sıralar sıklıkla kitap haberleri ile okurların karşısına geliyor. Daha önce bir II. Dünya Savaşı gazisi hakkında roman kaleme alacağını açıklayan Tarantino, ayrıca bir de western roman üzerine düşündüğünü aktarmıştı. Ödüllü yönetmen şimdi de sinema tarihine dair görüşlerini bir araya getirdi.

- Reklam -

Sinema Spekülasyonu (Cinema Speculation) adını taşıyacak kitap yurt dışında 25 Ekim 2022 tarihinde yayımlanacak.

Kitabın resmi özetinde, “Quentin Tarantino çağdaş yönetmenlerin en ünlüleri arasında olmasının yanı sıra muhtemelen yaşayan, neşesi en bulaşıcı film âşığı,” ifadeleri yer aldı.

59 yaşındaki yönetmen, son olarak 2019 yılında Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon A Time… in Hollywood) filmini çekmiş daha sonra bu eseri daha kapsamlı bir şekilde ele alarak roman formatına da getirmişti.

quentin tarantino kitap

Ünlü yönetmen o dönem verdiği demeçlerde, kitap projelerinin üzerine yoğunlaşacağını ifade etmişti. Şimdi ise o yoğunluğun meyvelerinin toplanma zamanı geldi.

HarperCollins, Cinema Speculation kitabının hem Tarantino’nun hayranlarının hem de sinemaseverlerin beklentilerini karşılayacağını öne sürüyor. Yönetmenin 1970’li yıllarda, henüz gençken izlediği filmler etrafında şekillenen kitapta Tarantino’nun film teorisi üzerine fikirleri, sinema yapımlarına yönelik eleştirileri ve kişisel yaşamına dair detaylar yer alıyor.

- Reklam -

Kitabın açıklanan etiket fiyatı ise 35 dolar. Eserin Türkçe baskısının olup olmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Quentin Tarantino İmzalı “Cinema Speculation” Kitabı Sonbaharda Raflarda

Ucuz Roman (Pulp Fiction), Rezervuar Köpekleri (Reservoir Dogs), Zincirsiz (Django Unchained) gibi dünya çapında ses getiren yapımlarla bilinen yönetmen daha önce en sevdiği filmlerin 1970’lerde vizyona giren Denizin Dişleri (Jaws), Kıyamet (Apocalypse Now) ve Günah Tohumu (Carrie) olduğunu açıklamıştı.

Yayınevi kitabın hem eğlenceli hem de entelektüel açıdan titiz bir biçimde işlendiğini öne sürüyor.

Geçmişte çoğu defa son filmi için çalıştığını aktaran Tarantino, kitap çalışmalarıyla okurların karşısına çıkmayı sürdürecek gibi görünüyor.

Quentin Tarantino imzalı bu kitaba dair görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ktekil ktekil dedi ki:

    Haberde, Tarantino’nun 3 filmi çok sevdiğinden bahsedilmiş. Jaws, Apocalypse Now ve Carrie filmlerini çok sevdiğinden söz edilmiş.

    Tarantino, en sevdiği 12 filmi daha önce ilan etmişti. Tam listeyi de ben yazayım:

    1.“Apocalypse Now” (Kıyamet) (1979) (yönetmen: Francis Ford Coppola)
    2.“The Bad News Bears” (1976) (yönetmen: Michael Ritchie)
    3.“Carrie” (Günah Tohumu) (1976) (yönetmen: Brian De Palma)
    4.“Dazed and Confused” (Genç ve Heyecanlı) (1993) (yönetmen: Richard Linklater)
    5.“The Good, the Bad and the Ugly” (İyi, Kötü ve Çirkin) (1966) (yönetmen: Sergio Leone)
    6.“The Great Escape” (Büyük Firar) (1963) (yönetmen: John Sturges)
    7.“His Girl Friday” (Cuma Kızı) (1940) (yönetmen: Howard Hawks)
    8.“Jaws” (1975) (yönetmen: Steven Spielberg)
    9.“Pretty Maids All in a Row” (Mutluluk Okulu) (1971) (yönetmen: Roger Vadim)
    10.“Rolling Thunder” (Kanca-Ölümden de Beter) (1977) (yönetmen: John Flynn)
    11.“Sorcerer” (Dehşetin Bedeli) (1977) (yönetmen: William Friedkin)
    12.“Taxi Driver” (Taksi Şoförü) (1976) (yönetmen: Martin Scorsese)

  2. Avatar for ktekil ktekil dedi ki:

    “Bir Zamanlar Hollywood’da” filmi, bence çok lüzumsuz bir filmdi. Bu filmi, bir de roman haline ve şimdi de tiyatro oyunu haline getirme fikri, hiç de heyecan uyandırıcı bir fikir değil!

    Tarantino, "Bir Zamanlar Hollywood’da"nın hikâyesinde ne gibi bir ilginçlik buluyor da, önce filmini çekip, sonra romanını yazıp, ve şimdi de tiyatro oyununu yapmaya kalkıyor, ben anlamış değilim.

    Tarantino’yu severiz, sayarız ama bu “Bir Zamanlar Hollywood’da” projesi, en başından beri kötü bir projedir, bunu Tarantino’nun görmesi lazımdı! Acaba Amerikalı sinemaseverler, bu filmi çok mu beğendiler?? İşin bu kısmını bilmiyorum.

    Tarantino’nun, sinema tarihiyle ilgili yazacağı “Sinema Spekülasyonu” adlı kitap projesi ise, çok iyi bir fikir… Tarantino gibi sıradışı bir zekanın sinemayla ilgili görüşlerini okumak ilginç olabilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

William Shakespeare kötü ve kötülük temsili

Avon’un Ozanı William Shakespeare Eserlerinde Kötü ve Kötülüğün Temsili Üzerine

Amber Heard Aquman The Lost Kingdom rolu

Amber Heard’ün Yeni Aquaman Filminden Tamamen Çıkartılacağı Öne Sürüldü